banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Kemal Kılıçdaroğlu: Zamanında ihraç edebilselerdi bunlar yaşanmazdı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili gazetecilere konuştu.

02 Ekim 2015 Cuma 22:21
Kemal Kılıçdaroğlu: Zamanında ihraç edebilselerdi bunlar yaşanmazdı
banner322
Kemal Kılıçdaroğlu: Zamanında ihraç edebilselerdi bunlar yaşanmazdı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili gazetecilere konuştu.

'Gazeteye baskın yapanların AK Partili olduğunu biliyoruz.' diyen Kılıçdaroğlu, AK Parti İstanbul milletvekili Abdurrahim Boynukalın'dan bahsederek "Bu saldırılar olmadan önce o milletvekilini ihraç edebilselerdi belki de bunlar yaşanmazdı" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Geleneksel Yılın Basın Fotoğrafları 2015 Ödül Töreni" öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, evinin önünde uğradığı saldırıda Ahmet Hakan Coşkun'nun yaralandığını anımsatarak, "Saldırganlardan üçü Ak Parti üyesi çıktı ve bu akşam
gelen kararla partiden ihraç edildi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, üç saldırganın AK Partili olmasının bir partinin doğrudan suçlanması için yeterli kanıt olamayacağını söyledi.

"Gazetecilere yönelik yapılan saldırıları toplumun her kesimin kınaması lazım ama maalesef bizim ülkemizde gazeteciler ölümle tehdit edildiler" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

TÜRKİYE'NİN DEMOKRASİ TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇİYOR"

"Hükümet tarafından ses çıkmadı. AKP kanadından ses çıkmadı. Bir gazete AKP milletvekili öncülüğünde basıldı, camları, çerçeveleri kırıldı, bilgisayarları kırıldı. Yine AKP tarafından bu saldırılar sanki masum saldırılarmış gibi gösterildi ve arkasından da sayın Ahmet Hakan'a yönelik ağır saldırı gerçekleşti. Kendisine geçmiş olsun diyoruz. Bu tür saldırıların olmaması gerektiğini savunuyoruz ve söylüyoruz. Bunlar Türkiye'nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçiyor.

Emin olunuz kendimizi batıda anlatamıyoruz, anlatmakta zorluk çekiyoruz. Aynı kaygı batının siyasetçilerinde de var, 'Türkiye nereye gidiyor' diye. Evet biz de aynı soruyu soruyoruz, 'Türkiye nereye gidiyor?' Özgür basının olmadığı bir ülkede insanlar nasıl yaşayacak, dertlerini nasıl anlatacak, gazeteciler halkın sorunlarını geniş kitlelere nasıl aktaracaklar? Bunların hepsi sorun olmaya başladı. Umarım Türkiye 1 Kasım'da bütün bunları aşmış olur."

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV