banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İstanbul 15 Temmuz şehitleri için koştu

"15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu koşuluyor.

13 Kasım 2016 Pazar 16:19
İstanbul 15 Temmuz şehitleri için koştu
banner229
İstanbul 15 Temmuz şehitleri için koştu
"15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu koşuluyor.
1979’dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve Kahramanlar Koşusu olmak üzere 4 ana kategoride koşuldu.
Vodafone 38. İstanbul Maratonu’nda erkeklerde Kenya asıllı Azerbaycanlı atlet Evans Kiplagat birinci oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı’nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonda Evans Kiplagat ilk sırayı elde etti. Azerbaycan adına yarışan Kenya asıllı Evans Kıplagat, son metrelere tek başına girerken yarışı 2 saat 13 dakika 28 saniyelik derecesi ile kazandı. Kıplagat geçen sene 42 km’lik maratonda 2. olmuştu. 2012’de ise 3.’lük elde etmişti. Erkeklerde Etiyopyalı Shura Kitata Tola maratonu ikinci, Kenyalı Peter Kiptoo Kiplagat ise üçüncü sırada tamamladı.
MARATONA KENYA DAMGASI
Kenyalı atlet Agnes Jeruto Barsosio kadınlarda 2 saat 28 dakika 24 saniyelik derecesi ile birinci oldu. Maratonda Etiyopyalı Sechale Adugna Dalasa ikinci, aynı ülkeden Rahma Tusa Chota üçüncü sırada yer aldı.
2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından “Altın Kategori” unvanına layık görülen ve Avrupa’nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olan maratona bu yıl 30 bine yakın sporcu katıldı. Maratona katılan çipli koşucu sayısı Vodafone’un sponsorluğuyla birlikte 2011’den bu yana yaklaşık 4 kat arttı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda bu yıl “Türkiye Aşkına Şehitler Anısına” temasıyla düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu’nun startı da Altunizade’den verildi. 42 KM’lik maraton Sultanahmet’te sona erdi.
İlk olarak 08.45’te Tekerlekli Sandalye ile yarışan engelli sporcuların startı verilirken, 09.00’da 42K Maraton ve 15K Maraton startı yapıldı. 09.20’de 10K ve 09.40’da ise eski adı Halk Koşusu olan bu sene “Kahramanlar Koşusu” olarak adlandırılan koşu start aldı.
PARKUR
15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerin yaklaşık 250 metre gerisinden başlayan maratonda atletler, köprüyü geçtikten sonra, Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı’ndan Beşiktaş’a indi ve sahil yolunu izleyerek Karaköy’e ulaştı.
Galata Köprüsü’nden sonra Eyüp’e yönelen maratoncular, Feshane’den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı’ya indi. Bakırköy’den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı’na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet’e çıktı. Yarış, At Meydanı’nda, Sultanahmet Camisi’nin giriş kapısı ile Dikilitaş’ın arasında son buldu.
ELİT ATLETLER YARIŞTI
Bu yıl yine altın kategoride koşulan Vodafone 38. İstanbul Maratonu’nda 90 elit atlet yer aldı. Erkeklerde Kenyalı Peter Kiptoo Kiplagat, Vincent Kiprop Chepkok, Etiyopyalı Shura Kitata Tola, Tariku Jufar Robi, Birhanu Gedefa, Ukraynalı Olekandr Sitkovskyy, Cibutili Mümin Gala, kadınlarda ise Etiyopyalı Fatuma Sado, Sechale Dalasa, Kenyalı Agnes Barsosio ve Litvanyalı Diana Lobacevske, maratonda yarışacak önemli isimler olarak dikkati çekti.
İki kıtayı birleştiren tek maraton olma özelliği taşıyan yarışta, Türkiye, Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna’dan elit atletler madalya için start aldı.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV