banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Meral Akşener ve Ümit Özdağ yeni parti mi kuruyor?

Geçtiğimiz yıl, Bahçeli'ye rakip olan Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ın 'MHP hayatı' son mahkeme kararıyla noktalandı. Gözler bu isimlerin siyasi gelecekleri ile ilgili verecekleri kararlara çevrildi.

21 Haziran 2017 Çarşamba 11:44
Meral Akşener ve Ümit Özdağ yeni parti mi kuruyor?
banner267
Meral Akşener ve Ümit Özdağ yeni parti mi kuruyor?

Geçtiğimiz yıl, Bahçeli'ye rakip olan Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ın 'MHP hayatı' son mahkeme kararıyla noktalandı. Gözler bu isimlerin siyasi gelecekleri ile ilgili verecekleri kararlara çevrildi. Korkusuz yazarı Can Ataklı, Meral Akşener ile arasında geçen 'yeni parti' konuşmasını kaleme aldı. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da bugünkü yazısında herkesin kafasındaki "Meral Akşener, Ümit Özdağ, Sinan Oğan yeni bir parti mi kuracak?" sorusuna yanıt aradı.

Tabela

MHP geçtiğimiz yıl 19 Haziran günü kurultaya gitmiş; Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan, Bahçeli'nin karşısına rakip olarak çıkmıştı. Ancak söz konusu kurultay, Genel Merkez'in girişimiyle mahkemeye taşınmış ve aradan geçen sürede yılan hikayesine dönmüştü. İşte dün tartışmalı kurultay ile ilgili karar verildi. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tüzük kurultayının yürütmeyi durdurmasına yönelik talepleri değerlendirdi ve 19 Haziran
2016 tarihli Olağanüstü Genel Kurulu iptal etti. Genel Kurul'da alınan tüm kararlar yok sayılacak. Yani sonraki süreçte MHP’den de ihraç edilen Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan gibi isimlere partinin kapıları tamamen kapatıldı. Tüm gözler ise ihraç edilen isimlerin siyasi gelecekleri ile ilgili alacakları kararlara çevrildi.

CAN ATAKLI: MERAL AKŞENER MECBUREN PARTİ KURACAK

Korkusuz yazarı Can Ataklı bugünkü yazısında Meral Akşener’in yeni bir parti kurma ihtimalini kaleme aldı. Bir süre önce Akşener’le konu ile ilgili görüştüğünü belirten Ataklı; “Akşener ‘mecburen’ parti kuracak” dedi.

Ankara kulislerinin nabzını en iyi tutan isimlerden Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da bugünkü köşesinde söz konusu isimlerle ilgili soru işaretlerini yorumladı. ‘Yeni Parti’ başlığıyla kaleme aldığı yazısında Sarıkaya, özellikle Meral Akşener ve Ümit Özdağ’ın yeni bir parti kurabileceklerini vurguladı.İşte Sarıkaya’nın yazısından ilgili bölüm; “Böylece (mahkeme kararının ardından) MHP'den ihraç da edilmiş olan muhalifler için tüm süreçler noktalandı. Ancak bu karar yaşamlarının ağırlıklı bölümünü politika yaparak geçirmiş kişiler için siyasetin bittiği anlamına gelmiyor. Bundan dolayı MHP'den de ihraç edilmiş olanların ağırlıklı bölümü yeni bir partiyle yola devamdan yana. Bunun mevcut bir partide mi, yoksa yeni kurulacak bir siyasi oluşum içinde mi olacağı konusunda ise şu aşamada bir netlik yok. Nedeni de 2019 öncesi bir erken seçimin olup olmayacağına bağlı… Nitekim MHP'den ihraç edilenler arasında yer alan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ dünkü sohbetimize, “Siyaset bir yol bulacak kendisine” diye başladı. Başka
partiye geçmek gibi bir arayışının olmadığını belirtip ekledi: “Aramızda değerlendiriyoruz. Kamuoyunda merkezde bir parti oluşması gerektiğine ilişkin beklenti var. Bu talebe doğru cevap verip veremeyeceğimizi değerlendirmemiz sonucunda göreceğiz…”Hareketin içinde yer alan Koray Aydın, yazılı açıklamayla mücadeleyi MHP içinde sürdüreceğini ifade etti. Sinan Oğan da yazılı açıklamasında, “MHP'de ülkücü iradeyi hâkim kılana ve Türkiye'de de adaleti tesis edene kadar mücadelemiz sürecektir” açıklamasında bulundu.”

‘MERAL AKŞENER YENİ PARTİ KURACAK’ İDDİASI

“Meral Akşener'in yakın çevresi ise “yeni partinin elzem olduğu” kanaatinde. Olağanüstü kurultaya başkanlık yapan Müsavat Dervişoğlu, “Partileşmekten başka çare yok” dedi. Siyasi Partiler ve Seçim yasalarında da değişiklik yapılacağını anımsatan Dervişoğlu, “Akşener ile istişarelere katılanların % 100'e yakınının yeni partiden başka yolun olmadığını söylediğini” bildirdi. MHP'nin ihraç ettikleri ve yeni kurultaylarda partiden uzaklaştırdığı kişilerin siyasi çatı arayışında olduğunu da anımsattı. Dervişoğlu, örgütlenmenin yeni bir parti mi, yoksa mevcut partilerden birinin çatısı altında mı olacağı soruma da şu yanıtı verdi:
“Seçimin ne zaman olacağına bağlı; erken seçim kararı alınırsa mevcutlardan birinin çatısında gideriz. 2019'da olacaksa o zamana kadar yeni partiyi kurup örgütleriz. Acele etmeden, ama fazla da gecikmeden gitmeliyiz. Yeni yapıda MHP'deki olumsuzlukları bünyeye taşımamalıyız.”

Eski milletvekili Lütfü Türkkan da “yeni partiye” işaret etti: “Yeni parti dışında Meral Akşener'e başka bir seçenek bırakmadılar. Zamanlaması konusunda en doğru kararı kendisi verecektir.” Hareketi sürükleyenlerin bakışı böyle, ancak yeni sistem partileri eski yapıları gibi siyasetin ağırlık merkezi olmaktan çıkardı; bireyselleştirdi. Ancak bütün bunlara karşın, yeni sistemde de bireyin kazanması için partilerin örgütlü yapılarına ihtiyacı var. Ayrıca baraj da % 5 gibi bir seviyeye inerse Meclis'te çok partili ve sesli yapıyla karşılaşmak da olası…”


tabela reklam

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV