banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
16 Nisan 2024 Salı

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Yemin Etmezlerse Ne Olur?

Teklif verecek CHP'nin CMK'nın 100. Maddesi'ni değiştirerek tutuklu vekilleri çıkarmak istediği belirtiliyor

29 Haziran 2011 Çarşamba 12:17
Yemin Etmezlerse Ne Olur?
banner267

Yemin Etmezlerse Ne Olur?

Teklif verecek CHP'nin CMK'nın 100. Maddesi'ni değiştirerek tutuklu vekilleri çıkarmak istediği belirtiliyor


Meclis'teki yemin krizini aşmak için nasıl bir formül geliştirileceği merakla bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Meclis Başkanlığı konusunu görüşmek için bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Bu görüşmede tutuklu vekillerin Meclis'e girmesine imkan verecek teklifin de ele alınması bekleniyor.

Vatan gazetesinin haberine göre; CHP, CMK'nın 100'üncü maddesini düzenleyen ve tutukluluğun istisnasının "milletvekilliği" olmasını düzenleyen bir teklif verecek. Söz konusu madde tutuklama nedenlerini düzenliyor. Bu maddeye milletvekilleri için "istisna" hükmü

CHP VE BDP YEMİN ETMEZSE NE OLUR?
Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve ardından Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay'ın tahliye edilmemeleri nedeniyle dün BDP ve CHP'li milletvekilleri Meclis'te yemin etmedi. Peki yemin edilmezse ne olacak? DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN!..
önerilecek. Edinilen bilgiye göre CMK 100. maddeye bir fıkra eklenmesi önerilecek. Önerilecek fıkranın "Kesin hükmün infazı dışında seçilmiş milletvekili yakalanamaz ve tutuklanamaz" şeklinde olduğu öğrenildi.

Kanun teklifi çalışmalarını Süheyl Batum, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal gibi hukukçu milletvekilleri yürütüyor. Süheyl Batum, CMK'nın 100. maddesindeki değişikliğin yanı sıra 102. Maddesi'nde de değişiklik yapılarak sorunun çözülebileceğini söyledi.

Batum, CMK 102. Madde'de tutukluluk süresinin 2 yılla sınırlandırıldığını bunun da 3 yıl daha uzatılabileceği hükmü olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bu maddede bir kişi 5 yıl tutulabilir. Ayrıca özel yetkili mahkemelerde bu hüküm 2 katına çıkıyor yani 10 yıl olabilir. Bu süreleri 2, 3 yılla sınırlandıran bir düzenleme yaparsanız bu kişiler daha fazla tutulamaz ve bırakılır. Ortada bulunan 100. madde ile ilgili ifade biraz daha geliştirilebilir. 100. maddedeki değişikliğin yanı sıra 102. maddedeki değişiklik de yapılabilir. Böylece tüm sorun ortadan kalkar. Konuyla ilgili çalışıyoruz."




 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Anahtar Kelimeler: Yemin Etmezlerse Ne Olur?

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV