banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Selahattin Demirtaş'tan PKK saldırılarına eleştiri

PKK'nın saldırılarını eleştiren Selahattin Demirtaş, "Araç yakmalar, yol kesmeler, askeri operasyonlar kaygılarımızı artırmıştır. Hiçbiri kabul edilebilir değildir" dedi.

14 Temmuz 2015 Salı 18:06
Selahattin Demirtaş'tan PKK saldırılarına eleştiri
banner312
Selahattin Demirtaş'tan PKK saldırılarına eleştiri
PKK'nın saldırılarını eleştiren Selahattin Demirtaş, "Araç yakmalar, yol kesmeler, askeri operasyonlar kaygılarımızı artırmıştır. Hiçbiri kabul edilebilir değildir" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halkın verdiği yüzde 13,1'lik oyun bağcıyı dövmek için olmadığını ve partisinin sorumluluğunu bildiğini belirterek, "Türkiye halkı üzüm yemek için bu oyları verdi. Bunun bilincindeyiz" dedi.

Demirtaş, TBMM'de Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms'ı kabulünün ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. İlk olarak koalisyon görüşmelerine AK Parti'nin belirlediği heyetteki isimlere yönelik bir soruya cevap veren Demirtaş, "Öncelikle
hayırlı olmasını temenni ediyorum, dün başladı görüşmeler. Bugün iki parti görüşmeleri sürdürüyorlar. Umarım ki hayırlı neticeler çıkar. AKP heyetini partimize bekliyoruz. Tabiki heyette kimin olacağını her parti kendi belirler. Saygı duyarız. Bulunacakları tercihler bizim karar verdiğimiz üzerinde yorum yapacağımız isimler değil" diyerek şöyle devam etti:

"Her parti heyetinde nasıl temsil edilmek istiyorsa buna kendisi karar verir. Tartışılacak bir durum yoktur. Bizim için her isim saygı duyulacak isimdir. Partimizi ziyaret edecek her heyette Akp de olur, başka partilerin heyetleri olur, Türkiye'nin içinde bulunduğu hem ulusal hem de uluslararası bölgesel nitelikteki sorunları çözüm önerilerini, partimizin yaklaşımını açık yüreklilikle paylaşacağız elbetteki.Ama nasıl bir koalisyon şekillenir, bunu görüşmeler sonucunda hep birlikte göreceğiz. Fakat partimiz HDP bütün bu Ortadoğu kaosu içerisinde, Türkiye'nin de yakından bu kaosla karşı karşıya olduğu durumda çok büyük bir rol oynuyor. Partimiz bu sorumluluğun farkındadır. Biz bağcı dövmek için seçime girmedik. Yüzde 13,1'lik oy,Türkiye halkının üzüm yemek için verdiği oylardır. Bunun bilincindeyiz.

Dolayısıyla halkın Kürt sorununda barışçıl oynamak istediğimiz rolü imkanı sunmuştur bu seçim sonucu. Hem de bölgesel düzeyde Kuzey Irak bölgesel düzeyde barış konusunda partimizin üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirecektir. Kimsenin şüphesi olmasın. Seçim dönemini geride bıraktık. Seçimler bir kan davası, kin bırakmaz. Asla bu şekilde yaklaşmadık, yaklaşmayız. Her konuyu, her
başlığı, her sorunu açık yüreklilikle samimiyetle herkesle tartışmaya hazırız.

Yarın partimizi ziyaret edecek AK Parti heyetiyle de bu gönül rahatlığıyla her konuyu tartışırız fikrimizi söyleriz, önerilerini dinleyecez. Şunu diliyorum ki çözüm sürecinin de yeniden eskisinden daha çok güvene dayalı istikrarlı bir şekilde yürüyecek bir canlanmaya neden olur yarın ki ziyaret. Elbetteki koalisyon nasıl şekillenecek henüz belli değil ama hükümet hangi formülasyon etrafında kurulursa kurulsun, barış hiçkimsenin elinin tersiyle itemeyeceği kadar elzemdir. Türkiye toplumu barışı hak ediyor. Çocuklarımız gençlerimiz ölmeyi değil, yaşamayı hak ediyor. Ülkemiz şiddeti değil, barışı hak ediyor. Bugünlerde yaşanan bütün bu gerilimler, araç yakmalar, yol kesmeler, bir yanda da hükümetin askeri yığınakları arttırması bunlar kaygılarımızı arttırmaktadır."

Her iki şekilde de yaşanan durumların kabul edilebilecek durumlar olmadığının altını çizen Demirtaş, "Biz buna mahkum değiliz. HDP seçimden güçlü çıkması barış umudunu güçlendirmiştir. Burada halk barış istiyorsa, biz bunu halkımıza hediye etmemiz lazım. Yarınki görüşme inşallah bunun kapılarını aralar. Ön yargısız ve barışa dönük gönül açıklığı ile heyeti karşılamaya hazır olacağız" dedi. HDP'nin koalisyona ilişkin oluşturulan denklemlerde yer almadığına yönelik bir başka soruya da cevap veren Demirtaş, "Doğrusu bizim parti olarak tavrımız ilkeler etrafında bir tartışma yürütülmesiydi. Yarın bu yaklaşımımızı bir kez daha paylaşacağız. Fakat şu tutumu ve partimize dönük saldırıları asla kabul etmedik, etmeyiz de. Partimizin meşruiyeti ni tartışmak hiçkimsenin haddi değildir. Halk iradesi milli irade bize emanetini teslim etmiştir, diğer ülkelerde olduğu gibi. Her birimiz bütün partiler burada, o emanete sahip çıkmakla sorumluyuz" diye konuştu. Demirtaş, şöyle devam etti:

"Halkın iradesi ilelebet bize teslim edilmiş değildir. Hepimiz burada emanetçiyiz. Bir sonraki seçime kadar emaneti layıkıyla taşımak zorundayız. Hiçbir parti HDP'nin meşruiyet sınırlarını çizemez. Hele hele bize şunu yaparlarsa meşru olurlar, şunu yapmazlarsa meşru olmazlar gibi dayatmalarda kimse bulunamaz. Partimizin politikalarını eleştirmek herkesin hakkıdır, ama bizim meşruiyetimizi tartışmak kimsenin haddi ve hakkı değildir. Biz kendilerini tartışmadığımız, tartıştırmadığımız gibi kendileri de bunu yapamazlar. Bu parlamento da şu veya bu şekilde birlikte çalışacağız. Birlikte çözümler üreteceğiz. Biz parti olarak buna hazırız, bunun dışındaki tartışmaların dışında olacağız. Koalisyon hükümeti nasıl şekillenirse şekillensin, HDP'siz biz ilkelerimizi sonuna kadar savunacağız. Nedir, 3 temel başlık altında topladık. Yarında bunu sayın AKP heyeti ile konuşacağzı. Demokrasi , adalet ve barış. Bunun da altını alt başlıklarla dolduruyoruz. Yarın heyetle görüşmenin ardından kamuyonuda bunlar daha çok tartışılacak zannediyorum."

Başbakan Davutoğlu'nun KCK'ya yönelik açıklamarını da değerlendiren Demirtaş, gerilimin arttığının doğru olduğunu, ancak bu gerilimi ortadan kaldırmanın yolunun tansiyonu yükseltmek olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Hükümette Cumhurbaşkanı da tansiyonu yükseltecek açıklamalardan yada pratiklerden uzak durmalıdır. Gün bir birine kılıç çekme günü değildir. Biz KCK içinde bunu söylüyoruz, hükümet içinde bunu söylüyoruz ve öyle tarihi saatlerden, günlerden geçiyoruz ki sıkılı yumruklarla ellerle birbirine yaklaşma günü değil. Herkesin elini de gönlünü de birbirine karşı açması lazım. Hiç kimsenin aklına şiddeti tırmandırmak, çatışmalı savaş günlerine dönmek gelmemesi lazım. Bu herkese kaybettirir, hepimize kaybettirir. Partimiz barış konusunda çok samimi çok ciddi olduğunu seçim öncesinde seçim sonrasında da göstermiştir. Herkes bu şekilde sürece yaklaşmalıdır. Kabadayılık yapma, had bildirme üslübu artık terk edilmelidir. Herkesin üslubu daha dikkatli seçerek nezaket sınırlarının dışına çıkmadan eleştirilerini birbirine yönelterek, konuşmayı birinci madde olarak gündemine alması gerekmektedir."

Demirtaş, AK Parti ile görüşecek heyete ilişkin isimlerin henüz belirlenmediğini, bugün yapılacak toplantının sonrasında netleşeceğini de söyledi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV