banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
18 Nisan 2024 Perşembe

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Türk Lirası’na dönüş tam gaz devam

Cumhurbaşkanı’nın 15 Temmuz’da “Sokağa çıkın” çağrısına uyan Türkiye, bu kez de “TL’ye dönün” mücadelesine destek verdi. Kamu kurumlarından iş dünyasına kadar TL’ye geçiş sürüyor. Lira, son iki günde dünyada prim lideri oldu.

08 Aralık 2016 Perşembe 07:46
Türk Lirası’na dönüş tam gaz devam
banner321
Türk Lirası’na dönüş tam gaz devam

Cumhurbaşkanı’nın 15 Temmuz’da “Sokağa çıkın” çağrısına uyan Türkiye, bu kez de “TL’ye dönün” mücadelesine destek verdi. Kamu kurumlarından iş dünyasına kadar TL’ye geçiş sürüyor. Lira, son iki günde dünyada prim lideri oldu.

Beylikdüzü Klima Servisi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Meydanlara çıkın" çağrısına uyarak, tankların altına yatıp püskürten Türk halkı, ekonomik saldırıya karşı mücadelede de liderini yalnız bırakmadı. Dolar kuru üzerinden yaratılmaya çalışılan kriz algısı ile Türkiye'yi diz çöktürme operasyonuna karşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı, "Dolarınızı bozdurun, TL'ye dönün" çağrısı tüm Türkiye'de karşılık buldu. Kamu kurumlarından, iş dünyasına, esnaftan vatandaşa kadar, tüm Türkiye TL'ye yapılan saldırıya karşı tek yürek oldu. Özellikle son üç gündür yurdun her yanında dolar satışları hızlanırken, bu durum rakamlara da yansıdı.

TL DÜNYA LİDERİ
Küresel konjonktürün de destek vermesinin etkisiyle 5 Aralık'ta 3.5670 TL olan dolar, dün 3.3900 TL'nin altına geriledi. Dolarda iki günde yaşanan kayıp yüzde 5'e yaklaşırken, TL son iki günde yüzde 4 ile tüm dünyada dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimi oldu. Dolar yükselirken şirketlerin döviz açık pozisyonunu dikkate alarak, "kur farkı zararı 90 milyar lirayı aştı" diyen kriz lobisi ise, ne hikmetse son iki gündeki durumu görmezden geldi. TL'deki değer artışının etkisiyle 35 milyar lira azalan kur farkı zararları bir türlü haber olmadı.

500 MİLYON $'LIK GİRİŞ
Cumhurbaşkanı'nın başlattığı ve tüm Türkiye'nin de sahip çıktığı "TL'ye geçiş kampanyası"nın, kurdaki düşüşte etkili olduğunu belirten analistler, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun bugün açıklanacak kararlarının piyasaların yön tayininde etkili olacağı görüşünde. TL'deki güçlenmenin diğer bir nedeni ise önceki gün açıklanan ve beklentilerin altında kalan enflasyon rakamı oldu. Dolardaki düşüşün bir diğer nedeni ise Avrupa Merkez Bankası'nın bugünkü toplantısında parasal genişlemeye devam edeceği beklentisi oldu. Diğer yandan, hacimsiz işlemlerle yükselen dolar nedeniyle ucuzlayan Türk varlıklarına yabancı ilgisinin tekrar güçlenmesi, kurdaki düşüşü hızlandırdı. Son iki günde 500 milyon dolar civarında yabancı girişi olduğu belirtiliyor.

22 MİLYAR LİRALIK İHALELER LİRAYLA
Türkiye'nin döviz kurlarına karşı başlattığı mücadeleye en büyük destek sağlık sektöründen geldi. Ülkenin en büyük döviz çıktı kalemlerinden olan ilaç, tıbbi cihaz, aşı ve sarf malzemelerinin alım ihaleleri lira ile yapılacak. Toplam 22 milyar TL'lik alım ile Türkiye'nin kasasından tek bir dolar bile çıkmazken cari açığın azaltılmasında da katkı verecek. Sağlık Bakanı Müsteşarı Prof. Eyüp Gümüş, "Alım garantili ihalelerin tamamını Türk Lirası olarak yapacağız. Ayrıca yurtdışından getirilen ilaçların alımlarını sabit kura çevirerek Türk Lirası olarak ödeme yapacağız. Döviz çıktısı yapılmayacak" müjdesini verdi. Safure CANTÜRK/ANKARA

DOLARINI BOZANA ESNAFTAN HEDİYE
YOZGAT: Zülfikar Akdemir, yetiştirdiği kazlarını, dolarını bozdurup TL ile gelenlere ücretsiz dağıtacak.
ESKİŞEHİR: Erdal Gündoğdu adındaki berber, 250 dolarını bozduranları bedava tıraş ediyor.
KIRKLARELİ: Bir firma, 2 bin dolar bozduran vatandaşlara bir tır mıcır verecek.
BAYBURT: Bir market, 200 dolar ya da euroyu bozdurana bir kilogramlık çay hediye ediyor.

DOLAR İKİ GÜNDE % 5.1 DÜŞTÜ
5 ARALIK 2016: 3.5670 TL
7 ARALIK 2016: 3.3870 TL
DEĞİŞİM: -% 5.1

Savunma ve enerjide TL'ye dönüş
MSB 300 MİLYON DOLAR SATTI
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na ait 262.7 milyon dolar ile 31.3 milyon euroyu TL'ye çevirdi.
EPDK'DAN TL İLE İHALE
Doğalgaz dağıtım ihalelerini Türk lirası cinsinden yapacak.
4.5G'NİN TAKSİTİ TL'YLE
4.5G ihalesini kazanan operatörler, 657 milyon euroluk son taksidi TL ile ödeyecek.
THY 'TÜRK LİRASI' DEDİ
THY, Türkiye çıkışlı umre ücretlerini TL olarak belirleyecek.
TSE DE TL'YE DÖNDÜ
TSE ve TETSİAD döviz varlıklarını TL'ye çevirdi. DEİK, yurtiçindeki alımlarını TL ile yapacak. Ege Yapı, 3 yıl boyunca tüm satışları TL'ye çevirdi.

Kampanyalar sürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrılarının ardından halk arasında yayılmaya başlayan döviz satıp TL alma kampanyasına kamudan ilk destek Borsa İstanbul ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) gelmişti. Borsa İstanbul yaklaşık 350 milyon dolarlık satış yaparken, TMSF de alacakların tahsilatında ve bundan sonraki satışlarında TL kullanacağını açıkladı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Diyanet'in de TL'ye geçmesinin ardından, dün de çok sayıda kurumdan benzer açıklamalar geldi.


beylikdüzü gnl tabela

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV