banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İhanet çetesi hâlâ devletin içinde var

“Türkiye’nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı”nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin FETÖ’den tamamen temizlenmediğini belirterek, “Hâlâ Silahlı Kuvvetler’de, poliste, yargıda, devletin çeşitli kurumlarında bunlar var.

23 Kasım 2016 Çarşamba 01:53
İhanet çetesi hâlâ devletin içinde var
banner291
İhanet çetesi hâlâ devletin içinde var

“Türkiye’nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı”nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin FETÖ’den tamamen temizlenmediğini belirterek, “Hâlâ Silahlı Kuvvetler’de, poliste, yargıda, devletin çeşitli kurumlarında bunlar var. Ama gereğini yapacağız” dedi.

Tabela

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Devletin bu ihanet çetesinden tamamen temizlenmediğini biliyorum... Ne ülkeyi bunlara yedireceğiz, ne bu milleti bunlara ezdireceğiz. Gereği neyse bunu yapacağız” dedi. Erdoğan, terörle mücadelenin de başarıyla sürdüğünü belirterek, “Şu anda teröristi, vesairesi hepsi kaçacak delik arıyorlar” ifadesini kullandı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Polis Akademisi tarafından düzenlenen Türkiye’nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı’nda Erdoğan şunları söyledi:

- TEDBİRLERİ ALMASAYDIK DAHA KANLI OLACAKTI: 17-25 Aralık polis-yargı darbe girişimi sonrasında aldığımız tedbirlerin faydasını 15 Temmuz darbe girişiminde gördük. Şayet aradan geçen 2.5 yılda tüm eksikliklerine rağmen o tedbirleri almamış olsaydık hiç şüphesiz 15 Temmuz gecesi çok daha kanlı, çok daha tehlikeli geçecekti. Türk milleti ülkesini ve milletini bu ihanet şebekesine elbette teslim etmezdi. Ama bugün 248 şehidimiz yerine belki 248 bin şehitten, belki 2,5 milyon şehitten söz ediyor olurduk.

- ÜLKEYİ BUNLARA YEDİRMEYİZ: Devletin bu ihanet çetesinden tamamen temizlenmediğini biliyorum. Sizlere çok açık söylüyorum. Hâlâ silahlı kuvvetlerimizde, polis teşkilatımızda, yargıda, devletin çeşitli kurumlarında hâlâ bunlar var.  Sorumluluk makamında olan bir Cumhurbaşkanınız olarak söylüyorum. Çünkü bu ülke bizim, bu millet bizim. Ne ülkeyi bunlara yedireceğiz, ne bu milleti bunlara ezdireceğiz. Gereği neyse bunu yapacağız. Gerçekleştirilen açığa alma ve ihraçlarla FETÖ’nün devlet içindeki operasyonel gücünü önemli ölçüde kırdığımızı düşünüyorum.

- DERT BAŞKA: Türkiye terör örgütleriyle mücadelesini elbette kesintisiz ve kararlı şekilde yürütecektir. PKK, FETÖ, DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin asıl amacının bizi büyük fotoğraftan kopartıp kendi içimize hapsetmek olduğunu çok iyi biliyoruz. Sanmayın ki PKK’nın asıl amacı ülkemizin belirli bir bölgesinde ayrı devlet kurmaktır. Sanmayın ki FETÖ’nün temel gayesi bürokraside, eğitimde, iş dünyasında daha etkin olmaktır. Sanmayın ki DEAŞ’ın tek hedefi Suriye ve Irak’ta bir İslam devleti kurmaktır. Dert başka, bu örgütler diğer güçlerin planlarını rahatça uygulayabilmelerini sağlamak üzere Türkiye’yi iç meselelerine üzerimize salınmış bir araçtan ibarettir.

- KAÇACAK DELİK ARIYORLAR: Doğu ve Güneydoğu böyle gidecek mi, yok. Son dönemlerde hep birlikte bir mücadele veriyoruz. Şu anda teröristi vesairesi hepsi kaçacak delik arıyorlar... Kepenk indir dediği zaman artık kepenk indiren bir Güneydoğulu Doğulu olmayacak ben buna inanıyorum. Çünkü böyle bir şey yaptığı takdirde onlar da bedel ödeyecekler. Öyle yok, efendim geldiler bizi tehdit ettiler onun için kepenk indirdik, yok.

- DARBEYİ İNDİRECEĞİZ: Ben polis teşkilatımızın, askerimizin, köy korucularımızın, hep birlikte dayanışma halinde bu mücadelemizin geldiğimiz son safhasında bu işi bitireceğimize inanıyorum. Şu anda en önemli noktadayız. inşallah bu son safhada darbeyi en güzel şekliyle indirecek ve işi bitirecektir.

Batılıya sert çıkış

Bugün (dün) bir Batılı geldi öğleden sonra, ‘cezaevlerindeki milletvekilleriyle alakalı bir karar çıkacak’ dedi. Şu anda Türkiye’deki bazı uygulamalarla ilgili karar çıkacak tabii anlattım ben bu kişilerin neler olduğunu kendisine anlattıktan sonra bir şey söyledim. Yapabiliyorsan şunu yap dedim, hemen bir telefon aç de ki, ‘bu Türkiye’nin iç hukukuna fazla karışmayın, çünkü bunlar öyle kararlı gidiyorlar ki gönderdiğiniz mektubu hemen size iade ederler ve bildiklerini okurlar boşuna uğraşma’.

- İÇ HUKUKUMUZA KİMSE KARIŞAMAZ: Onlarda buna benzer şeyler olduğu zaman iç hukukumuz, yargı bağımsız, Türkiye’de olduğu zaman, bizim iç hukukumuza kimse karışamaz, biz kendi kararımızı kendimiz veririz bizde de hukuk var, hukukçular, hâkim, yargı var kusura bakmasınlar onlar kendi işine biz kendi işimize. Bugüne kadar bu ülkeyi karıştıranlar onların ta kendisi olmuştur.

- LOZAN’A HAPSEDEMEZLER: Lozan tartışılmaz bir metin değildir kutsal bir metin asla değildir elbette tartışacağız, daha iyisine ulaşmanın çabası içinde olacağız. 1. Dünya Savaşı, 2. Dünya Savaşı, soğuk savaş geride kaldı. Soğuk savaş sonrası oluşan dengeler birer birer yıkılıyor. Buna rağmen bizi hala Lozan’a hapsetmeye çalışıyorlar. Kimse kusura bakmasın bizim milletimize sözümüz var. Biz Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için tüm şartları zorlayacağız. Bunu yaparken birçoklarını ayağına basacağımızın, birçoklarını rahatsız edeceğimizin, birçoklarının çıkarlarına dokunacağımızın farkındayız.

- IRAK VE SURİYE’YE YANIT: Suriye’de terörden arındırılmış güvenli bölge oluşturma çabamızın önüne kimse geçemez. Ne yapıp edip Suriye sınırımızı tüm terör örgütlerine karşı güvenli hale getireceğiz. Irak’taki terör ve mezhep çatışması tehdidi konusunda da askeri güç destekli aktif politika izlemeye devam edeceğiz. Kendi ülkesinde egemenliğini tesis edemeyen, topraklarına hakim olamayan, terör örgütlerinin canımızı acıtmasına mani olamayan hükümetlerin Türkiye’yi eleştirmeye hakları yoktur. Suriye ve Irak kaynaklı tehditleri çözmeden 2023 hedeflerimize ulaşma imkânımız bulunmuyor.



El Bab’dan sonra Münbiç’e yürüyeceğiz

Şu anda biz El Bab’a dayandık. El Bab’ı batıdan kuşattık. Yetmez, biz şimdi oradan Münbiç’e doğru ayrıca yürüyeceğiz. Biz PYD, YPG’nin orayı tamamen boşaltmasını istiyoruz. Çünkü o topraklar bu terör örgütlerinin toprakları değil. Arapların toprakları. Gelsin oraya Araplar yerleşsin.

- SİNCAR’I ONLARA YAR ETMEYİZ: PKK, şimdi Kandil’in yanında Sincar’ı da kendisi için Kandil gibi bir terör bölgesi yapmak için adım atıyor. Sincar dağlarından bize saldırı gibi bir havası var. Ama onlara bunu da yar etmeyeceğiz, hesabını onlara da soracağız. Kandil’e gerekli müdahaleleri yaptık. Bugün de yaparız, yarın da yaparız. Niye, bize tehdit oluşturuyor da onun için. Sincar, aynı şekilde. Telafer çözülmesi lazım. Çözülmezse Telafer de bizim için sıkıntılı bir yer.

Barzani’yi kabul edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musul operasyonuyla ilgili gelişmeleri görüşmek üzere bugün Ankara’ya gelecek olan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’yi kabul edecek.






Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV