banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Erdoğan önce Cumhurbaşkanı sonra Başkan olacak

Başbakan Erdoğan'ın 2014 ve sonrası için yol haritası belli oldu.

31 Mart 2013 Pazar 08:23
Erdoğan önce Cumhurbaşkanı sonra Başkan olacak
banner291
Erdoğan önce Cumhurbaşkanı sonra Başkan olacak
Başbakan Erdoğan'ın 2014 ve sonrası için yol haritası belli oldu.

Anasaya Uzlaşma Komisyonu yeni Anayasa için verilen sürenin sonuna yaklaşırken, AK Parti sonrasında ortaya çıkacak olası gelişmelerle ilgili yol haritası hazırlamaya başladı.
ÖNCE CUMHURBAŞKANI SONRA BAŞKAN OLACAK

Haberturk gazetesinden Saliha Koçak'ın haberine göre; başkanlık sistemi önerisi askıya alınacak, Cumhurbaşkanı'nın partisinden istifa etmemesi sağlanacak; 2014 yılında Cumhurbaşkanı seçilecek Erdoğan'ın, 5 yıllık görev süresinin sonuna gelinirken başkanlık sistemi getirilecek ve 5+5 ile 2024'e kadar başkan olabilmesinin yolu açılacak.
BAŞKANLIK SİSTEMİ ÜLKENİN YARARINA

AK Partili bir hukukçu yönetici , yeni Anayasa'ya ilişkin alternatifler hakkında şu bilgileri verdi: 

-Biz, bütün partiler önerilerini getirdiği için başkanlık sistemini ülkenin yararına olduğunu düşündüğümüz için getirdik. Onlar da (muhalefet) ü kenin yararına olduğunu düşündükleri öneriyi getiriyorlar. Ama bize 'Şunu getiremezsiniz' diyebiliyorlar. 
CUMHURBAŞKANI PARTİDEN İSTİFA ETMEYECEK

-Başkanlık hariç tüm bölümlerde uzlaşma sağlanırsa, başkanlık sisteminde ısrar etmeyeceğimizi açıkladık. Böyle bir gelişme olursa biz en kötü ihtimalle, 'Cumhurbaşkanı'nın partisinden istifa etmemesini ' sağlamaya çalışacağız. 
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE BAŞKANLIK SİSTEMİ

-Bu arada Başbakan da 2014'te Cumhurbaşkanı seçilir. Biz seçimden daha güçlü çıkarız. Bu durumda da Erdoğan'ın görev süresinin sonuna doğru Anayasa değişikliğini yapar, başkanlık sistemini getiririz. Mevcut Cumhurbaşkanı'nın da başkan adayı olmasının yolunu açarız. AK Partili yönetici yeni Anayasa'nın meydana çıkarılamaması halinde seçmenden "Muhalefet engelliyor" diyerek destek isteyeceklerini, bu çoğunluğu sağlayacak oy almalarının da bir dönem sonra başkanlık sisteminin anahtarı anlamına geleceğini söyledi.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV