banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Dev derbide gülen çıkmadı

Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk etti. Diego ve Olcan'ın karşılıklı golleriyle derbi 1-1 sonuçlandı.

25 Ekim 2015 Pazar 23:58
Dev derbide gülen çıkmadı
banner263
Dev derbide gülen çıkmadı
Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk etti. Diego ve Olcan'ın karşılıklı golleriyle derbi 1-1 sonuçlandı.

FENERBAHÇE 1 - 1 GALATASARAY

STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Arkın Akgöl

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Ba, Kjaer, Caner, Souza, Mehmet Topal, Nani, Markovic (Dk. 88 Markovic), Diego (Dk. 79 Meireles), Van Persie (Dk. 61 Fernandao)

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Hakan, Chedjou, Carole (Dk. 41 Olcan Adın), Selçuk, Bilal, Podolski (Dk. 78 Sinan Gümüş), Sneijder, Yasin, Umut (Dk. 60 Burak)

SARI KARTLAR: Diego, Mehmet Topal, Souza (Fenerbahçe), Chedjou, Hakan Balta, Sneijder, Muslera (Galatasaray)

GOLLER: Dk. 37 Diego (Fenerbahçe), Dk. 84 Olcan Adın (Galatasaray)

1999 yılından beri Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenemeyen Galatasaray, uzun süre sonra ilk kez dev derbiye favori çıktı. Süper Lig'in ilk 8 haftasındaki sistemsiz futbol, Avrupa Kupaları'ndaki istikrarsız oyunla harmanlanınca Sarı-Kırmızılı ekip Kadıköy'e bir adım önde geldi 90 dakika öncesi.

Ligin ilk haftalarında eleştirilen Hamza Hamzaoğlu ise son haftakardaki galibiyet serisiyle güven tazeledi. Genç çalıştırıcının en büyük talihsizliği ise sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe'ye karşı 11'de forma veremediği Denayer ve Burak Yılmaz'ın eksiklikleriydi..

Ancak Fırat Aydınus'un düdüğle birlikte Fenerbahçe oldukça iştahlı ve agresifti. Sarı Lacivertliler bu sezon oynadığı en etkili ilk 45 dakikasını Galatasaray karşısında sergiledi.


Fenerbahçe ilk ciddi gol girişimini 5. dakikada yakaladı. Kullanılan serbest vuruşta Nani, ceza sahasına orta yapmak yerine pasını Diego'ya verdi. Brezilyalı futbolcunun sağ kanattan ortasında Muslera son anda topu tokatladı. Dakikalar ilerledikçe Sarı-Lacivertliler kanatlardan Galatasaray'ı zorlmaya başladı.

13. dakikada Caner'in uzun pasında sağ kanatta topla buluşan Gökhan'dan aldığı pasla ceza sahasına doğru koşu yapan Nani son anda Hakan Balta'ya takıldı.

17. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Yine sağ kanattan gelişen atakta Gökhan'ın ceza alanına ortasında Nani ve Sabri birlikte kafa topuna çıktılar. Seken top sol kanada açıldı. Topu alan Diego ortasını yaptı. Nani'nin yakın mesafeden dokunduğu top yan ağlarda kaldı.

İlk yarı botunca Kjaer ve Ba'nın arasında 'saklanan' Mehmet Topal 19. dakikada Diego'nun yaptığı ortaya iyi yükseld kötü vurdu.. 21 ve 28. dakikalarda Nani'nin gol girişimleri ise tecrübeli eldiven Musleraya takıldı..

Fenerbahçe'nin ısrarla aradığı gol 37. dakikada ilk yarının en iyi isminden geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Gökhan'ın penaltı noktası yakınlarına ortasında Muslera, Van Persie'den önce topu uzandı ve topu çeldi ama ceza yayında boşta kalan topa Diego çok sert vurarak topu ağlara gönderdi.

İlk yarıda Galatasaray'ın Fenerbahçe kalesine ilk şutu ise 40. dakikada Yasin'den geldi.

İkinci yarıya her iki takım da kontrollü başladı.. Ancak Fenerbahçe'nin 2. gol isteği ağır basınca Fenerbahçe yine pozisyonlar bulan taraf oldu. 53. dakikada Caner, sol kanattan Sabri'den topu kaptığı gibi ceza alanına girdi ve pasını Diego'ya verdi. Diego'nun şutu savunmadan sekti. Ardından Josef şutunu çekti ama o şut da savunmadan döndü.

60. dakikada Umut Burak değişikliği ile birlikte Galatasaray hem topa sahip olma oranını hem de rakip alanda bulunma yüzdesini artırdı. Hatta 62. dakikada skoru dengeleyecek pozisyon da buldular. Hızlı kullanılan serbest vuruşta ceza alanına uzun gönderilen topa Yasin aşırtma denedi ama yükseklik kazanan top kaleci Volkan'da kaldı.

Pozisyonu bol olan derbide Fenerbahçe 65. dakikada yine gole yaklaştı. Ceza alanı içinde topla buluşan Nani'nin hafif sol çaprazdaki Markovic'e pasında Markovic'in plase vuruşunu Muslera son anda kornere çeldi.

Son 15 dakikada Galatasaray Fenerbahçe kalesini yoklamaya başladı. 74. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

75. dakikada ise sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin ceza alanına ortasında kafalardan seken topa ceza yayında Sneijder çok sert vurdu ama top Volkan'da kaldı. Galatasaray geliyorum diyen golü 83. dakikada buldu. Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Sneijder, Selçuk'un kendisine geri gönderdiği topu ceza alanına gönderdi ve kale sahası içinde Olcan topa yükselip yakın mesafeden kafa vuruşuyla skoru dengeledi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve derbi 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

seo yazılım - web tasarım -

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV