banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Kılıçdaroğlu’ndan ‘erken seçim’ açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'erken seçim' iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tek başına iktidarken niçin seçime gidiyorsun? İçlerindeki Bylock'çuları elemek için.

28 Ekim 2016 Cuma 17:15
Kılıçdaroğlu’ndan ‘erken seçim’ açıklaması
banner291
Kılıçdaroğlu’ndan ‘erken seçim’ açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'erken seçim' iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tek başına iktidarken niçin seçime gidiyorsun? İçlerindeki Bylock'çuları elemek için. Bunlar uçaklarla Pensilvanya'ya hacca gider gibi gitmiyor muydu? Bylock kullananların çözülen isimleri seçilerek söyleniyor, kontrollü. Savcılığa bu kişilerin isimleri bildirilmiyor" dedi.

Tabela

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Habertürk TV’nin canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, ‘Fiili durum Türkiye’de hangi sorunu çözdü’ diye sorarak, şu ifadeleri kullandı: “Bizim Erdoğan’la bir sorunumuz yok. Halkın oylarıyla seçilmiştir, tarafsızlığını bozmadığı sürece eleştiri almamıştır. Tarafsızlığını bozunca eleştirdik. Sen Anayasa’da yemin ettin. Ettiği yemine sadık kalmaması son derece tehlikeli bir durumdur. Hukuka örnek olması gereken Sayın Cumhurbaşkanı’dır. Bizim muhatabımız Sayın Başbakan. Bizim muhatabımız Başbakan’dır. O nedenle Sayın Cumhurbaşkanı’nın sorumsuzluğu esastır. O makam sadece bir partiyi temsil etmiyor”
“TÜRKİYE’NİN BÖLÜNMESİ SÖZ KONUSU OLABİLİR”

Başkanlık sistemiyle Türkiye’nin bölünebileceğini savunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi ateşe atmak istiyorlarsa, siyaseten de bölünme noktasına taşımak istiyorlarsa ‘evet’ oyu verebilirler. Türkiye’nin bölünmesi söz konusu olabilir. Siyasal yapı tamamen değişecek. Sorun Türkiye’nin bekası sorunudur. Sayın Bahçeli de Türkiye’nin bekasını benim kadar savunuyordur. Yarın bir kişi başkan olup, ‘Bu bölgeyi size veriyorum’ dese ne olacak Biz Türkiye’nin birliğini ve bütünlüğünü düşünüyoruz. Bizim rejim sorunumuz yok. Halk bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, geleceğini düşünmez mi Türkiye’nin geleceğini önemseyen herkes oturup düşünmeli. Halk iç savaştan mı yoksa barıştan mı yana” diye konuştu.
chp-ic
‘ERKEN SEÇİM’ İDDİALARINA YANIT: İÇLERİNDEKİ BYLOCK’ÇULARI ELEMEK İÇİN

Erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Tek başına iktidarken niçin seçime gidiyorsun İçlerindeki Bylock’çuları elemek için. Haziran’dan sonra bir koalisyon ortamı çıkmıştı, o dönemi anlarım. Şimdi, tek başına iktidarlar ve ‘Biz Türkiye’yi yönetemiyoruz’ diyorlar. 550 milletvekili çıkarsalar bile Türkiye’yi yönetemezler. Çünkü yönetme erkini kaybetmişlerdir. Kendi içlerinde de ciddi sorunlar var. FETÖ’cü olan, olmayan var” dedi.
“CHP İÇİNDE 1 KİŞİ İÇİN SÖYLENDİ, ÇIKMADI”

AK Parti içinde Bylock sistemini kullananların olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Kesinlikle var. Bunlar uçaklarla Pensilvanya’ya hacca gider gibi gitmiyor muydu Onlar konuşuyordu. Bylock kullananların çözülen isimleri seçilerek söyleniyor, kontrollü. Savcılığa bu kişilerin isimleri bildirilmiyor. Programı bağımsız bir kuruluş incelesin. CHP içinde 1 kişi için söylendi, araştırıldı çıkmadı”
“SEÇİMLE GELENİN SEÇİMLE GİTMESİ DEMOKASİ KURALIDIR”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP’li Meclis Üyesi Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasıyla ilgili de konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bir seçimle gelenin seçimle gitmesi demokrasi kuralıdır. Seçimle gelenler hukukla verilen görevi yapmaları gerekir” dedi.
“MEHMET DİŞLİ OLAYI YÖNETEN ADAM”

Adil Öksüz ile ilgili olarak da Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Adil Öksüz sıradan bir insan değil. Öksüz’ün gözaltında bulunduğu sırasında kelepçelenmediğini öğrendim. Meğer kelepçelenmemiş hiç. Adil Öksüz'ün Akıncılar Üssü dışındaki alanda yakalandığını düşünüyordum. Meğer Adil Öksüz Akıncılar Üssü'ndeymiş. Bir pilotun yaptığı açıklaması, ‘Biz talimatı Adil Öksüz’den alıyorduk’ diyor. ‘Arsa almaya geldik’ diyen iki kişi daha var onlar tutuklanıyor. Ama Adil Öksüz’e sıra gelince kelepçelenmiyor. Dosyanın içi boşaltılıyor ve Adil Öksüz serbest bırakılıyor. MİT açıklama yapıyor, ‘Bizim elemanımız değildir’ diye. Adil Öksüz'ü hangi güç serbest bıraktı. Öksüz serbest bırakılırken GPS cihazının götürmesin izin verildi. Bu cihazı Türkiye’ye kim ithal etmiştir? Binali Yıldırım'ın da merak etmesi lazım. Birilerinin koruması altında şuanda nerede olabilir. Bir ara Batum'da olduğu şeklinde bir haber internet sitelerinde yer aldı. Ben bilmiyorum ama şu soruyu sormak zorundayım. Oradaki herkesi tutukluyorsun ama Adil Öksüz’ü serbest bırakıyorsun üstelik cihazıyla serbest bırakıyorsun. Türkiye bilinerek ve bilinçli bir şekilde darbe ortamına hazırlanmıştır. Mehmet Dişli, olayı yöneten adam. Mehmet Dişli, TSK’da görevini tamamlamadan Genelkurmay Merkez’e getirilir, siyasi iradeyle. Özel daire oluşturulur kalması için. Sonra terfi eder ve kıtaya gitmesi lazım, sırf Genelkurmay karargahında kalsın diye. Mehmet Dişli bu darbeyi yöneten kişidir. Mehmet Dişli’yi Genelkurmay karargahında tutan siyasi irade, Türkiye'yi darbeye bilinçli olarak ortam hazırlayan siyasi iradedir. Darbe yargılamalarının kamuya açık, televizyondan canlı verilmesi lazım. darbe mağdurları var, sonuna kadar savunacağım.”
“İADE EDİLMESİ LAZIM”

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iade edilmesi gerektiğine dikkat çeten Kılıçdaroğlu, “İade edilmesi lazım. Dosya sayısı çok fazla. 180’e yakın dosya gönderilmiş. 180 dosya göndermek ‘Fethullah Gülen'i bize iade etmeyin’ anlamına gelir. Amerika bir hukuk devleti bakacak hakim karar verecek. Türkiye’de bir hakime telefon açarsanız karar verir. Türkiye’de yargı bağımsızlığı yok. Gülen kendi iradesiyle Türkiye'ye gelmeli. Suçsuz olduğuna inanıyorsa” değerlendirmesinde bulundu.
“ULUS’TA TOPLANACAĞIZ 29 EKİM’DE, ORADAN ANITKABİR’E YÜRÜYECEĞİZ”

29 Ekim dolayısıyla CHP’nin düzenleyeceği yürüyüşle ilgili Kılıçdaroğlu, “Biz kendi güvenliğimizi kendimiz sağlamaya çalışıyoruz. Ulus’ta toplanacağız 29 Ekim’de. Oradan Anıtkabir’e yürüyeceğiz. Cumhuriyetimizi seviyoruz. Bizim belediyelirimizin olduğu bütün bölgelerde bayram kutlamaları olacak. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırdığımız zaman başka bir anlam kazanmış oluyor” diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki resepsiyona katılmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düzenleyeceği resepsiyonuna katılacağını bildirdi. CHP'nin tüzük kurultayına ilişkin Kılıçdaroğlu, bunun kendilerinin iç işi olduğunu ve seyircisiz yapacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, delegelerin seçimli olsun derlerse seçimli de yapacaklarını ama tarih belirlemediklerini bildirdi.





Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV