banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Dışişleri'nden yalanlama

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin İsrail'le enerji ve savunma alanlarında işbirliği yaptığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

22 Temmuz 2014 Salı 05:09
Dışişleri'nden yalanlama
banner304
Dışişleri'nden yalanlama
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin İsrail'le enerji ve savunma alanlarında işbirliği yaptığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

SEO

Bakanlık sözcüsünün konuya ilişkin bir soruya cevabı şöyle:

"İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısının bir an önce durdurulması ve kalıcı bir ateşkes sağlanması doğrultusunda ülkemizin yoğun bir çaba içinde bulunduğu bir dönemde basında ve çeşitli çevrelerde ülkemizin İsrail’le ilişkileri hakkında muhtelif mesnetsiz iddialara yer verildiği görülmektedir. Ülkemizin İsrail’le savunma sanayi ve enerji alanlarında işbirliği yaptığına dair bazı spekülatif iddialar bu kapsamda gündeme
getirilmektedir.


İsrail’in, sivil toplum örgütleri tarafından Gazze’ye düzenlenen insani yardım konvoyuna 31 Mayıs 2010 tarihinde uluslararası sularda gerçekleştirdiği ve 10 Türk sivilin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında ülkemiz, İsrail’le diplomatik ilişkilerini asgari seviyeye indirmiş ve iki ülke arasındaki tüm askeri ilişkileri askıya almıştır. Sözkonusu dönem boyunca savunma sanayi de dahil olmak üzere Türkiye ile İsrail arasında bu alanlarda herhangi bir resmi anlaşma yapılmamıştır.

Enerji alanında da ülkemizle İsrail arasında devlet düzeyinde herhangi bir işbirliği mevcut değildir. Sayın Enerji Bakanımız da konuyla ilgili olarak dün verdiği demeçteiddialara gerekli cevabı vermiştir.

Geçmişte bu hususlarda ilgili Bakanlarımız ve Bakanlığımız tarafından kamuoyunu aydınlatıcı açıklamalar yapılmış olmasına rağmen, ülkemizin Gazze’ye yönelik saldırıların durdurularak kalıcı bir ateşkes yapılmasına yönelik çabalarını yoğunlaştırdığı bir zamanda bu tür asılsız ve spekülatif iddiaların tekrar gündeme getirilmesini iyi niyetli girişimler olarak değerlendirmek mümkün görünmemektedir."

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV