banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Kritik toplantı başladı

Günlerdir merakla beklenen TBMM'de dört eski Bakan hakkındaki soruşturma komisyonu toplantısı başladı. Türkiye adeta toplantıdan çıkacak karara kilitlendi.

05 Ocak 2015 Pazartesi 16:43
Kritik toplantı başladı
banner321
Kritik toplantı başladı

Günlerdir merakla beklenen TBMM'de dört eski Bakan hakkındaki soruşturma komisyonu toplantısı başladı. Türkiye adeta toplantıdan çıkacak karara kilitlendi. TBMM'deki eski bakanlar hakkında kurulan soruşturma komisyonunda, komisyon üyesi 14 vekil, bakanlarla ilgili olarak 11'er kez söz alarak konuşacak.

Toplantı öncesinde çok sayıda gazeteci, komisyon salonunun koridorunda bekliyor.   
Komisyon üyeleri de teker teker kritik toplantı için salona gelmeye başladılar.
İlk gelen komisyon üyesi vekillerden olan Ak Parti'li Yılmaz Tunç, toplantıda sürecin nasıl işleyeceğini anlattı.

"GENEL OYLAMA OLMAYACAK"

Komisyonda dört bakan hakkında "genel bir oylama olmayacağını" belirten Tunç, komisyon üyelerinin konuşma sıralarının bile "kurayla belirleneceğini" söyledi. Tunç, "Komisyon üyeleri tek tek, her bakan hakkında kanaatlerini bildirecekler. Kanaat bildirmesi de, ilgili eski bakan hakkında, 'Yüce Divan'a gitsin' ya da 'gitmesin' şeklinde olacak" dedi.

CHP'Lİ KÖPRÜLÜ: ÖNCE BASKI VAR MI, ONU SORACAĞIZ...

Komisyon'un CHP'li üyelerinden Emre Köprülü ise, AK Partililerin hemen oylama yapma eğiliminde olduklarını, ancak muhalefet olarak buna izin vermeyeceklerini söyledi.
Köprülü, "onlar hemen oylama yapılsın deyip, bitirmek isteyecekler. Ancak biz buna izin vermeyeceğiz. 'Size baskı mı oldu, neden Aralık'taki toplantıda oylama ertelendi? O gün ne oldu?' bunu sorgulayacağız.
bu 12 gün içinde ne oldu, ne değişti. bunları sorgulayacağız" dedi.

AKSÜNGER: BEN NİYE HEYECANLI OLAYIM

Komisyon üyesi CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de gazetecilerin "heyecanlı mısınız?" sorularına, "Ben niye heyecanlı olayım. Onlar heyecanlansın. Bakanlar, Saray'ın bahçesinde oturuyormuş diyorlar. Bence doğru yerde oturuyorlar kendilerince..." karşılığını verdi.

Komisyon'da AK Parti'den 9, CHP'den 4, MHP'den bir üye yer alıyor. HDP, daha önce Komisyon'dan çekilmişti. Komisyon, salt çoğunlukla toplanıp karar alıyor.


HEPSİ 11'ER KEZ KONUŞACAK...

Komisyon üyesi olan 14 vekil, eski bakanlardan Muammer Güler için 4, Zafer Çağlayan için 3, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış için 2'şer suçlama konusunda ayrı ayrı söz alacak, görüşlerini aktaracaklar. Yani vekiller 11'er kez konuşacaklar

Her konuşmanın sonunda da, ilgili eski bakanın ilgili suçlama konusunda Yüce Divan'a gidip gitmemesi hakkındaki oylarını açıklayacaklar.

CHP'LİLER TOPLANTI SONRASI BASIN TOPLANTISI YAPACAK

Toplantı sonrasında, komisyonda yer alan dört CHP'li üye, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile birlikte basının karşısına çıkacaklar. CHP'li vekiller, komisyondan çıkacak sonucu değerlendirecekler.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV