banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
23 Nisan 2024 Salı

Dijital Yapay Zeka Mı

Nurcan Şahin antrenmanda dünya rekoru kırdı

Nurcan Taylan, koparmada 100, silkmede 120 ile toplamda 220 kilo kaldırarak, antrenmanda dünya rekoru kırdı.

01 Kasım 2011 Salı 23:07
Nurcan Şahin antrenmanda dünya rekoru kırdı
banner266
Nurcan Şahin antrenmanda dünya rekoru kırdı
Nurcan Taylan, koparmada 100, silkmede 120 ile toplamda 220 kilo kaldırarak, antrenmanda dünya rekoru kırdı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 5-13 Kasım'da yapılacak Dünya Halter Şampiyonası'na hazırlanan olimpiyat şampiyonu milli Halterci Nurcan Taylan, antrenmanda dünya rekoru kırdı.

Battalgazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu'nda çalışmalarını sürdüren 48 kilo sporcusu Taylan, AA için yaptığı özel kaldırışlarda, koparmada 100, silkmede 120, toplamda 220 kilo ile dünya rekoruna ulaştı. Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) tarafından kabul edilen resmi rekor, koparmada 98, silkmede 119 ve toplamda 217 kilo ile yine Nurcan Taylan'a ait.

Taylan, yaklaşık 6 aydan bu yana dünya şampiyonasına hazırlandığını belirterek, ''Son iki haftadır verdiğimiz şehitler ve Van'da yaşanan depremler biraz motivasyonumu bozdu. Ama ülkeme vereceğim en güzel şeyin dünya şampiyonluğu ve dünya rekoru olduğunu düşünüyorum. Çok büyük fedakarlıklar yaparak hazırlandığım bu müsabaka öncesinde değerli Türk halkından benim için dualarını esirgememelerini istiyorum'' dedi.

''GÜNDE 15-20 TON AĞIRLIK KALDIRIYORUM''
Paris'teki şampiyonada kendilerine yakışanı yaparak, 3 altın madalya elde edip, rekorlar kırarak Türkiye'ye dönmek istediğini vurgulayan Taylan, ''Pazar günü hariç günde 7 saat ve yaklaşık 15-20 ton ağırlık kaldırarak bu şampiyonaya hazırlanıyorum. Bu sporda dayanan ve sabreden sporcu kazanır. Bugüne kadar dayandım, umarım bundan sonra da bir sakatlık olmaz. Podyumda Türk halkının güzel dualarının, dileklerinin benimle olacağını biliyor ve şampiyon olacağıma inanıyorum.'' dedi.

Antrenör Mehmet Üstündağ da Nurcan ile yaklaşık 17 yıldır birlikte çalıştıklarını anımsatarak, ''Şimdiye kadar bütün şampiyonalara birlikte çalıştık. Federasyonumuz da bizim için tüm imkanları sağladı. Biz de bu güveni boşa çıkarmak istemiyoruz. Elde edeceğimiz birincilik ve rekorları Türk halkına armağan edeceğiz'' diye konuştu.

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş ise Fransa'da madalyadan önce 2012 Olimpiyatları için puan toplama mücadelesi vereceklerine dikkati çekerek, şampiyonada 7. olan kişinin de milli takıma puan açısından katkısı olacağını söyledi.

''ERKEKLERDE DAHA İYİ YARIŞMAMIZ LAZIM''
Akkuş, şampiyona öncesinde çalışmaların normal seyrinde devam ettiğini ve her hangi bir sorunun bulunmadığına değinerek, ''Geçen yıl Antalya'da yapılan dünya şampiyonasında toplam 15 madalya aldık. Olimpiyatlar için kota müsabakasıydı. Fransa da kota mücadelesi şeklinde geçecek. Geçen yıl bayanlarda maksimum seviye olan 4, erkeklerde ise maksimum seviye 6 idi. Şu an erkeklerde 5 olimpiyat kotamız var. Bunu 6'ya çıkarmak istiyoruz. Bayanlarda işimiz çok zor değil, çünkü geçen yılki puanımız çok yüksek. Bu yıl erkeklerde geçen yıla göre daha iyi yarışmamız lazım. Elbette madalya hedefimiz var ama en önemlisi puan hedefliyoruz. O nedenle sporcularımız önce takım puanı için kaldıracak. Bu, madalya almak için belki yeterli olmayabilir ama önemli olan puan. İkinci ve üçüncü kaldırışlarda sporcularımız madalya için mücadele edecekler'' diye konuştu.

Şampiyonada hiç bir sporcunun ''sıfır'' çekmemesi gerektiğini dile getiren Akkuş, tam bir taktik savaşı vereceklerine dikkati çekti. Akkuş, ''Bizim için bu dünya şampiyonasında kara bir tablo yok. Bayanlarda en kötü 3'e düşeriz. Erkeklerde de 4'e düşeriz. Ancak bunu hiç bir zaman düşünmedik. Erkeklerde 8, bayanlarda ise 7 sporcu ile Paris'te yarışacağız. Kota mücadelesinde 4 bayan ve 6 erkek sporcunun puanları toplanacak.'' dedi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV