banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Seçim sonrası Başbakan'ın balkon konuşması.

Yüzde 50'nin üzerinde oy alarak seçimlere damga vuran Başbakan Erdoğan genel merkezde balkon konuşması yapıyor.

12 Haziran 2011 Pazar 22:50
Seçim sonrası Başbakan'ın balkon konuşması.
banner304
Seçim sonrası Başbakan'ın balkon konuşması.
Yüzde 50'nin üzerinde oy alarak seçimlere damga vuran Başbakan Erdoğan genel merkezde balkon konuşması yapıyor.
Başbakan Erdoğan Genel Merkez binasının balkonuna eşi Emine Erdoğan'la geldi. Başbakan'a yönelik yoğun bir sevgi gösterisi var.

İşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balkon Konuşması'nın satır başları:

Aziz milletim.. Sevgili kardeşlerim, değerli yol arkadaşlarım buradan Ankara'dan Adalet Ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi'nden hepinizi muhabbetle selamlıyorum. 81 vilayetimizi 780 bin metre kare toprağımızın her santimetre karesini, 74 milyon vatandaşımızın tamamını sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Tokyo'dan Viyana'ya kadar, Paris'ten Toronto'ya kadar tüm Türk vatandaşlarımızı ve soydaşlarımı buradan selamlıyorum. Gözlerini Türkiye'ye çevirmiş, gelen haberleri büyük bir heyecanla takip eden, Şam, Kahire, Tunus, Saraybosna, Lefkoşe'yi dost ve kardeş ülkeleri muhabet selamlıyorum.

Seçimler bölgemizde ve dünyada barışa ve istikrara katkı sağlamasını umuyorum. Seçimlere katılım konusundaki cesaret ve ciddiyet konusunda tüm vatandaşlarıma yürekten şükranlarımı sunuyorum. Gurbetten gelip oy kullanan vatandaşlarıma, seçimlerde görev yapan güvenlik kuvvetlerine, sandık görevlilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Ak Parti olarak bugün çok farklı heyecanları yaşıyoruz. Türkiye'de her iki seçmenden birinin oyunu almış olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Çatlamasın, onları da kucaklayacağız, onları da aramıza alacağız. Zira böyle yaptığımız için demokrasi tarihimizde üçüncü defa iktidara geldik. Biz vurmaya gelmedik sevmeye geldik. 27 temmuzda 16 milyonun oyuna mashar olmuşken 21 milyon seçmenin oyunu almanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. 22 Temmuz'a göre oy oranımızı arttırmanın heyecanını yaşıyoruz.

Ak Parti'ye oy versin vermesin, seçimlerin galibi hiç ama hiç şüphesiz Türkiye'dir, bu aziz millettir. Bugün bir kez daha Türkiye kazanmıştır. Bugün bir kez daha demokrasi kazanmıştır. Bugün bir kez daha milli irade kazanmıştır. Topyekün millet kazanmıştır. Bugün millet sandığa gitmiş mührü eline almış ve son kararıbı vermiştir.Bütün tereddütlere, bütün gerginliklere net olarak son noktayı koymuştur. Bugün benim Türk kardeşim, Kürt kardeşim, Zaza, laz, Romen, Gürcü tüm kardeşlerim 74 milyon kardeşim kazanmıştır. Bugün işçöiler, memurlar, çiftçiler, engellim, gençlerimiz ve tüm yavrularımız kazanmıştır. Yoksul kardeşim, kimsesiz kardeşim kazanmıştır. Küresel ölçekte mazlumların mağdurlar kazanmıştır. İzmir kadar, Şam kazanmıştır, Diyarbakır kadar Ramallah, Nablus, Cenin, Kudüs, Gazze kazanmıştır.

Bu milletin bir evladı olarak, şunu büyük bir gururla ifade etmek durumdayım: Türkiye artık bölgesinde ve dünyaya örnek olacak demokratik bir deneyime sahip olmuştur. Adnan Menderes'in, Fatih Rüştü Zorlu'nun, Hasan Polatkan'ın canlarını feda ettiği demokrasi bu ülkede sarsılmaz bir güce ulaşıyor. Turgut ÖZal'ın hayalleri ve özlemleri artık yerini bulmuştur. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının bina ettiği Türkiye artık muasır devletler katına yükselmiştir. Yaşanan tüm acılar, canlarını yitiren, özgürlüklerini yitirenlerin ruhu az da olsa şad olmuştur. Çetelerin istikamet çizdiği bir Türkiye artık geride kalmıştır geride..

Türkiye'nin önüne yeni ve tertemiz bir sayfa açılmıştır. Önceki Ak APrti hükümetlerinde olduğu gibi yeni Ak Parti hükümeti yine 74 milyonun hükümeti olacaktır. Türkiye'nin 780 bin km karesinde yine Ak Parti var. Batıda da var Doğu'da da var, Kuzeyde'de var Güney'de de var. 7 Bölgenin tamamında Ak Parti birinci parti. Neden çünkü kimseyi dışlamadık, yaradanı yaradandan ötürü sevdik.

74 milyon vatandaşımızın yaşam tarzını, inanç ve yaşam değerlerini onurumuz, şerefimiz olarak göreceğimizden hiç kimsenin ama hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun, her bir kardeşimizin huzur, güven, barış içerisinde yaşamını idame edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Milletimizden aldığımız güçle, herkes kendini çok daha rahat ifade edecektir.

Zira bugün sorumluluğumuz ve hassasiyetimiz daha fazla artmıştır. Biz üzerimizde zaten ağır bir emanet taşıyoruz. Kibirden zaten sakınıyorduk. Bugünden itibaren bütün belediyelerimiz, belediye başkanlarımız ve parlamentomuzla daha fazla mütevazi olmanın çabası içerisinde olacağız. Gururu, böbürlenmeyi hiç bir zaman sevmedik bugünden sonra daha hassas olacağız. Tevazuda toprak gibi olmaya çok daha fazla özen göstereceğiz.

330'un altında vekil çıkardık diye biz kapımızı kapamayacağız. Anamuhalefet ve muhalefete gideceğiz. Kabul ederlerse, kabul buyururlarsa uzlaşmayla parlamento dışındaki partilerle görüşerek uzlaşma arayacağımızı buradan ifade etmek istiyorum. Meydanlarda ifade ettiğimiz gibi sivil katılımcı, özgürlükçü bir anayasayı hep birlikte yapacağız. Bu anayasada doğu, batı, kuzey ve güney kendisini bunda görecektir. Bu anayasa Türkiye'nin her zerresine her ferdine ifade edecektir. Bu anayasa her bireyi birinci sınıf vatandaş olarak görecek. Herkesin barış ve özgürlük talebine karşılık verecektir. Bu anaysa, Türkün, Kürdün, Alevi'nin 74 milyonun temsilcisi olacaktır. Bu anayasa kardeşlik, paylaşma üzerine tesis edilecektir. Başladığımız hiç bir işi yarıda bırakmadık. 2023 hedeflerimiz kapsamında yeni yatırımları hemen başlatacağız. Emeklimizi, yoksulu, kadın ve çocukları bu dönemde çok daha fazla koruyacağız. Annelerin gözyaşlarını dindirmek için çok daha gayretle çalışacağız. Ret ve inkar politikalarını biz bitirdik. Barışın gelmesi için bölgemizde daha etkin görevler alacağız. Bundan böyle bölgemize hak adalet, barış ve özgürlük diyeceğiz.

Kazanan demokrasi, kardeşlik ve barış olmuştur. hiç kimsenin sevinci coşkusu kimseyi üzmesin çünkü biz hep birlikte Türkiye'yiz. Biz biriz, beraberiz, kardeşiz, bunu unutmayın. Bugün hesaplaşma günü değil helalleşme günüdür.

Kampanya süresince kalbini kırdığımız kimse varsa hepsinden helallik istiyorum. Kampanya konuşmalarımız boyunca istemeden incittiğimiz siyasiler varsa onlardan da helallik istiyorum. Ben bütün siyasi partilere hakkımı hakkımız helal eidyoruz. Yanlış anlaşılmaların Meclis'te kalmasını umut ediyorum. Bugün sandıklarda görev yapan partili partisiz herkese teşekkür ediyorum. Bugün kazananın Trükiye olduğu bilinciyle hareket etmelerini bekliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun, yolumuz, bahtımız açık olsun, her şey Türkiye için, her şey demokrasi için, özgürlük için, kardeşlik için.. 12 Haziran demokrasi bayramı kutlu olsun. 74 milyonu bir beraber olarak kucaklıyor hepinizi allaha emanet ediyorum.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV