banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Taksim Platform'undan Çelik'e jet yanıt

Taksim Platform'undan Çelik'e jet yanıt

13 Haziran 2013 Perşembe 00:35
Taksim Platform'undan Çelik'e jet yanıt
banner312
Taksim Platform'undan Çelik'e jet yanıt
Hüseyin Çelik'in Gezi Parkı'na ilişkin açıklamalarına Taksim Platformu'ndan yanıt geldi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın Gezi Parkı heyetiyle yaptığı görüşmenin ardından Hüseyin Çelik'in açıklamalarıyla gündeme gelen referandum seçeneğine Gezi Parkı eylemcilerinden yanıt gecikmedi.

En başından beri referandum seçeneğini kabul etmeyen Taksim Dayanışması, Kışla projesi tamamen iptal edilmedikçe Meydan'dan ayrılmayacağını duyurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı için belirlediği heyet ile 4.5 saat görüştüktükten sonra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Somut sonuç şudur, biz İstanbul halkına bunu referanduma götürebiliriz. Tüm Türkiye için değil ama İstanbul halkına bunu sorabiliriz” dedi.

ANKARA'DA BİZDEN TEMSİLCİ YOK

Bu sözler, Taksim’de hızla yankılandı. Daha önce, “Ankara’da bizden bir temsilci yok” diyen Taksim Dayanışması, Gezi Parkı’nda kalmakta kararlı olduklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Bu yolda yaralılarımız ölülerimiz oldu. Referandumu kabul etmiyoruz. Bizimle kimse görüşmedi. Biz bu sabaha kadar süren polis zulmünü reddettiğimiz için baş kaldırdık. Çelik, ‘Kalanlar marjinaldir’ diyor. Bu kadar insan mı marjinal. Bu gece buradan bir kişi bile ayrılmasın. Buradan yükselen sloganlar bu akşam Başbakan’a kadar gidecek. Sinirlerimiz gergin ama birbirimizin elinden tutup direne direne kazanacağız...”

Öte yandan Hüseyin Çelik'in açıklamalarından sonra Taksim'deki kalabalığın sayısı da hızla arttı. Meydan'da saat 22.45 itibariyle en az 10-12 bin kişinin bulduğu belirtiliyor. Açıklamanın ardından Gezi Parkı'na yönelik olası bir polis müdahalesine karşı hazırlık yapılmaya da başlandı. Bu arada Taksim Meydanı'ndaki piyano dinletisi de Gezi Parkı eylemcileri tarafından keyifle izleniyor.

 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV