banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Keçiören Metrosu açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce inşaatına başlanan, 2011'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devredilerek yapımı tamamlanan Keçiören Metrosu düzenlenen törenle açıldı.

05 Ocak 2017 Perşembe 16:48
Keçiören Metrosu açıldı
banner321
Keçiören Metrosu açıldı
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce inşaatına başlanan, 2011'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devredilerek yapımı tamamlanan Keçiören Metrosu düzenlenen törenle açıldı.

Beylikdüzü Tabela

 
 
Atatürk Kültür Merkezi (AKM)-Keçiören (Şehitler-Gazino Durağı) arasında yapımı tamamlanan M4 Keçiören Metrosu'nun açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan katıldı.
AŞKINIZ BİTMESİN AMA KEÇİÖREN METROSU BİTTİ"
 
 Başbakan Binali Yıldırım ise özetle şunları söyledi:
 
"Bugün Keçiören için Ankara için çok önemli bir gün. İnsanlarımızın hayatını kolaylaştıracak önemli bir eseri açıyoruz. Sayın cumhurbaşkanım, bu metro biraz uzadı. Bitmesi 13 yılı buldu. 9 kilometrenin üzerinde bir hattan bahsediyoruz. Yılda 270 milyon yolcu taşıyacak kapasiteye ulaşacak. Sinyal sistemi buna göre yapıldı. Ulaştırma Bakanı olduğum dönemde bunun test sürüşüne geldiğimizde bir genç bana, 'Bizim buradaki Keçiören Metrosu önemli bir söyleme dönüştü, aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun hiç bitmesin' söylemi var dedi. Gençler artık yeni bir slogan bulsun. Aşkınız bitmesin ama Keçiören Metrosu bitti. 15 Temmuz Keçiörenlilerin 15 Temmuz'da gösterdiği kahramanlık nedeniyle istasyonun adı Şehitler İstasyonu'na döndü, meydanın adı da Şehitler Meydanı oldu." 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören Metrosu'nun açılışında konuştu.


Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:


Açılışını yaptığımız Keçiören Metrosu hattının milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu hattın başkente kazandırılmasında emeği geçen Sayın Başbakan, bakan arkadaşlarımız, teknokrat, bürokrat arkadaşlarımız, büyükşehir belediyemiz ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. 1 milyar lira yatırım değeri olan ve 9 istasyona sahip hatla trafiğin çözüme kavuşacağına inanıyorum. Metronun inşasında yaşanılan sıkıntıları biliyorum. Sabrın sonu selamettir. Bu projenin bitirilmesini sevinçle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Keçiörenlilerden haklarını helal etmelerini diliyorum. AKM-Kızılay hattının da en kısa sürede sonuçlandırılmasını özellikle istiyorum.
 
 
15 OCAK'A KADAR ÜCRETSİZ

Erdoğan konuşmasının sonunda Ankaralılara bir müjde verdi. Keçiören Metrosu'nun yolcu ücretinin 2,5 lira olarak belirlendiğini söyleyen Erdoğan, metronun 15 Ocak'a kadar ücretsiz hizmet vereceğini bildirdi. 
 
 
AKM-Keçiören arasında trafikte 1,5 saat süren seyahati 17 dakikaya indirecek metro hattında, başlangıçta 6 set (3’lü dizi) vagonlarla, 7 dakika aralığıyla hizmet verilecek. 
İhtiyaca göre servis aralığı daha da kısalacak Keçiören Metrosu’ndan, AKM istasyonunda Batıkent Metrosu’na aktarma sağlanacak. 
 
 
9 bin 200 metre uzunluğundaki Keçiören Metrosu, Şehitler (Gazino), Dutluk, Kuyubaşı, Mecidiye, Belediye, Meteoroloji, Dışkapı, ASKİ ve AKM istasyonlarından oluşuyor. 
 
Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz 2003'te öz kaynaklarıyla yapımına başladığı metro hattının bina ve inşaat yapım çalışmalarına 306 milyon 410 bin lira harcayarak inşaatı yüzde 43,19 seviyelerine getirmiş, 25 Mart 2011'de hattın yapımını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devretmişti. 

beylikdüzü gnl tabela
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV