banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Erdoğan'dan iftarda koalisyon ve erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık sorumluluk siyasi partilerde, en kısa sürede koalisyon kurulmasını temenni ediyorum. Partiler üzerine düşeni yapmazlarsa çözüm mevkii millettir" dedi.

25 Haziran 2015 Perşembe 03:44
Erdoğan'dan iftarda koalisyon ve erken seçim açıklaması
banner322
Erdoğan'dan iftarda koalisyon ve erken seçim açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık sorumluluk siyasi partilerde, en kısa sürede koalisyon kurulmasını temenni ediyorum. Partiler üzerine düşeni yapmazlarsa çözüm mevkii millettir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 13 ilden gelen muhtarlarla iftar programında bir araya geldi.

Erdoğan yaptığı konuşmada, "Seçim sonuçlarına bakıp, 'Türkiye sıkıntıya düştü' diye adeta sevinç çığlıkları atanları hep birlikte takip ediyoruz. Kendi çıkarlarını, ülkenin çıkarlarının önüne koyanların yüzlerindeki memnuniyet ifadesinin gayet iyi farkındayız. İnşallah ya en kısa sürede yeni hükümeti kurarak ya da seçimleri yenileyerek, bu heves sahiplerini bir kez daha hüsrana hep birlikte uğratacağız" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Biz onların niyetlerini biliyoruz. Onlar hukuk önünde ifade verecekler, hesaplaşacağız. Bunların niyetlerinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Nasıl bir yaşam içinde olduklarını çok iyi biliyoruz. Ama bunun hesabını verecekler. Benim dönemimde çatal, bıçak, tabak gibi bir malzeme alımı yapılmamıştır. Hangi malzemeler ile devralmışsak onlarla devam edeceğiz. İhtiyaç olduğunda elbette alacağız.

Bu akşam burada söylemek istemezdim. Altın klozet meselesi başta olmak üzere, “Ben Kocaeli valiliğini kastettim dedi ana muhalefet lideri zat. Bilirkişi bunun altın klozetle alakası yok dedi.

Artık şahsımı aşmıştır bu iftira ve yalanlar. Erdoğan şimdi Cumhurbaşkanı olarak buradadır, devletin temsili olarak buradadır.

Bu iftiralar doğrudan cumhurbaşkanlığı makamına devletin hükmüne zarar verir hale gelmiştir. Burada mesele Cumhurbaşkanlığı külliyesinin millete mal olmuş olmasıdır. Bugün burada 7. Kez muhtarlar ile buluşuyoruz. 7 aydır şehit yakınları ve gazilerle, işçilerle velhasıl toplumun her kesiminden insanlarla bir araya geliyoruz. Asıl rahatsızlıkları budur. Onları bu rahatsız ediyor. Milletimizle bir araya gelip kucaklaşmak yetine bunların beyaz Türklerini ağırlayıp… Çünkü onlar bize zenci Türk diyor. Ben de öyle bir zenci Türk olmaktan gurur duyuyorum. O zaman böyle bir saldırıya maruz kalmazdık.

Cumhurbaşkanlığı makamı, miletin en üst düzey temsil makamıdır. Cumhurbaşkanlığını tanımayan milleti tanımamış olur. Cumhurbaşkanının meşruiyetine saldıran milletin iradesine saldırmış olur. Cumhurbaşkanına saygısızlık
yapan millete saygısızlık yapmış olur.

Ben tarafsız değilim ben tarafı milletten yana olan bir Cumhurbaşkanıyım. Benim muhatabım doğrudan milletimin ta kendisidir.

KOALİSYON AÇIKLAMASI

Seçim sonuçlarına bakıp, 'Türkiye sıkıntıya düştü' diye adeta sevinç çığlıkları atanları hep birlikte takip ediyoruz. Kendi çıkarlarını, ülkenin çıkarlarının önüne koyanların yüzlerindeki memnuniyet ifadesinin gayet iyi farkındayız. İnşallah ya en kısa sürede yeni hükümeti kurarak ya da seçimleri yenileyerek, bu heves sahiplerini bir kez daha hüsrana hep birlikte uğratacağız.

Mevcut Meclis yapısı içinde, en kısa sürede bir koalisyon hükümetinin çıkmasını temenni ediyorum. Bu konuda tüm siyasi partilerimize, onların genel başkanlarına büyük görev düşüyor. Türkiye'nin, geçmişini tartışan değil, geleceğini aydınlatan bir koalisyon hükümetine ihtiyacı var. 1990'lı yıllarda şahit olduğumuz koalisyon tecrübelerinin ülkemize yaşattığı sıkıntıları tekrarlatmaya kimsenin hakkı yok.

Cumhurbaşkanı olarak, ben milletimin arzusu doğrultusunda hareket etmeye, ön açıcı, teşvik edici olmaya gayret ediyorum. İçeride ve dışarıda yaşamakta olduğumuz kritik dönem, hükümet meselesinin bir an önce çözülmesini zorunlu kılıyor. Siyasi partilerimiz bu konuda üzerlerine düşeni yapmazlarsa çözüm mevki yine milletimizdir.

O SOFRANIN KURULUM GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bulunan ve tartışmalara neden olan sofranın kurulum aşaması görüntüleri de, Cumhurbaşkanlığı tarafından paylaşıldı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV