banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Muhalefetten Arınç'ın sözlerine ilk tepkiler

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki açıklamalarına muhalefet partilerinden tepkiler geldi.

24 Mart 2015 Salı 09:08
Muhalefetten Arınç'ın sözlerine ilk tepkiler
banner311
Muhalefetten Arınç'ın sözlerine ilk tepkiler

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki açıklamalarına muhalefet partilerinden tepkiler geldi.
CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN; "SARAY'A ÇEKİLMİŞ BİR RESTTİR"
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Arınç'ın çözüm süreci izleme heyeti kurulacağına ilişkin açıklamasını, "Saray'a çekilmiş bir resttir" sözleriyle değerlendirdi.
Beylikdüzü Tabela
Gürsel Tekin, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, şöyle dedi; "Sayın Arınç'ın açıklamaları, aslında bir resttir. Saray'a çekilmiş bir resttir. Sayın Arınç, 'biz kararlılıkla aldığımız kararları uygulayacağız, lütfedersek arada bir de size bilgi vereceğiz' demiştir".
Arınç'ın açıklamalarının, Bakanlar Kurulu toplantısından sonraya denk geldiğine dikkat çeken Tekin, "Sayın Arınç söylediği her cümleyi Bakanlar Kurulu'ndan sonra söylüyor. Ben bu cümleleri aynı zamanda Sayın Davutoğlu ve hükümetin cümleleri olarak kabul ediyorum" dedi.
"GÖKÇEK HAKKINDA SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUM"
Arınç'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki sert sözlerine de değinen Tekin, "İlk kez bir hükümet kendi belediye başkanının yolsuzluklarını kamuoyuyla paylaşmıştır.

Ankara'nın parsel parsel satıldığnı itiraf etmiştir." dedi. Tekin şöyle konuştu; "Sayın Davutoğlu umarım bunu ihbar kabul edecektir. savcılar ihbar kabul edecektir. bir soruşturmaya tabi tutulması gerekir. Ana muhaleet olarak da biz Ankara'nın nasıl talan edildiğini sürekli söyledik. Şimdi hükümetin bir bakanı, hükümet sözcüsü bunu söylüyor. Hatta Sayın Arınç açıklamaları sırasında, 'Bir kısım bakan arkadaşlarımız bununla muhattap olma dedi' diyor. Yani bu aynı zamanda Sayın davutoğlu'nun, tüm hükümetin sözleridir. Sayın Arınç hükümet sözcüsü olarak konuşuyor. Biz ana muhalefet olarak bu açıklamanın takipçisi olacağız".

“KİRLİ ÇAMAŞIRLAR, CERAHAT DÖKÜLMEYE BAŞLADI”
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açıklamalarını MHP, “Cerahat dökülmeye başladı” sözleriyle değerlendirirken, HDP de “”Çatlaklar patlaklar başladı. Artık kirli çamaşırlar dökülüyor” dedi.

Hürriyet’e konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Şimdi bırakalım da görelim kendi aralarında bu iş nereye varacak? Ama şu bir gerçek ki ‘cerahat’ dökülmeye başladı. Paraleller, tuzluklar, çözüm rezaleti ortada. Meğer her pislik halının altına süpürülmüş. 17/25 ortada. Bunların tümü Adalet ve Kalkınma Partisinin iflas etmiş yönetim anlayışını gösteriyor” dedi.

“ARTIK KİRLİ ÇAMAŞIRLAR DÖKÜLÜYOR”
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’e yönelik sözlerini, “Çatlaklar, patlaklar başladı. Kirli çamaşırlar ortaya dökülüyor artık. Bu kaçınılmaz bir son” diye konuştu.

“HÜKÜMET, DOLMABAHÇE’NİN DE İZLEME HEYETİNİN DE ARKASINDA”
Kaplan, Arınç’ın açıklamalarının bir başka boyutunun daha olduğuna dikkat çekti. Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanı’nın söylemlerini yalanlayan Arınç, aynı noktada durduğunu gösterdi. Açıklamalarını hükümet sözcüsü olarak yaptığını vurgulaması da bunu doğruluyor. Hükümet Dolmabahçe görüşmesinin de İzleme Heyetinin de yararlı olduğunu düşünüyor ve bunun arkasında duruyor.

Cumhurbaşkanı başka kanala geçti. Yakında ortaya çıkar. Partinin kendi içinde farklı duruş ve söylemleri var. Hükümetle cumhurbaşkanı ve devlet aynı noktada olmadığını gösteriyor. Kantarın topuzunun ne tarafa kayacağını göreceğiz.” 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV