banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
18 Nisan 2024 Perşembe

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Deniz Baykal'dan yemin töreni sonrası ilk açıklama

TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, TBMM Genel Kurulu'ndaki milletvekili ant içme töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

24 Haziran 2015 Çarşamba 10:39
Deniz Baykal'dan yemin töreni sonrası ilk açıklama
banner312
Deniz Baykal'dan yemin töreni sonrası ilk açıklama
TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, TBMM Genel Kurulu'ndaki milletvekili ant içme töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Uzun bir maratonu yönettiniz, nasıl geçti?" sorusu üzerine, Baykal, "Çok iyi geçti, çok düzenli. Milletvekili yemininde eskiden bazı sorunlar, sıkıntılar çıkardı. Herhangi bir sorun çıkmadı. Daha uyumlu, elbirliğine, işbirliğine açık bir anlayış içinde çalışacağımız izlenimini aldım" diye konuştu.

"YEMİNİ RAHAT OKUDULAR"

Yemin törenini belli amaçlarla değerlendirmeye yönelik bir arayış olmadığını kaydeden Baykal, "Türkçe'si çok sıkıntılı milletvekilleri, yemini çok rahat ve güzel
bir şekilde okudular. Bu benim dikkatimi çekti. Bundan önceki yemin törenlerine göre, bu defa milletvekillerimizin bu yemini çok daha rahat ettiklerini gördüm" ifadelerini kullandı.

"YEMİNLERİ KIYASLAMANIN ANLAMI YOK"

Deniz Baykal, "1961 Anayasası'ndaki yemin metni çok daha sade ve halkın mutluluğu için bir yemin ifadesi içeriyor. Siz o yemini etmiştiniz. Bu yeminle kıyaslamayı nasıl yapıyorsunuz?" sorusuna, "Yeminleri kıyaslamanın bir anlamı yok, o ayrı bir iş artık, o Anayasa problemi. Ama bu yeminin Türkçesinin çok akıcı olmadığı, okunması kolay olmayan karmaşık bir sentaksı olan bir yemin olduğu ortada. Eskiden sorun çıkarırdı, teklenirdi, söylenemezdi ama şimdi çok rahat bir şekilde söylendi. Belki, Türkçe'ye toplumumuzun giderek daha hakim olmasıyla ilgili de bir şey. Güzel bir yemin töreni oldu. Genellikle sıkıntı ve bunalım olurdu" yanıtını verdi.

"Minik bir dil sürçmesi yaşadığının" belirtilmesi üzerine, Baykal, "Olabilir. Salondaki tebessümler hemen beni uyardı. Yıllarca Meclis Başkanı lafına alışmamışım, başka bir ifadeye alışmışım, o kendisini hemen hissettirdi" dedi.

"HERHANGİ BİR MODEL İÇİN BİR ŞEY SÖYLEMİYORUM"

TBMM Geçici Başkanı Baykal, "Konuşmanızda çok ciddi bir uzlaşma çağrısı, koalisyon mesajı vardı. Sizce mesaj algılandı mı?" sorusuna yanıt verirken, "Sanıyorum. Her siyasi görüşten arkadaşlarımdan kutlamalar aldım. Önemli konuşma olduğunu söylediler. Parlamento'nun şartları bizi, birbirimizi anlamaya ve uyum içinde çalışmaya götürüyor. Herhangi bir model için bir şey söylemiyorum. Ama
ortada bir tablo var, bu tabloyu işletmemiz gerekiyor. Anlayışlarımı ifade ettim, zaten metinde de gördünüz" sözlerini sarfetti.

ADAYLIK KONUSU

"Başkanlık için de süreç başlıyor. Siz kürsüde iken medyaya adaylığınızın kesinleştiği yolunda bilgiler de yansıdı" sözlerine, Deniz Baykal, "Kıpırdamadığımı biliyorsunuz. Benimle hiçbir ilgisi yok. Saat 15.00'ten bu yana bir saatlik iftar yemek molası hariç hep buradaydım, bu konularda kimseyle hiçbir temas yapmadım. Hep birlikte izliyoruz, bakalım" karşılığını verdi.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV