banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Devletin zirvesinde çözüm süreci çatlağı

Erdoğan, "2013 Mayıs’ına dönerse her şey konuşulabilir" diyen Davutoğlu'nun aksine, "Ortada müzakere edecek de görüşecek de bir konu yoktur" ifadelerini kullandı.

05 Nisan 2016 Salı 14:35
Devletin zirvesinde çözüm süreci çatlağı
banner312
Devletin zirvesinde çözüm süreci çatlağı
Erdoğan, "2013 Mayıs’ına dönerse her şey konuşulabilir" diyen Davutoğlu'nun aksine, "Ortada müzakere edecek de görüşecek de bir konu yoktur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kürt sorunuyla ilgili “2013 Mayıs’ına dönerse herşey konuşulabilir” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tersine, yeniden çözüm süreci ve müzakere çağrılarına kapıları tamamen kapattı. Erdoğan, “Ortada müzakere edecek de görüşecek de bir konu yoktur” dedi. Eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ise sürecin güncellenmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kürt sorunuyla ilgili “Her şey 2013 Mayıs’ına dönerse her şey konuşulabilir” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tersine, yeniden çözüm süreci ve müzakere çağrılarına kapıları tamamen kapattı.

Büyükçekmece Dijital Baskı

Erdoğan, “Artık geçti, duramayız. Şimdi işi bitireceğiz, her şeyi bağlayacağız. Ortada müzakere edecek de görüşecek de bir konu yoktur. Artık 3. bir yol kalmamıştır. Neyi deneyeceğiz daha” dedi. Erdoğan, başta ABD Başkanı Barack Obama olmak üzere Avrupa’dan gelen düşünce ve ifade özgürlüğü eleştirilerine “Mesele Türkiye’nin savunma reflekslerini azaltmak” karşılığını verdi.

Erdoğan, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile ilgili kararı nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ni “Kendi varlığına ihanet etmekle” suçladı.

Erdoğan ve Davutoğlu, ATO Kongre Merkezi’ndeki Kızılay Genel Kurulu’na katıldı. Erdoğan’ın verdiği mesajlar özetle şöyle:

"MÜZAKERE EDECEK BİR ŞEY YOK"
"Hükümetimiz bölgede kentsel dönüşüm üzerinde çalışıyor" diyen Erdoğan, artık müzakere edilecek hiçbir şey kalmadığını söyledi:
"Terör örgütü yöneticileri ve güdümünde hareket edenler zaman zaman müzakere görüşme ve çözüm gibi laflar ediyor. Ortada müzakere edilecek bir şey yoktur, böyle bilinsin.


Önlerinde iki yol var: Ya teslim olup adaletin haklarında vereceği karara razı olacaklar, ya da kıstırıldıkları deliklerde birer birer etkisiz hale getirilecekler başka yol yok. Türkiye'nin önünde üçüncü bir yol kalmamıştır.
Demokratik açılım dedik olmadı, milli birlik kardeşlik dedik olmadı. Çözüm süreci dedik yine olmadı. Tüm samimiyetimizle, tüm iyi niyetimizle alternatifleri hayata geçirmeye çalıştık olmadı."

"YAVRULARIMIZI KATLETTİLER"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yavrularımızı katlettiler, şehit ettiler, terör örgütü güdümündeki hiçbir kesimin bizim nezdimizde en küçük bir itibarı kalmamıştır. Bölge insanı terör örgütünün sırtlan yüzünü gördükçe devletine daha çok sahip çıkmıştır. Yalanlar ve riyalarla ne bölge halkını ne de dünyayı artık kandıramazlar" diye devam etti.
"Güvenlik güçlerimizi tehdit etmeye kalkanlar önce şahsımı, ardından milletimi karşılarında bulur" diyen Erdoğan, "Ahlâk, vicdan ve elbette hukuk sınırları içinde mücadele eden her emniyet görevlisi öz kardeşim, öz evladım mesafesindedir, canımdan bir parçadır. Bu böyle bilinsin" dedi.

Erdoğan bir kez daha Belçika'da PKK'nın çadır açmasına izin verilmesine tepkisini dile getirdi, "Kimse bu millete o paçavralarını bayrak diye dayatamaz. İşte Avrupa'da bize dost görünmeye çalışanlar, uluslararası toplantının yapıldığı binanın dışında kurdukları çadırda o paçavraları sergiletiyorlar. Ne dostu ya" diye konuştu.

Arınç: Sorumlular, taziye yayımlamak yerine, kanı durduracak adım atmalılar

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm sürecinin farklı bir isimle güncellenerek tekrar gündeme alınması gerektiği görüşünü yineledi. Arınç, “Hükümetimizin öncülüğünde ve TBMM çatısı altında çözüm için adım atılırsa, karşılık bulacağı inancındayım” dedi. Arınç’ın “Halkımızın beklentisi ne kadar çok teröristin öldürüldüğünü duymak değil, artık şehit haberleri duymamaktır” sözleri ise akıllara Erdoğan’ın “Şehit sayısı 300’ü geçti. Teröristlerin verdiği kayıplar bunun en az 10 katı” açıklamalarını getirdi.

Arınç, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Taziyeler, kınamalar ne yazık ki teröre çözüm olmuyor, akan kanı durdurmuyor, acının ve gözyaşının kaynağı ise olduğu yerde duruyor. Sorumluluk mevkiinde olanlara milletimizin artık usandığı taziye mesajları yayımlamak yerine, acının ve kanın durdurulmasına yönelik adım atmak görevi düşmektedir” dedi. Arınç, “Devletin terörle mücadelesinden beklenen sonuç, verilen kayıplardaki oransal fark değil; siyasi, toplumsal ve en önemlisi kalıcı bir sonuçtur” dedi.

‘Parıltımızı kaybettik’

Eski bakan Hüseyin Çelik ise kendi internet sitesinde “Galiba bize nazar değdi. Şimdi, Amerika bize IŞİD’den dolayı katlanıyormuş gibi görüntü verirken, AB’nin bizimle ilgili en önemli gündemi mülteciler meselesi oldu. Türk ve İslam dünyasındaki parıltımızı da büyük çapta kaybettik” diye yazdı.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV