banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

İhsanoğlu: Saygısızlık, nefret tohumlarının ekilmesini istemiyoruz

Bayrağın ve vatan birliğinin Türkiye’nin kırmızı çizgisi olduğunu söyleyen İhsanoğlu, "Milletin, devletin ve vatanın birliği, bayrağın birliği, resmi dilin birliği tartışma üstüdür. Bunu tartışanlar boşuna rahatsız ediyorlar, biz bunun farkındayız. Burada başka emeller var. Ama bu millet bu hesapların hevesini 10 Ağustos'ta bozacaktır" diye konuştu.

13 Temmuz 2014 Pazar 19:00
İhsanoğlu: Saygısızlık, nefret tohumlarının ekilmesini istemiyoruz
banner299
İhsanoğlu: Saygısızlık, nefret tohumlarının ekilmesini istemiyoruz
Bayrağın ve vatan birliğinin Türkiye’nin kırmızı çizgisi olduğunu söyleyen İhsanoğlu, "Milletin, devletin ve vatanın birliği, bayrağın birliği, resmi dilin birliği tartışma üstüdür. Bunu tartışanlar boşuna rahatsız ediyorlar, biz bunun farkındayız. Burada başka emeller var. Ama bu millet bu hesapların hevesini 10 Ağustos'ta bozacaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında çıktığı Trakya turunun ilk durağında bugün sabah saatlerinde Edirne’ye geldi. İstanbul’dan eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte helikopterle Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ndeki Halil Kalkanlı pistine inen Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, ile CHP ve MHP'li il yöneticileri karşıladı.

Seçim otobüsüne binerek kalabalık araç konvoyu eşliğinde Edirne Belediye Başkanı hizmet binasına gelen Ekmeleddin İhsanoğlu, eşi Füsun İhsanoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa ve bölgenin milletvekiliyle beraber CHP’li Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etti.

'BANA EKMEL DEYİN'

Belediye önünde halkın yoğun ilgisiyle karşılanan İhsanoğlu, ziyarette kendisine "Ekmeleddin Bey" diye seslenen gazetecilere dönerek, "Bana Ekmel deyin" dedi. Belediye ziyaretinin ardından 500 metre ilerideki Fatih Sultan Mehmet’in doğduğu ve sonradan otele çevrilen Taş odaların bahçesine geçti. Burada kendisini bekleyenleri selamlayan Ekmeleddin İhsanoğlu’na CHP İl Genel Meclis üyesi ve çiftçi Erdal Akgün, bir buket buğday başağını verip, "Sayın Cumhurbaşkanımız biz, vatan için hürriyet için, ekmek için üretiyoruz. Bu buğday başaklarından meydana gelecek ekmeği tüm yurttaşlarımıza eşit şekilde paylaştıracağınız için Edirneli üreticiler adına vermek istiyorum. Yolunuz açık olsun" dedi. İhsanoğlu ise aldığı buğday başaklarını öpüp başına götürdükten sonra Edirne’de olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Şu ana kadar ziyaret ettiği illerde kendisine gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğunu ifade eden İhsanoğlu, "Biz buraya Bursa’dan geliyoruz. Yani Osmanlı’nın kurulduğu şehirden ikinci payitahtına geldik. Bursa’da esnafı gezerken, ekmek için yolculuğumuzun kendilerini memnun ettiğini söylediler. Başaklarla karşılandığımız için vermek istediğimiz mesajın anlaşıldığını görüyoruz. Bütün alay edenlere, buradan armağan olsun. Şimdi bu bereketli tarlalardan bize verilen buğday başakları bakınız hepsi eğik. Çünkü mütevazidir, çünkü gururludur. İçindeki daneler bizim servetimiz, ekmeğimizdir. Bu eğik hali bize çok şey öğretiyor. Ben istiyorum bu tablodan herkes nasibini alsın" dedi.

'MEHMET AKİF ERSOY’UN ARKADAŞININ OĞLUYUM'

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarına 16 Haziran’da başladığını hatırlatan İhsanoğlu, Türkiye için ekmek, Kuran ve Türk bayrağının mukaddes olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Yolculuğumuzda amacımız Türkiye olan büyük tarlaya, sevgi, saygı tohumlarını ekmek, birlik tohumları ekmektir. Ayrık otlarından çok şikayet ettik. Saygısızlık, nefret tohumlarının ekilmesini istemiyoruz. Biz bu tarlaya, Anadolu’ya, Trakya’ya bereket ekilmesini istiyoruz. Sevgi, saygı ve beraberlik istiyoruz. Biz bunu yaparken gerçekten, milletimizin ananelerini, değerlerini dile getiriyoruz. Bizde 'Ekmek Kuran hakkı için' denir. Ekmek işte budur, Kuran bizim mukaddes kitabımızdır. 76 milyon mukaddes saydığı üçüncü bir şey vardır; Bayrağımızdır. Birliğimizin sembolü bayraktır. Ben bu bayrak için en güzel şiiri yazan, İstiklal Marşı’nı yazan Mehmet Akif beyin, arkadaşının oğluyum. Benim için mukaddes bir şeydir. Türkiye, ayrık otlarına müsaade edilmeyecektir. Türkiye’nin etrafını saran şer odalarının Türkiye’ye etkisini önleyeceğiz" diye konuştu.

'PARTİLER UZLAŞARAK MİLLETİN SESİNE KULAK VERDİ'

Türkiye’yi zor sulardan çıkaracaklarını ifade eden İhsanoğlu, CHP ve MHP’nin kendisinin adaylığı konusunda uzlaşmaya vardığını, kendi siyasi programlarını bir kenara bırakıp, milletin sesini dinlediklerini söyledi. İhsanoğlu, şöyle devam etti:

"Bu içi boş ve mantıksız kavgaların dışında büyük bir devlet olarak, Atatürk’ün söylediği gibi, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' bağlı olarak biz bu gemiyi, çalkantılı, bu zor sulardan çıkartıp selamet sahibine götüreceğiz. Sizden destek almak için geldik. Kısa süre içerisinde esnafla yaptığımız temaslar, Trabzon’dan, Yozgat’tan bir farkı yok. Sakarya, Bursa, İstanbul’un değişik semtlerinden farkı yok. İstanbul Salı Pazarı'ndaki temaslarla Edirne’nin Arasta Çarşısı'ndaki insan aynı lafları söylüyorlar. Diyorlar ki 'Bütün millet bir değişim istiyor.' Bunu keşfeden 2 parti uzlaştı. Türkiye’nin farklı siyasi programa sahip 2 parti. Bu değişim talebini fark ederek, uzlaştı. Herkes kendi siyasi programını kendi görüşlerini bir tarafa bırakıp milletin sesini kulak verdi. Bu yetmedi, 2 partinin yanına 3 parti daha geldi. Sonra 1 parti daha desteğini verdi. Şu anda 6 parti destek verdi. Diğer partilerden de destek veren arkadaşlar var."

BU BAŞKA BİR SEÇİM

Dün Bursa'da 10 bin kişiyle iftar yaptıklarını söyleyen İhsanoğlu, "İftar sevgi ve saygı içerisinde devam etti. Bizimle beraber çok insan vardı. AKP'nin kurucularından, bakanlarından da katılan vardı. AKP’yi siyasi olarak destekleyenler de vardı. Herkes diyor ki 'Bu başka bir seçim.' Bu belediye başkanı seçimi değildir, biz encümen üyesi, milletvekili seçmiyoruz. Başbakan seçmiyoruz. Herkes istediği partiye versin ama burada 3 aday var, birini seçeceksiniz. Bir kişiyi seçeceksiniz, o kişiyi devletin başına koyacaksınız" dedi. İhsanoğlu, şunları söyledi:

"O seçtiğiniz kişi eğer 76 milyonu temsil etmiyorsa ve özel siyasi gündemiyle gelmişse, o zaman ne olacak? Eğer o yurt dışındaki sıkıntılar karşısında, Türkiye’nin menfaatlerini ve bölgelerle olan münasebetlerini incelediklerinde iyi bilip onlarla tekrar siyasetinin, ekonomisinin, ticaretinin düzelmesini bilen birisiyse bu Türkiye’nin menfaati değil mi? O kavgayı bitirecek, o ateşi söndürecek birisi olursa daha iyi değil mi Türkiye? Herkes kendi partisinin oyuna sahip olsun, flamasına sahip olsun. Bakın burada hiçbir partinin flaması yok. Bir tek bayrak var, o da milli bayrak, şanlı sancağımız. Başka bir şey yok, olamaz. Çünkü biz parti başkanı, hükümet, başbakan seçmiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğünün temsilcisini seçiyoruz. O makama layık en iyi seçimi yapacağınıza eminim. Edirne, Trakya her zaman en doğru kararları vermiştir."

CUMHURBAŞKANI TANIMI YAPTI

Konuşmasının ardından otel bahçesinde kendisini dinleyenlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bir vatandaşın, "Çiftçi emeğinin karşılığını şu anda alamıyor. Siz bu konu ve bunun gibi konulara müdahil olacak mısınız?" sorusuna karşılık cumhurbaşkanı tanımı yaparak şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Her şeyin başıdır. Silahlı kuvvetlerin başıdır, bakanlar kuruluna başkanlık eder. Bütün kurumların üstünde yetkileri vardır. Ama bunu yaparken şu realiteyi görmek lazım. Türkiye'de sistemi icra eden hükümettir. Meclise sunar, icra eden hükümettir, bu muhakkaktır. Ama bunun manası değildir ki Cumhurbaşkanı bunun karşısında bigane kalacak. 'Ben karışmam, buğdayın fiyatı şöyle olsun, böyle olsun veyahut ekmeğin fiyatı şu olsun bu olsun' diyemez. Cumhurbaşkanı devletin başkanı, milletin babası olarak anayasadan aldığı yetkilerle ve anayasada tarif eden yetkilerle ayrıca bu dönemde halkın oylarıyla çok daha güçlü olacaktır."

TÜRKİYE’NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ

Başka bir vatandaşın, "Türkiye'nin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü konusundaki kırmızı çizgi uygulamada hiç taviz verilmemesi konusunda neler düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine ise şunları söyledi:

"Hakikaten hassasiyetle ve dikkatle üzerinde durulması gereken bir kavramdır, bu bahsedilen kavram. Türkiye'de bir takım ayrık otlarından ve nefret sözlerinden, birtakım ötekileştirilme ve cepheleşmeden bahsediyoruz. Biz bunları ortadan kaldıracağız. Bizim sözlerimiz nelerdir? Sevgi ekmektir, saygı ekmektir, birlik ekmektir, dirlik ekmek demektir. Bunları yapmamız lazım Türkiye'de milletin, devletin bütünlüğü tartışılmaz bir konudur. Bu kırmızı çizgisidir. Bunu kimse aşamaz. Milletin, devletin ve vatanın birliği bayrağın birliği, resmi dilin birliği tartışmalar üstüdür. Bunu tartışanlar boşuna rahatsız ediyorlar, biz bunun farkındayız. Burada başka emeller var. Ama bu millet bu hesapların hevesini 10 Ağustos'ta bozacaktır."

SELİMİYE CAMİİ’Nİ GEZDİ, NAMAZ KILDI

Konuşma ve sohbetlerinin ardından beraberindekilerle birlikte Mimar Sinan’ın "Ustalık eserim" dediği Selimiye Camii’ni gezen İhsanoğlu, öğle namazını da burada kıldı.

Çıkışta kendisini görmek isteyenlerle sohbet ederek tokalaşan İhsanoğlu, elini öpmek isteyenlere ise izin vermedi.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV