banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Avrupa Ligi'ne Fernandao damgası

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe Ajax'ı konuk etti. Sarı-Lacivertliler 89. dakikada Fernandao'nun attığı kafa golüyle rakibini 1-0 yenerek grupta 3. maçında ilk galibiyetini aldı.

23 Ekim 2015 Cuma 00:21
Avrupa Ligi'ne Fernandao damgası
banner322
Avrupa Ligi'ne Fernandao damgası
UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe Ajax'ı konuk etti. Sarı-Lacivertliler 89. dakikada Fernandao'nun attığı kafa golüyle rakibini 1-0 yenerek grupta 3. maçında ilk galibiyetini aldı. Brezilyalı futbolcu anımsanacağı gibi Celtic ile deplasmanda oynanan mücadelede de sonradan oyuna girmiş ve fileleri iki kez havalandırmıştı.

FENERBAHÇE 1 - 0 AJAX

STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: David Borbolan, Pau Cebrian Devis, Diego Barbero Sevilla (İspanya)

FENERBAHÇE: Fabiano, Gökhan Gönül, Ba, Kjaer, Caner, Mehmet Topal, Josef, Markovic (Dk. 83 Alper), Diego (Dk. 71 Ozan) , Nani, Robin van Persie (Dk. 71 Fernandao)

AJAX: Cillessen, Van Rhijn (Dk. 63 Tete), Veltman, Riedewald, Dijks, Bazoer, Klaassen, Gudelj, Schöne, El Ghazi (Dk. 83 Sinkgraven), Fischer (Dk. 63 Younes)

SARI KARTLAR: Caner (Fenerbahçe),  Van Rhijn, Dijks (Ajax)

GOL: Dk. 89 Fernandao (Fenerbahçe)

Süper Lig ve Avrupa Kupaları'na istediği girişi yapamayan Fenerbahçe Ajax ile grupta varolma savaşına çıktı. Bunun bilincinde olan Sarı-Laciverti oyuncular mücadeleye tempolu başladı. İlk ciddi pozisyonu ise 10. dakikada yakaladı. Gelişen atakta Markovic'in ceza alanı dışından şutunda top savunmadan sekti. Markovic bir kez daha vurdu. Savunmaya çarpan top bu kez kornere gitti. Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından kaleyi tam karşıdan gören bir noktada topla buluşan Diego'nun sert şutunu kaleci zorlukla çeldi. Ardından Nani, soldan ortaladı. Van Persie'nin yakın mesafeden vuruşunda kaleci inanılmaz çıkardı. Dönen topu bu kez Caner aldı. Ortasını yaptı ama herkesi aşan top auta gitti.

15 ve 16. dakikalarda yine Ajax ceza sahasına giren Van Persie ve Nani kaleci Cillessen'i geçemedi.

Hollanda temsilcisi, Fenerbahçe'nin yoğun baskısını 20. dakikada kırmayı başardı. Tempolu oyun sonrası formsuz Diego ve güçsüz van Persie oyundan düşmeye başlayınca oyun da dengelendi. İlk yarının son bölümü orta saha şeklinde geçti . Fenerbahçe'de stoper Ba kritik müdahaleleri ile ilk yarıya damga vuran isim olarka dikkat çekti.


İkinci yarıda temposuz başladı. Ancak fenerbahçe 60. dakikadan itibaren oyuna yavaş yavaş ağırlığını koymaya başladı.  Bu dakikada  Caner'in pasında sol kanattan ceza alanına giren Markovic, topu içeriye çevirdi ama savunma topa ayak koydu.

64. dakikada Nani'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Josef'in kafa vuruşunu Ajax savunması gol çizgisi üzeinden çevirdi.

70. dakikada teknik direktör Pereira, van Persie ve Diego'nun yerine Fernandao ve Ozan'ı sahaya sürdü.. Ancak Sarı-Lacivertlilere bu değişklikler sonrası da beklenilen baskıyı kuramadı.

89. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner'in ceza alanına ortasında savunma topu kornere gönderdi. Kullanılan köşe vuruşunda Caner'in ceza alanına ortasında kale sahası ön çizgisi üzerinde topa yükselen Fernandao'nun kafa vuruşunda top ağlara gitti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe gruptaki ilk galibiyetini aldı.



beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV