banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Pervin Buldan: Tam olarak ne olduğunu anlayama çalışıyoruz

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Elçi'ye yönelik saldırı konusunda "tam olarak ne olduğunu anlamış değiliz. Arkadaşlarımız hastanede, kendilerinden haber almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

28 Kasım 2015 Cumartesi 13:39
Pervin Buldan: Tam olarak ne olduğunu anlayama çalışıyoruz
banner264
Pervin Buldan: Tam olarak ne olduğunu anlayama çalışıyoruz
HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Elçi'ye yönelik saldırı konusunda "tam olarak ne olduğunu anlamış değiliz. Arkadaşlarımız hastanede, kendilerinden haber almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Buldan, Ankara'daki HDP milletvekilleri ile acil bir toplantı yaparak, durumu değerlendireceklerini, ayrıntılı açıklamayı daha sonra yapacaklarını da söyledi.

CHP'li Tanrıkulu, ağlamaktan konuşamadı

Kendisi de daha önce Diyarbakır Barosu Başkanlığı görevinde bulunmuş olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ağlamaktan konuşamadı.

Tanrıkulu, Elçi'nin öldürüldüğüne ilişkin haberi, uçaktan iner inmez aldı.
Hemen ardından telefonla ulaşılan Tanrıkulu, ağlamaktan konuşamadı.

İngiltere Büyükelçisi: Arkadaşım öldürüldü, şok oldum

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, "şok oldum" diye tepki verdi.

Tahir Elçi'den "Arkadaşım" diyerek bahseden Moore, Twitter'da paylaştığı mesajda, "Arkadaşım Tahir Elçi'nin öldürülmesinden şok oldum ve çok üzüldüm. İyi ve cesur bir adam öldürüldü. Kendisi, onlarca yıldır insan hakları savunuculuğu yapıyordu ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet diliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir’de toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında 'Sayın Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyorum, bu olay Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında "Bir üzüntümü ifade etmek istiyorum. Az önce Diyarbakır'da yaşanan bir çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğünü, bir polisimizin de şehit olduğunu öğrendim. Sayın Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu olay Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir" dedi.



    TAHİR ELÇİ KİMDİR

    Tahir Elçi 1966 yılında Cizre’de dünyaya geldi,ilk ve orta öğrenimini aynı yerde tamamladı. 1991 yılında D.Ü.Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1992 yılından beri Diyarbakır’da serbest avukatlık yaptı,mesleki faaliyetleri ceza
    ve insan hakları hukuku alanında yoğunlaştı.

    Kamuoyu gündeminde de kalmış bir çok davada mağdurları yurt içindeki mahkemeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde temsil etti. Tahir Elçi Almanya’da bulunan Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslar arası ceza hukuku ve ceza yargılaması eğitimi gördü, bir çok ulusal ve uluslar arası toplantı ve konferansa konuşmacı olarak yer almış, tebliğ sundu.

    Tahir Elçi 1998 yılından beri staj eğitimi ve meslek içi eğitimlerde ceza ve insan hakları hukuku alanında seminerler verdi. 1998-2006 yılları arasında Diyarbakır Barosunda yöneticilik yaptı. Halen Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi de olan Tahir Elçi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu üyesi ve bir çok sivil toplum örgütünün kuruluşu ve çalışmalarında yer aldı. Tahir Elçi, evli ve iki çocuk babasıydı.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV