banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Fenerbahçe 80 - 64 Olympiakos

Basketbolda Avrupa'nın en büyüğü Fenerbahçe...

21 Mayıs 2017 Pazar 23:05
Fenerbahçe 80 - 64 Olympiakos
banner304
Fenerbahçe 80 - 64 Olympiakos

Basketbolda Avrupa'nın en büyüğü Fenerbahçe...

THY Euroleague'de Obradovic'in öğrencileri Yunan devi Olympiakos'u 80-64'lük skorla mağlup etti ve şampiyonluğunu ilan etti. Sarı Lacivertli ekibimizde Bogdan Bogdanovic ve Nikola Kalinic 17 sayı ile takımın en skorer ismi oldu.

Beylikdüzü Tabela

THY Euroleague final maçında Fenerbahçe, Olympiakos'u 80-64 mağlup etti ve Avrupa'nın en büyüğü oldu.

İlk çeyreğe Fenerbahçe etkili başladı ve Real Madrid maçında olduğu gibi Vesely'nin smaçları ve Kalinic'in üçlük sayıları ile kısa sürede farkı açmayı başardı. Sarı Lacivertliler ilk 5 dakika sonunda 16-8 öne geçti. Son bölümde yine sazı eline alan Kalinic ilk çeyrekte toplam 12 sayı attı ve Fenerbahçe de ilk çeyreği 26-18 önde kapattı.

İkinci çeyrekte Olympiakos pota altını etkili kullandı ve peşpeşe bulduğu sayılarla farkı eritti ve ilk 3 dakikada skoru 29-25'e getirdi. Fenerbahçe'de Bogdan Bogdanovic bu bölümde takımını rahatlatan isim oldu ve bitime 3 dakika kala ilk kez farkı çift hanelere çıkardık. 35-25. Son dakikalarda savunmasını sertleştiren Yunan ekibi Fenerbahçe'nin sayı bulmasını engelledi ve dış atışlarla farkı yine kapatmayı başardı. 2. çeyrekte Bogdan Bogdanovic 3 faul yaptı ve faul sıkıntısı yaşamaya başladı. İlk devre Fenerbahçe'nin 39-34'lük üstünlüğü ile sona erdi.

Üçüncü çeyrek karşılıklı üçlüklerle başladı. Yunan ekibi savunmasını sertleştirdi ve Fenerbahçe ilk 4 dakika sayı bulmakta çok zorlandı. Temsilcimiz serbest atışlar ve Sloukas'ın üçlüğü ile rahat bir nefes aldı ve farkı tekrar çift hanelere çıkarmayı başardı. Çeyreğin son 1 dakikasında Ekpe Udoh iki müthiş blokla Olympiakoslu oyunculara geçit vermedi ve son 10 dakikaya temsilcimiz 60-48 önde gitti.

Son çeyrekte Fenerbahçe müthiş başladı ve farkı 18'e kadar çıkarmayı başardı. Son çeyrekte hem taraftar hem de Fenerbahçeli basketbolcular adeta şov yaptı. Parkeden 80-64'lük skorla galip ayrılan temsilcimiz ilk Avrupa şampiyonluğunu ilan etti.

MAÇTAN NOTLAR

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Fenerbahçe ile Yunanistan temsilcisi Olympiakos arasında oynanan şampiyonluk maçında sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarına büyük destek verdi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada 10 binin üzerinde Fenerbahçeli taraftar, tribündeki yerlerini aldı.

Final heyecanını saatler öncesinden Sinan Erdem Spor Salonu'nun çevresinde dolaşarak yaşayan sarı-lacivertli taraftarlar, şampiyonluk yolunda takımlarını coşkuyla destekledi.

Olympiakos cephesinde ise kulüp başkanı Vangelis Marinakis, taraftarlarının arasına girerek maçı izledi. Yunanistan temsilcisinin taraftarları da finalde renkli görüntüler oluşturdu. Olympiakos'un yaklaşık 2 bin 500 taraftarı, pota arkasında oturdu. Zaman zaman iki takım taraftarları arasında tezahüratlarla atışmalar oldu. Güvenlik görevlileri, iki takım taraftarları arasında oturdu.

Öte yandan, salonun çevresinde geniş güvenlik önlemleri de alındı. Salona girmek isteyen herkes, detaylı aramadan geçirildi.

AZİZ YILDIRIM, FERİT ŞAHENK, ALİ KOÇ AYNI SIRADA

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, maçı Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve sarı-lacivertli kulübün eski yöneticisi Ali Koç'la aynı sırada oturarak izledi.

Maçtan önce heyecanlı olduğu gözlenen Yıldırım, saha içi koltuklarının en önünden takımına destek verdi.

Aziz Yıldırım, karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala salona gelen ve önünden geçen Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic'i ise ayağa kalkarak alkışladı.

OBRADOVIC'İN 500. MAÇI

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Avrupa Ligi kariyerinde 500. maçına çıktı.

Tecrübeli başantrenör, 1992'de başladığı kariyerinde bugüne dek 499 maçta 351 galibiyet, 148 yenilgi aldı. Obradovic, 500. maçında Fenerbahçe'nin başında Avrupa Ligi şampiyonluğu için mücadele etti.

BELEDİYELERDEN FENERBAHÇE ORGANİZASYONU

Türkiye'nin birçok yerinde belediyeler, Fenerbahçe-Olympiakos maçı için sokaklarda büyük ekranlar kurdu.

Türk basketbolu için tarihi önem taşıyan maçı başta İstanbul'un birçok semti olmak üzere Türkiye'nin bazı illerinde vatandaşlar, meydanlarda toplu takip etti.

ERGİN ATAMAN, FENERBAHÇELİ TARAFTARLARIN ARASINDA OTURDU

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, final maçını Fenerbahçeli taraftarların bulunduğu tribünden izledi.

Galatasaray Kulübü Basketboldan Sorumlu Yöneticisi Can Topsakal'la tribündeki yerini alan Ataman, üçüncülük maçını da takip etti.

Öte yandan, sanat ve spor camiasından çok sayıda ünlü isim de final maçında Fenerbahçe'yi desteklemek için tribündeki yerlerini aldı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV