banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Gül: '7 yılın ardından gönlüm çok rahat'

Cumhurbaşkanlığı dönemine ilişkin bir soruya Gül, Çankaya’yı kastederek, ‘O zaman bu adam cumhurbaşkanı olmasın’ diye konuşanların bugün gelebildikleri tek devlet kapısı” yanıtını verdi.

05 Temmuz 2014 Cumartesi 09:08
Gül: '7 yılın ardından gönlüm çok rahat'
banner263
Gül: '7 yılın ardından gönlüm çok rahat'
Cumhurbaşkanlığı dönemine ilişkin bir soruya Gül, Çankaya’yı kastederek, ‘O zaman bu adam cumhurbaşkanı olmasın’ diye konuşanların bugün gelebildikleri tek devlet kapısı” yanıtını verdi.

web tasarım

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün İstanbul’da basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gül, bir gazetecinin, “Sayın (Bülent) Arınç, talep olursa sizin genel başkan olabileceğinizi söyledi. Ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Partinin kurucusuyum. Bunlar günü geldiğinde kendi aramızda konuşacağımız konulardır” yanıtını verdi.

Gül, öğle saatlerinde cuma namazını kılmak için Tarabya Köşkü’nden Tophane’deki Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa Camii’ne geçti. Cami girişinde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve BeyoğluBelediye
Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından karşılanan Gül, namaz çıkışında kendisini bekleyen vatandaşlarla tokalaştı.

Fotoğraf sergisini gezdi

Cumhurbaşkanı Gül, namazın ardından Beyoğlu Özel Karaköy Rum Ana ve İlköğretim Okulu’nda açılan Cumhurbaşkanlığı Fotoğrafçıları fotoğraf sergisine katıldı. Gül daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Görev süresi 28 Ağustos’ta dolacak Gül’e gelen ilk olarak Arınç’ın sözleri hatırlatıldı. Gül ise “Şimdi bunların sırası değil, seçim süreci içerisindeyiz. Ben partinin kurucusuyum. Bunlar günü geldiğinde kendi aramızda konuşacağımız konulardır” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin “Fotoğraflar 7 yılın özetiydi. ‘Dolu dolu 7 yıl yaşadım’ diyebilir misiniz?” sorusu üzerine de, şunları söyledi:
“Bunlar muhakkak ki tarihçilerin yazacağı, çok büyük olayların yaşandığı yıllar, benim cumhurbaşkanı seçilme sürecim olağanüstü bir dönemdi. Ama 7 seneyi bitirdikten sonra şöyle bir mutluluğum var; O zaman ‘bu adam cumhurbaşkanı olmasın’ diye konuşanların büyük bir kısmınınbugün gelebildikleri tek devlet kapısı. Ben de dolayısıyla hepsine kucağımı açtım. Bugün o duyguları bittiğini görmekten büyük bir memnniyet duyuyorum. Nihayet, demokratik bir ülkenin seçilmiş insanlarıyız. Seçilmiş insanların hepsinin süresi vardır. Bu süre içerisinde sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeleri beklenir. Süreler bittikten sonra bunu halk takdir eder. O açıdan gayet, doğrusu gönlüm rahat bir şekilde bu 7 yılın sonuna gelmiş vaziyetteyim. 28 Ağustos’ta bildiğiniz gibi Anayasa’ya göre görev sürem bitiyor. Yeni cumhurbaşkanlığı seçilme süreci başladı. Adayların hepsi belli oldu, resmi müracaatları oldu. Şimdi artık Türkiye’ye yakışır şekilde, demokrasiye yakışır şekilde ilk defa halkın seçeceği cumhurbaşkanlığı sürecinin içinden hepimizin büyük başarıyla çıkmamız da Türkiye’nin muhakkak başarısı olacaktır.”
Gül, Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüşmelerine ilişkin soruya da “Bir cumhurbaşkanı adayı nezaket ziyareti yapmak isteyince şüphesiz ki kabul ettim. Başbakan Erdoğan ile daha önce görüşmüştüm. Kendisine başarılar diledim” diye cevap verdi.

‘İnşallah hep beraber sevinç yaşarız’

Cumhurbaşkanı Gül, TIR şoförlerinin kurtulduğu hatırlatılarak Musul’da kaçırılan konsolosluk görevlileriyle ilgili de “Bir müjdeli haber gelebilir mi?” sorusuna da şu yanıtı verdi:
“Bunlar çok zor işler. Bir tarafta zorla tutulan, rehin tutulan alıkonan insanların hayatı ve sağ salim zararsız bir şekilde getirilmesi çok önemli. Bu çok sabır istiyor, titiz bir çalışma istiyor. Daha öncede bu tip olaylar oldu başka coğrafyalarda da... Çok sevindik, gayet titiz bir çalışma neticesinde kurtarıldılar. İnşallah Musul Başkonsolosumuz başta olmak üzere personeliyle ilgili neticeyi de bu şekilde sağ salim bitirmek için kararlı çalışmalar devam ediyor. İnşallah onlar da geldiğinde hep beraber sevinç yaşarız.”

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV