banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Beşiktaş 3 - 1 Osmanlıspor

Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun bitmesine 1 hafta kala Beşiktaş, Osmanlıspor'u 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

16 Mayıs 2016 Pazartesi 08:53
Beşiktaş 3 - 1 Osmanlıspor
banner266
Beşiktaş 3 - 1 Osmanlıspor
Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun bitmesine 1 hafta kala Beşiktaş, Osmanlıspor'u 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Lig tarihinde 14. kez mutlu sona ulaşan Siyah-Beyazlıların gollerini Marcelo (2) ve Mario Gomez attı. Beşiktaş en son şampiyonluğa 2008-2009 sezonunda ulaşmıştı.

Yelken Bayrak

Beşiktaş, 6. kez Şampiyonlar Ligi'nde

2015-16 sezonunda Spor Toto Süper Lig’de şampiyon olan Beşiktaş, 2016-17 sezonunda ülkemizi UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek.

Spor Toto Süper Lig’deki 14. şampiyonluğuna ulaşan Beşiktaş, 6. kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek.
Beşiktaş daha önce; 1997-1998, 2000-2001, 2003-2004, 2007-2008 ve 2009-2010 sezonlarında UEFA Şampiyonlar Ligi’de grup maçları oynamıştı.
Siyah beyazlıların da yer alacağı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup kuraları, 25 Ağustos 2016’da Monaco’da düzenlenecek törenin ardından belli olacak.
Gruplarda birinci maçlar 13-14 Eylül tarihleri arasında, son mücadeleler ise 6-7 Aralık’ta yapılacak.
Dev final ise 3 Haziran 2017’de Cardiff’teki Millennium Stadı’nda oynanacak.


FUTBOLCULAR İLKİ YAŞADI
Beşiktaş'ta futbolcuların çok büyük bölümü, Süper Lig'de ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı ekibin 2008-2009 sezonunda elde ettiği şampiyonluğun kadrosunda bulunan Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş dışındaki tüm futbolcular, kariyerlerindeki ilk Süper Lig şampiyonluğuna ulaştı. Mario Gomez, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir ve Bundesliga'da üç kez, Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir, Portekiz Ligi'nde dört ve İtalya Serie A'da iki defa, Arjantinli futbolcu Jose Sosa Bundesliga, La Liga ve Arjantin 1. Ligi'nde birer kez, Alman Andreas Beck Bundesliga'da bir defa, Kanadalı Atiba Hutchinson Danimarka Süper Lig'inde dört kez, Brezilyalı Marcelo Guedes de Polonya Ligi'nde bir kere şampiyonluk görmüştü

FİKRET ORMAN'IN İLK ŞAMPİYONLUĞU
Fikret Orman, Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak ilk kez Süper Lig'de şampiyonluk sevinci yaşadı. Kulübün bugün yapılan olağan seçimli genel kurulunda tek aday olan ve yeniden başkanlığa seçilen Orman, üçüncü dönemine şampiyonlukla başladı. Siyah-beyazlı takım, 2012 yılından beri kulübü yöneten Orman'ın 5. görev yılında şampiyonluğa ulaştı.

Yelken Bayrak

KONYA MAÇI İÇİN BAŞVURU

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, şampiyon olmalarının ardından açıklamalarda bulundu.

Çok mutlu olduklarını belirten Ahmet Nur Çebi, "Evsiz, barksız bir şekilde şampiyon olduk. Biz de bilmiyoruz nasıl yaptık, Allah yardım etti. Muhteşem bir sonuç." dedi.

'KONYA MAÇINI 2'DE OYNAMAK İÇİN KONUŞACAĞIZ'

Deplasmandaki Torku Konyaspor maçı için TFF ile görüşeceklerini belirten Çebi, "Şimdi TFF ile konuşacağız. Konya'da maçı 2'ye 3'e alırsak koşup buraya geleceğiz. Alırız, alırız, Konyaspor sorun yapmaz. Erken oynarız sonra kupayı kaldırızız" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ 3 - 1 OSMANLISPOR
STAT: Vodafone Arena
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Orkun Aktaş, Alpaslan Dedeş
BEŞİKTAŞ: Tolga, İsmail, Tosic, Marcelo, Beck, Atiba, Oğuzhan 8Dk. 75 Necip), Quaresma, Gökhan Töre (Dk. 66 Kerim Frei), Sosa, Mario Gomez
OSMANLISPOR: Ahmet, Pintos, Szukala, Uğur, Muhammed, Musa, Mehmet (Dk. 54 Erdal), Lawal, Ndiaye, Delarge (Dk. 54 Torje), Rusescu (Dk. 62 Webo)
GOLLER: Dk. 21 ve 24 Marcelo, Dk. 48 Mario Gomez (Beşiktaş), Dk. 74 Webo (Osmanlıspor)
SARI KARTLAR: Rusescu (Osmanlıspor)

Maçtan dakikalar;

1' Maçın ilk şutu Osmanlıspor'dan geldi. Musa'nın kaleyi yokladığı pozisyonda kaleci Tolga topu kontrol etti.

13' Kale içine gönderilen ortada kaleci Ahmet topu kontrol etti ancak çizgiyi geçen top kornere çıktı. Köşe vuruşunda Osmanlıspor savunması topu uzaklaştırdı ancak Beşiktaş atağı devam etti. Son olarak Quaresma ortayı açtı fakat kimsenin dokunamadığı top doğrudan auta çıktı.

19' BEŞİKTAŞ BASKIYI ARTIRDI..  Beşiktaş bu dakikalarda Osmanlı kalesini zorlamaya başladı. Organize gelişen atakta savunma kademede hata yapmadı ve son olarak Beck'e temas eden top auta çıktı.

21' GOL.. Beşiktaş'ın sağ kanattan Gökhan Töre ile kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Marcelo, güzel bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Beşiktaş, aradığı golü savunmacısıyla buluyor..

24' GOL.. Beşiktaş'ta Marcelo şov devam ediyor! Kullanılan köşe vuruşunda defanstan seken topu önünde bulan Marcelo, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi ve Beşiktaş'ı 2-0 öne geçirdi..

31' DİREKTEN DÖNDÜ.. Beşiktaş bu dakikada üçüncü gole çok yaklaştı. Ceza sahası içine atılan pasta sağ çaprazdan topa çok sert vuran Sosa'nın şutu üst direkte patladı.

34' TOLGA GOLE İZİN VERMEDİ..  Osmanlıspor'un hızlı çıktığı atakta Rusescu, Tolga ile karşı karşıya kaldı ancak tecrübeli kaleci muhteşem bir zamanlamayla topun filelere gitmesini engelledi.

Yelken Bayrak

41' KRİTİK MÜDAHALE..  Beşiktaş atağında Oğuzhan'ın pasında İsmail tehlike bölgesinde topla buluşacakken Uğur Demirok araya girdi ve kritik bir müdahaleyle pozisyonu bitirdi.

48' GOL.. Beşiktaş üçüncü golü buldu! Quaresma'dan aldığı pasta topu sol ayağına çeken Gomez, güzel bir vuruşla topu filelere gönderdi ve skoru 3-0'a taşıdı.

61' Quaresma sol kanattan kale içine nefis bir orta gönderdi ancak top kaleci Ahmet Şahin'de kaldı.

73' NEFİS KURTARIŞ.. osmanlıspor'da Torje nefis bir şutla kaleyi yokladı ancak kaleci Tolga, topu aynı güzellikte kornere çeldi.

74' GOL.. Osmanlıspor sonunda golü buldu. Birkaç dakikadır Tolga'yı geçemeyen konuk ekip, köşe vuruşu sonrası kale ağzında oluşan karambolde Webo ile skoru 3-1'e getirdi.

82' Beşiktaş bu dakikalarda orta alan ile kendi yarı alanı arasında paslaşıyor..

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş Osmanlıspor'u 3-1 yendi ve 14. şampiyonluğunu ilan etti.





Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV