banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

'Kılıçdaroğlu sen çırak bile olamadın'

"2011 seçimleri ustalık dönemimiz olacak" diyen Başbakan Erdoğan'a "sevsinler senin ustalık dönemini" diye eleştiren CHP Liderine Başbakan İstanbul'dan yanıt verdi.

04 Nisan 2011 Pazartesi 01:44
'Kılıçdaroğlu sen çırak bile olamadın'
banner304
'Kılıçdaroğlu sen çırak bile olamadın'
"2011 seçimleri ustalık dönemimiz olacak" diyen Başbakan Erdoğan'a "sevsinler senin ustalık dönemini" diye eleştiren CHP Liderine Başbakan İstanbul'dan yanıt verdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda İstanbul Sinoplular Platformu tarafından düzenlenen Sinoplular buluşmasına katıldı.

Salonu dolduran Sinoplulara hitaben bir konuşma yapan Erdoğan 2010 yılında gerçekleşen büyüme rakamları ile herkesi şaşırttıklarını söyledi. Türkiye'nin Avrupa'nın ve OECD'nin hızlı büyüyen ülkesi olduğunu belirten Erdoğan "Dünyada ise üçüncü en hızlı büyüyen ülke Türkiye oldu" dedi. Milli gelirin 1 trilyon 105 milyar Türk lirasını aştığını belirten Erdoğan kişi başına milli gelirinin de 10 bin 079 olduğunu vurguladı.

"LAFLA MİLLİYETÇİLİK OLMUYOR"
Göreve geldiklerinde Türkiye'nin IMF'ye borcunun 23,5 dolar olduğunu belirten Erdoğan dönemin MHP, ANAP, DSP koalisyon hükümetini eleştirdi. Erdoğan "Bunlar milliyetçiyiz diyorlar değil mi? Bizim milli bankamız var. 27,5 milyar dolar bıraktılar. Şu anda merkez bankamızın döviz rezervi 86 milyar dolar. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Lafla milliyetçilik olmuyor. Milleti sevmek işle oluyor işle" dedi. Erdoğan, "Şunu da altını çizerek ifade ediyorum: Biz bu sevindirici gelişmeyi, bu rekor seviyedeki büyümeyi, dışardan aldığımız desteklerle, borçlarla, IMF finansmanıyla değil, tamamen kendi kaynaklarımızla, kendi tedbirlerimizle, kendi imkanlarımızla bu seviyelere getirdik. Ödedik, ödedik ve şu anda bu borcu nereye indirdik? İlk kez açıklıyorum: Bugün itibariyle 5,2 milyar dolara kadar indirdik" diye konuştu.

"SEN ÇIRAK BİLE OLAMADIN"
2023'de yeniden büyük Türkiye'yi hedeflediklerini belirten Erdoğan "Ne dedik? 2002'de çıraklık dönemi başladı. 2007' ye kadar. 2007'de kalfalık dönemi başladı. 12 Haziran'a kadar. 12 Haziran'dan sonra ustalık dönemi başlıyor" dedi. Kılıçdaroğlu'nun "Sevsinler senin ustalık dönemini" şeklindeki sözlerini de sert bir dille eleştiren Erdoğan "Sayın Kılıçdaroğlu bu ifademden çok hoşlanmış olacak ki ?sevsinler senin ustalık dönemini' diyor. Hamdolsun sevenler burada. Kılıçdaroğlu onu sen düşün. Sen daha çırak bile olamadın. Olamayacaksın da. Çünkü sana bu ülkede sosyal sigortalar kurumunu teslim ettiler. Genel müdür yaptılar seni. 7-8 yıl. Devraldığın SSK zararda değildi. Sen aldın 8 yıl hep zarar ettin batırdın" dedi.

"İŞTE BUNLAR O FAMİLYADAN"
Göreve geldiklerinde Karadeniz Sahilyolunun yüzde 35'nini bittiğini, ancak kendilerinin tamamladığını anlatan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Giresun'da yaptığı konuşma sırasında yaşanan bir olayı da aktardı. Erdoğan "Geçen referandumda Giresun konuşmasını yapıyor. Arkasında Karadeniz sahil yolu. Halka hitap ediyor. Ne yaptılar diyor. Arkasın da Karadeniz sahil yolu. Diğer eğitim sağlık koy bir yana. Oradan bir vatandaşımız bayağı cesur çıkmış. ?Arkana döner bakarsan ne yapıldığını görürsün' demiş. Şimdi değerli kardeşlerim. Göz var görmez. Kulak var duymaz. Dil var gerçekleri hakkı konuşamaz. İşte bunlar o familyadan" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Antalya'da gerçekleştirdiği atık su tesisi açılışını da eski başkan Menderes Türel'in bitirme aşamasına getirdiğini belirterek "Vaka bu. Bunu söyle. Sıfırdan bir şeyi yapmak gibi bunlarda alışkanlık yok. Zaten dikili ağaçlarını bulamazsın. Ben diktim ben bitirdim diyemez. Zaman zaman mahalle çeşmesi falan açmaya gayret ediyorlar ki bunu yapmış olalım diye" şeklinde konuştu. 2023 hedeflerinden de bahseden Erdoğan kişi başı milli geliri 25 bin dolara, ihracatı da 500 milyar dolara çıkartacaklarını kaydetti. Erdoğan ayrıca milli gelirin de 2 trilyon dolara çıkacağını kaydetti.

"ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ DEPREMDE ÇÖKER DERLERSE ŞAŞIRMAYIN"
Mimar Sinan'ın kısa hayatında büyük eserlere imza attığını anlatan Erdoğan kendilerinin de Marmaray Tüp Geçit, İstanbul-İzmir Otobanı ve Körfez geçiş köprüsü, üçüncü köprü gibi projeleri başlattıklarını ve devam ettirdiklerini anlattı. Üçüncü köprünün de hazırlığı içinde olduklarını belirten Erdoğan "Eğer kısa bir süre sonra Kılıçdaroğlu kalkar ?sakın üçüncü köprü yapmayın, depremde çöker' derse şaşmayın. Çünkü bunlar diyorum ya bu tür şeylere asla yaklaşmazlar. Ama daha sonra da onun üzerinden tıpış tıpış araçları ile giderler. Bunlar birinci köprüde bunu yaptılar. İkinci köprüde, Marmaray'da da bunu yaptılar. Şimdi denizin altından ikinci tüp geçidi yapıyoruz ona da karşı çıktılar. Bu zihniyet böyle bir zihniyet. Fakat kervan yürür diyoruz. Biz yolumuza devam ediyoruz" dedi.

8 yıllık iktidarları döneminde 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, Ankara-Eskişehir, Ankara- Konya hızlı tren hatlarının tamamlandığını anlatan Erdoğan 480 bin konut inşa ettiklerini de anlattı. Erdoğan Sinop havaalanını yeniden açtıklarını ve 2008'de 14 bin olan yolcu sayısının 2010'de 65'bine çıktığını söyledi. Erdoğan hava, kara ve deniz yolu ile Sinop'u istanbul'un komşusu haline getirdiklerini de kaydetti. Erdoğan sözlerini "Ortadoğu, Kuzey Afrika nasıl oralarda Türkiye varsa biliniz ki dünyanın her yerinde Türkiye var. Ve her yerde samimiyetle varız. Niyeti hayrolanın akıbeti hayrolur" dedi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV