banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Erdoğan: Darbe girişimini eniştemden öğrendim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık ettiği Bakanlar kurulu toplantısına ara vererek El Cezire canlı yayınına katıldı.

21 Temmuz 2016 Perşembe 02:24
Erdoğan: Darbe girişimini eniştemden öğrendim
banner321
Erdoğan: Darbe girişimini eniştemden öğrendim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık ettiği Bakanlar kurulu toplantısına ara vererek El Cezire canlı yayınına katıldı.

İşte Erdoğan’ın sözlerinden satır başları:

'ENİŞTEMDEN ÖĞRENDİM'
4 5- günlük bir tatil için Marmaris'e gitmiştim. Haber bana ulaştı, bu darbe girişimiyle ilgili. Ama önce beni eniştem haberdar etti. İlk önce ciddiye almadım, haberlere inanmak istemedim. Ama sonra istihbarat ve çeşitli kanallardan teyit edilince gerekli adımları attık. O zaman Enerji Bakanı ile beraberdim. Otelden ayrılmak için gerekli adımları attık. Sonra Dalaman'dan İstanbul'a geldik. İstanbul'da da zor bir durum vardı. F-16'ların şehir üstünde alçak uçtuğunu gördük. Binlerce insan sokaklardaydı. Hızlı bir değerlendirme yapıp ek adımlar attık ve kısa sürede herşeyi kontrol altına aldık.

Tabii ki, gerekli kişileri haberdar ettik, bir basın açıklaması yaptık. Halkımıza endişeye kapılmamalarını ve Türk halkından meydanlara ve sokaklara çıkmasını istedik. İnsanların yaşadıkları kentlerde sokaklara dökülmesini istedik. Türkiye'de yüzde 52'lik oranla, devletin hükümetini seçmiş bir halktı ve hükümetini korumaya yönelik yüzde 52'lik kitle sokağa döküldü. Askeri darbe girişimine karşılığını verdi. İnsanlara demokrasiye sahip çıkmalarını istedik.

'DARBECİLER BİR AZINLIK'

Otelden ayrılıp İstanbul'a geldik. Onbinlerce insanın sokakalrda olduğunu gördük.

Darbeciler bir azınlık. Bu bir terörist örgüt. Bir azınlığın çoğunluğa hükmetmesine izin veremezdik.

'1.ORDU KOMUTANI'NIN AÇIKLAMASI...'

1. Ordu Komutanının, sonra savcıların açıklamaları süreci kontrol altına almaya yardımcı oldu

'AÇIK BİR İSTİHBARAT ZAAFİYETİ VAR'

Bu açık ki burada bir istihbarat zaafiyeti var. Doğru bir istihbarat olsaydı bu girişimin önüne geçilebilirdi. Kimse dünyadaki istihbarat birimlerinin eksikliği olmadığını söylenemez. Her zaman için zayıf noktalar nerededir, bunları belirlemek gerekir. Ama istihbaratta teknolojiden çok insani durum daha önemli. Çünkü her şeyi mümkün kılan budur.

Çok sayıda dokümana ulaşıldı, çok sayıda insan tutuklandı. Henüz sonuna gelmedik.

'HENÜZ SONUNA GELMEDİK'

Çok sayıda dokümana ulaşıldı, çok sayıda insan tutuklandı. Ancak henüz sonuna gelmedik. Bu darbe girişiminin bastırılmasının bir son olduğunu kabul etmiyorum, sonraki süreçte kendilerine göre farklı
planları olabilir.

Bu darbe girişiminde başarılı olamadılar. Ben eminim ki önümüzdeki haftalar içerisinde kendi gelecekleri için bazı fikir ve planlarını yapacaklardır. Biz de devlet ve milletle eleleyiz. Biz halkla birlikte oldukça tanklar sonuç alamayacaktır, zaten de alamamıştır. İnsanlar buna karşı çıkmıştır.

'YARGI GÖREVİNİ YAPACAKTIR'

Tabi ki geçmişe yönelik elimizde şüphe ve şüpheliler vardı. Ama kanun ve mevzuatlar sizin önünüzde engel oluyor. Biz şunun farkındaydık: böylesi bir teşebbüste bulunulursa, bazı insanlar bunun içerisinde olacaktı. Bununla ilgili istihbaratımız vardı. Belgelere de yansımıştı. Emniyet bazı bilgileri elde ediyor. Onlar bir soruşturma yapıyor. Polis istihbaratı elinde de bilgiler var. Şu anda çok sayıda önemli doküman elde ettiler. Bunlar güvenilir şeyler. Çok sayıda insan tutuklandı. Bu gözaltı ve tutuklamalar bizim önümüze çok sayıda ismi getirecek. Biz hukuk üstünlüğünün olduğu bir ülkeyiz. Demokratik bir ülkeyiz. Yargı görevini yapacaktır. Yargının elde ettiği bilgiler de kullanılacaktır. Bazı insanlar itiraf etti, nasıl çalıştıklarını söyledi ve bağlantılarını ortaya koydu.

MÜTTEFİKLERİN VE FRANSA'NIN ELEŞTİRİLERİ

Fransa’nın ne söylediğini bilmiyorum. Kısa bir süre içerisinde Fransa’daki terör saldırılarını ele alalım. Onlar çok sayıda adım attı ve çok sayıda insanı tutuklamak zorunda kaldılar. 3 ay öncesine baktığımızda OHAL ilan ettiler. Önce 3 ay dediler sonra bir 3 ay daha… Bir darbe girişimi tabi ki suçtur. Eğer bu suç ise bunun sorumluluğu kimdedir? Tabi bunları bulmak devletin sorumluluğunda. Hukuk üstünlüğün olduğu bir ülkede suçu bulunan bir insan cezasını çeker. Türkiye’de 3 milyon Suriyeli ve Iraklı var. Dolayısıyla hiç kimse bize ders vermeye kalkmamalı. Bu darbe girişimine kim katıldı şimdi bunu araştırıyoruz. Devlet bunu yapıyor şu anda.

MUHALEFET VE MEDYANIN DARBEYE KARŞI DURUŞU...

Biz işbirliğinden uzak değiliz. Bize hakaret edenler bu hakkı buluyorlar. Ama tabi ki biz hiç kimseye hakaret etmiyoruz. Biz her şeyi hukuk dairesi içerisinde yapmaya çalışıyoruz. Her zaman bunu yaptık. 246 masum insanı kaybettik ve bu insanlar tanklarla ezildi. 1500 kişi yaralandı. Olayların kapsamı bu kadar ciddiyken, insanlar nasıl çıkıp Erdoğan diktatördür diyebilir?

Muhalefet partileriyle görüşmekten ve toplantıları düzenlemekten çok da mutlu olurum. Biz bu probleme sırtımızı dönemeyiz. Bu insanlarla bir araya gelmek benim için onur olur.

RUS UÇAĞINI DÜŞÜREN 2 PİLOT...

Yargının şüphesi var ki Rus uçağını düşüren 2 pilot gözaltında.

Evet Türk hava sahası ihlal edilmiştir ve defalarca kez uyarılarda bulunmuşlardır. Buna rağmen ihlal sürmüştür. Ama Pensilvanya ile bu pilotların bir bağlantısı olabilir. Şu an pilotlar gözaltındadır ve bağlantı konusunu yargı ortaya çıkaracaktır. Darbe girişimi konusunda birçok gözaltı var. Meclis’imize karşı bombardıman yaptılar ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni de bombaladılar. Bu insanlardan her şey beklenir.

Şöyle bir senaryo düşünün. Tanklar var ve insanları, araçları eziyorlar. Helikopter ile Yunanistan’a kaçtılar.

Onların din anlayışı da çok farklı. Örnek vermek gerekirse Pensilvanya’daki bu terörist başı için bu insanlar şunu düşünüyorlar, kendilerinden bile üstün tutuyorlar. Her şeyin üstünde Allah vardır. Bizim dinimize göre şah damarına yakın olan Allah’tır ve başkası kabul edilemez.

Demokratik parlementer sisteminin dışına çıkmayacağız. Halkımızın huzuru, barışı için gereken neyse yapacağız.


İNCİRLİK ÜSSÜ VE GÜLEN'İN İADESİ...

Daha hassas olmalıyız. Ülkeler arasındaki ilişkiler mantığa göre olur. Zeka ve akıl önde olmak zorundadır. Biz tüm kanıtları ABD’ye veriyoruz. ABD ile bu süreci başlattık ve kararı bekleyeceğiz. ABD’deki mahkemelerin kararını bekleyeceğiz. Uzun bir ilişki tarihimiz var ABD ile...

İDAM KONUSU VE AB ÜYELİĞİ

ABD'den bazı açıklamalar yapıldığı iddia edildi ama John Kerry bu ifadelerin hepsini yalanladı. Bu beyanlar yalanlandı. NATO çok açık bir şekilde yüksek bir sesle bizim tarafımızda olduğunu belirtti. Başkan Obama ile de görüştüm ve ‘Sizin tarafınızdayız, sizi destekleyeceğiz’ dedi.

Ricam şudur, televizyon başlarındaki insanlar uydurma beyanlara inanmasınlar. İngilizce olarak bunu dinleyenler var. Türkçe olarak dinleyenler de var. Vatandaşlarımız bu beyanlara inanmasınlar.

AB üyeliği konusunda kararı verecek olan sadece ben değilim.

Halk bu talebi (idam) dile getirmiş ve ‘idam cezası’ diye sloganlar atmıştır. Parlemento, TBMM bu kararı verecektir. Parlementodan bu çıkar ve onaylamaya gelirse ‘ben bunu onaylarım’ dedim.

ABD’de, Rusya’da, Çin’de var mı idam? Dünyanın birçok ülkesinde bu var. 53 yıldır biz AB’nin kapısını çalıyoruz. Bizden sonra birçok ülke gelip geçti. Millet bu kararı verirse, demokrasiye saygıları varsa kabul ederler.



beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV