banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
18 Nisan 2024 Perşembe

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Fenerbahçe'den Lazar Markoviç açıklaması

Sağ kanat arayışlarını hızlandıran Fenerbahçe, Liverpool’un Sırp yıldızı Lazar Markovic ile anlaşmaya vardı.

28 Ağustos 2015 Cuma 09:46
Fenerbahçe'den Lazar Markoviç açıklaması
banner299
Fenerbahçe'den Lazar Markoviç açıklaması
Sağ kanat arayışlarını hızlandıran Fenerbahçe, Liverpool’un Sırp yıldızı Lazar Markovic ile anlaşmaya vardı.

Transferin hızlı kulübü Fenerbahçe dün yeni bir sürprize daha imza attı. Sarı-lacivertliler Liverpool’un sağ kanat oyuncusu Lazar Markovic’i resmen renklerine bağladı.

beylikdüzü oto servis

Valencia forması giyen Sofiane Feghouli konusunda istediğini alamayan Fenerbahçe’de Moussa Sow’un da ayrılmasıyla listede bulunan diğer alternatifler üzerine çalışmalar artırıldı. Teknik Direktör Pereira’nın Benfica’da oynadığı dönemde yakından tanıdığı 21 yaşındaki Markovic için Liverpool’a teklif götürüldü. İngiliz takımın menajeri Brendan Rodgers’ın yeni sezonda düşünmediği Markovic için prensip anlaşması sağlandı.

11. imza olacak

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada da 21 yaşındaki futbolcunun transferi için kendisi ve Liverpool ile görüşmelere başlandığı bildirildi. Markovic, Fenerbahçe’nin bu sezon 11. imzası olacak.

Hem sol hem de sağ kanat oynayabilen yıldız futbolcu, 2013-14 sezonunda Benfica forması altında gösterdiği başarılı performansla Avrupa futbolunda adını duyurmuştu. Geçtiğimiz sezonun başında da Liverpool, genç yetenek için 30 milyon euro gibi ciddi bir bonservis bedeli ödemişti. 2011-13 yılları arasında yetiştiği Partizan’da yardımcı forvet rolünde de görev alan Lazar Markovic, geçtiğimiz sezon Premier Lig’de 19 karşılaşmada 2 gol kaydetmişti.

Bonservis rekortmeni

Sarı-lacivertlilerin yeni yıldızı Lazar Markovic henüz 21 yaşında olmasına rağmen kariyerinde ciddi bonservis bedelleri ile transfer edildi. İlk olarak 2013 yılında yetiştiği Partizan’dan Portekiz’in güçlü takımı Benfica’ya 10 milyon euroya gitti. Daha 19 yaşında bu bedeli alan Markovic, esas patlamayı 20 yaşında iken yaşadı. Genç kanat oyuncusu, Liverpool tarafından 2014-15 sezonu başında 30 milyon euroya kadroya dahil edildi.

Lazar Markoviç kimdir?

Lazar Markovic’i Liverpool’da geçirdiği geçen sezonda çok yakından takip etme şansım oldu. Hemen hemen oynadığı bütün maçları izledim. Hatta ilk kez sahaya çıktığı Manchester City deplasmanında da tribündeydim.
 
Transfer edildiği dönemde referansları çok iyiydi. Partizan ve Benfica’da oynadığı futboldan büyük övgüyle bahsediliyordu. Liverpool onun için 20 milyon pound bonservis bedeli ödedi ve haliyle beklentiler de büyüktü.
 
Oyuncunun aslında yetenekli olduğu izleyince de gözüküyor. Fakat Liverpool’daki döneminde bunu bir türlü kanıtlayamadı. Üstelik menajer Brendan Rodgers epey ısrar etti ancak bir türlü olmadı. Hızlı bir oyuncu olmasına karşın Premier Lig’in temposu için güçsüz kaldı.
 
Bir diğer önemli konu ise Markovic’in pozisyonu ile ilgili. Sırp oyuncu hem sağ hem sol kanatta da oynayabiliyor. Liverpool’da her ikisinde de denendi. Bazen aynı maç içinde pozisyon değiştirdiği de oldu. Burada ilginç bir hususa dikkat çekmek isterim. Markovic’in genelde sağ kanatta oynadığında daha düşük performans gösterdiği net şekilde gözüktü. Bir dönem İngiliz basınında Markovic’in sol kanatta oynamak istediğine dair yorumlar çıkmıştı. Fenerbahçe özellikle sağ kanat arıyoruz diye belirttiğinden dolayı vurgulamak istedim.
 
Özetle, dünya yıldızı olması beklenen Markovic, Liverpool’da büyük hayal kırıklığı yarattı. Ancak oyuncunun yaşı daha 21. Gelişmeye çok müsait. Diğer taraftan ise Premier Lig’de yüksek tempo yüzünden sıkıntı yaşadığını düşünürsek, Süper Lig’de farklı bir performans sergileyebilir. Neticede Benfica’da, Partizan’da ve Sırbistan milli takımında başarılı olduğunu da unutmamak lazım.

Fenerbahçe, Lazar Markovic'i açıkladı

Fenerbahçe Kulübü, Liverpool'un Sırp futbolcusu Lazar Markovic'in transferi için İngiliz kulüp ve oyuncu ile görüşmelere başlandığını açıkladı.
Sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
 

"Fenerbahçe Futbol A.Ş'den yapılan açıklamada, Sırp oyuncu Lazar Markovic’in transferi için kulübü Liverpool ve kendisi ile görüşmelere başlandığını duyurdu."

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV