banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

UEFA'nın yeni başkanı belli oldu

12. Olağanüstü UEFA Kongresi'nde 42 oy alan Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin, UEFA'nın yeni başkanı oldu.

14 Eylül 2016 Çarşamba 15:50
 UEFA'nın yeni başkanı belli oldu
banner291

UEFA'nın yeni başkanı belli oldu
12. Olağanüstü UEFA Kongresi'nde 42 oy alan Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin, UEFA'nın yeni başkanı oldu.

Michel Platini'nin başkanlıktan ayrılmasından sonra UEFA yeni başkanını  Atina'da seçti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) desteklediği Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin UEFA'nın yeni patronu oldu.

Slovenyalı Ceferin, 42 oyla başkanlığa seçildi. Ceferin'in rakibi Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael Van Praag ise 13 oyda kaldı.

UEFA'nın yeni başkanı Aleksander Ceferin, kendisine inanan ve destekleyen herkese teşekkür ederken, "Bana süper destek veren herkese çok teşekkür ederim. Ben, ailem ve ülkem Slovenya adına çok önemli bir durum bu. Hepimizi çok onurlandırdınız. Çok teşekkürler" şeklinde konuştu.

Türkiye adına oy kullanma işlemini TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı yaparken, başkan seçilmesinin ardından Ceferin'i ilk kutlayan isim de Yardımcı oldu.

Öte yandan UEFA'nın FIFA Konseyi'ndeki kadın üye kontenjanına, tek aday olan İtalya'dan Evelina Christillin seçildi.
4 YIL MEN CEZASI ALAN PLATİNİ'DEN DUYGUSAL VEDA
FIFA Etik Komitesi tarafından futboldan 4 yıl men cezası alması ile UEFA başkanlığından istifa eden Fransız futbol adamı Michel Platini, 12. Olağanüstü UEFA Kongresi'nin başlangıcında üyelere bir konuşma yaparak veda etti.

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Grand Resort Lagonissi Hotel'de yapılan kongrede, konuşma öncesi ve sonrasında delegelerden büyük alkış alan Michel Platini, "Futbol FIFA veya UEFA'ya ait değildir, evrenseldir" dedi.

Platini, şunları söyledi: "Bugün benim için çok duygusal bir gün. Burada sizinle olmak hem mutluluk verici, hem de son kez karşınızda olduğum için hüzünlü bir an. Şunu söylemek isterim ki benim vicdanım tamamen rahat. Ben suçsuzum. Yasal mücadeleme devam edeceğim. Futbol benim için bir yaşam. Küçük yaşlarda başladığım futbolu daha sonra profesyonel şekilde oynama şansı yakaladım ve çok güzel günler yaşadım. Buraya bugün gelerek sizinle konuşmak istedim, ama bana yapılan bu iftiraları hak etmedim. Şunu belirtmek isterim ki, bu basit oyun olan, herkesi birbirine bağlayan futbol evrenseldir. Futbol bir partidir ve insanları birleştirir. Futbol, FIFA veya UEFA'ya ait değildir, evrenseldir."

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV