banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

SPORLA İLGİLİ MERAK ETTİKLERİNİZ VE CEVAPLARI

12 Nisan 2013, 01:57
SPORLA İLGİLİ MERAK ETTİKLERİNİZ VE CEVAPLARI
Savaş Koçak

SPORLA İLGİLİ MERAK ETTİKLERİNİZ VE CEVAPLARI

Soru: Göbeğim ne zaman erir?

Cevap: Karın ve bel bölgesi yağları, doğru beslenmeniz ve düzenli spor yaptığınız taktirde ortalama olarak üc ayda erir.

Soru: Bir ayda kaç kilo verebilrim?

Cevap: Ayda üc kilo vermek yönündedir. Sağlığınızı korumak ve vücut deformasyonunu minimum seviyede  tutmak için kişiye özel hazırlayacağımız antreman programları ayda üç kilo vermek ve geri alınmaması için hazırlanacaktır.

Soru: Sadece kardiyo çalışmaları yaparak forma girebilirmiyim?

Cevap: Forma girmeniz için yeterli değildir. Bunun yanında sıkılaşma ve vücut direncinin artması için ağırlık antremanlarının da yapılması gereklidir.

Soru: Haftada kaç gün spor yapmalıyım?

Cevap: Haftada en az 3 en fazla 5 gün spor yapmak vücudumuzun forma girmesi için yeterli olacaktır. Unutmayın vücudunuz çalışırken değil dinlenirken gelişir ve güçlenir.

Soru: Spordan önce mi yoksa sonra mı yemek yemeliyim?

Cevap: Spordan 1,5 saat önce yemeği bitirmiş olmak spor yapmak için ideal süredir. Spordan sonra da protein ağırlıklı az miktarda karbonhidrat içeren besinleri tüketmenizi tavsiye ederim.

Soru: Sporu bıraktıktan sonra vücudumuz sarkar mı?

Cevap: Spor yapmaya başladıktan sonra vücudumuzdaki kasların çalışması neticesinde kuvvetlenmeleri ve büyümeleri (hipertrofi) olağan bir sonuçtur. Sporu hayatınızdan tamamen çıkardığınızda ise kaslarınız 'atrafi' diye adlandırılan küçülme eğilimine giderler.  Yani ne yağ dokularınız kas dokusuna ne de kas dokularınız yağ dokusuna dönüşür. Bu nedenle sporu bıraksanız bile vücudunuz asla sarkmaz. Vücudunuzun sarkmasına neden olan şey yanlış beslenme ve sporsuz bir yaşamdır.

Soru: Bel ve boyun fıtığım var, spor yapmak beni olumsuz yönde etkiler mi?

Cevap: Bel ve boyun fıtığınızın olması aslında sizin kesinlikle spor yapmanızı gerektirir. Boyun ve bel kaslarınız güçlendirmek o bölgedeki rahatsızlığın tedavisinde size çok yardımcı olacaktır.

Soru: Spor yapıyorum nasılsa, beslememe dikkat etmesem de olur mu?

Cevap: Egzersiz yaptığınız zamanlarda nası beslendiğiniz çk daha önem kazanır. Çünkü spor esnasında  harcadığınız enerji dalgalarının, spordan sonra doldurulması gerekmektedir. İhtiyacınız olan besinleri (karbonhidrat, protein v.b) tüketirseniz, vücudunuz ihtiyacı olan besinleri  alamadığından dolayı bir sonraki antreman için ihtiyaç duyacağınız enerji depolarını tam dolduramaz ve siz bir sonraki antremana daha yorgun olarak başlar ve sakatlıklara daha açık hale gelirsiniz.

Soru:Mekik egzersizi yapıyorum ama göbeğim hala erimedi, neden?

Cevap: Mekik egzersizleri sadece karın (abdominal) kasların güçlendirilmesi için verilen egzersizlerdir. Mekik çekerek karın kaslarınızı güçlendirmiş olursunuz. Karın ve bel bölgesindeki birikmiş fazla yağların erimesi için kardiyo çalışması ve doğru beslenme programı uygulamanız gerekmektedir.

Soru: Haftada 2 gün spora gelsem yetmez mi?

Cevap: İstediğiniz sonuçları elde etmeniz ve forma girmeniz için haftada en az 3 gün düzenli olarak kişiye özel antrenman programlarını uygulamanız gerekmektedir.

Soru: Metebolizma hızım çok düşük,bunu nasıl arttırabilirim

Cevap: Metabolizma hızınızı arttırmak için kaslarınızın kuvvetlenmesi ve fibrilllerinin çaplarının büyümesi gerekmektedir. Bunun yanında düzenli ve dengeli bir beslenmöe programı, asansör yerine merdiven kullanımı,araçla gitmek yerine yakın mesafeleri yürüyerek gitmek gibi hayatımızda yapacağımız küçük değişiklikler metabolizma hızınızın artmasına büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Soru: Sadece plates yaparak kilo vermek istiyorum,yeterli olmaz mı ?

Cevap: Kesinlikle hayır.Kilo vermek için,kardiyo egzersizleri, koşu bandı,bisiklet,eleptik bisiklet,kürek vb.sporları yapmanız ve aynı zamanda beslenmenizi de düzenlemeniz gerekir. Plates ise kilo vermek konusun da sadece bir yardımcı,hosttur (duruş) bozukluklarından ve kas zayıflıklarından kaynaklanan eklem ve sırt ağrılarının giderilmesinde yardımcı rol oynamaktadır.

Soru: Hocam benim metabolizmam neden çalışmıyor ?

Cevap:  Senin ruhunla konuşuyorum da ondan ;)

Spor Eğitmeni ve Sağlıklı Yaşam Koçu

Savaş Koçak

0535 887 70 17

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV