banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Zeytinlikleri kurtarmak senin elinde!

Sosyal sorumluluk olarak Büyük Haber Ailesi olarak Zeytinliklerin ölüm fermanı anlamına gelecek yasa tasarısına hayır demek için başlattılan imza kampanyasını duyuruyoruz.

20 Temmuz 2014 Pazar 10:01
Zeytinlikleri kurtarmak senin elinde!
banner291
Zeytinlikleri kurtarmak senin elinde!

Sosyal sorumluluk olarak Büyük Haber Ailesi olarak Zeytinliklerin ölüm fermanı anlamına gelecek yasa tasarısına hayır demek için başlattılan imza kampanyasını duyuruyoruz.

web tasarım

Zeytinliklerin ölüm fermanı anlamına gelecek yasa tasarısına hayır demek için başlattığım imza kampanyası hızla ilerliyor. Bugüne kadar #zeytinhayattır diyen tam 72,547 insan olduk. Bu süreçte olan bazı gelişmeleri paylaşmak ve kampanyaya desteğinizi istemek için yazıyorum size.

2006 yılından beri defalarca kez denendiği gibi bu kez de zeytincilik ve doğa katledilmek isteniyor. Meclise getirilen yasa tasarısı onaylanırsa, ne sofralarda zeytin eskisi gibi olacak, ne de zeytincilik… Barışın sembolü Anadolu topraklarından sökülüp atılacak!

Şimdi, bu kampanyayı imzalayarak yetkililerden zeytinliklerden ellerini çekmelerini ve zeytinin ölüm fermanı anlamına gelen yasa tasarısını iptal etmelerini isteme zamanı!

Yeni yasa tasarısı kabul edilirse, bugün zeytin ağaçlarıyla dolu olan her yer inşaatlarla, binalarla ve hatta maden ocaklarıyla dolacak. Tasarının detaylarını kampanya sayfasında incelediğinizde, neden #zeytinhayattır dememiz gerektiğini çok daha iyi anlayacaksınız.

Kampanyayı başlattığım günden bugüne;

- Ege’nin zeytin üreticileri, dernekleri, sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, o güne kadar toplanan 23,744 imzayı yanımıza alarak Meclise gittik. Yasa tasarısının görüşüldüğü TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu’na katıldık. oplantı öncesinde parti gruplarında, hem iktidar hem muhalefet yetkilileri ile görüşmeler yaptık ve görüşlerimizi dile getirdik. Orada her birimiz canla başla, neden bu yasa tasarısının zeytinliklerin ölüm fermanı olduğunu anlattık.

- Görüşler şu noktada birleşti: Bu yasa tasarısının esas komisyonu Tarım Komisyonu olmalıdır. Enerji Bakanlığı’nın ve Enerji Komisyonu’nun zeytin gibi önemli bir tarım ürününün geleceği hakkında karar mercii olması kabul edilemez. Bu yasa zeytinliklerin yok edilmesinin önünü açmaktadır. Bu tasarı, bu haliyle kabul edilmemelidir.

- Bugün, #zeytinhayattır diyen tam 72,547 kişi olduk. Pazartesi günü, 8-14 Temmuz tarihleri arasında gelen 43.317 imzayı da basarak  Ankara'ya yolladığım klasörler 8 Temmuz'da verdiğimiz dilekçeye ek olarak her 2 Komisyon Başkanlıklarına teslim edildi. Bundan sonraki süreçte de imzalar arttıkça Meclis'e göndermeye devam edeceğiz. Yasa tasarısı ise şu anda Tarım Orman Köy İşleri Komisyonu'nun görüşünü Sanayi Alt Komisyonu'na göndermesini bekliyor. Aslında bu görüş sadece  ‘tali komisyon’ görüşü olduğundan yaptırım gücü yok. Gene de adı TARIM olan komisyonun tasarı aleyhinde görüş bildirmesini ümit ediyoruz.

Bu tasarıyı destekleyen 5 ayrı etki grubunun olduğunu düşünüyoruz:

1)Kolin İnşaat’ın Soma’da yapacağı termik santral arazisindeki ve yakınlarındaki zeytinlikler,

2)Mersin Akkuyu Nükleer Santrali arazisindeki ve yakınlarındaki zeytinlikler,

3)Yatağan Termik Santrali arazisi ve yakınlarındaki zeytinlikler,

4)Madra ve Kaz Dağları'nda hali hazırda Maden Arama Ruhsatı olup işletme ruhsatı alamayan altın ağırlıklı madenciler,

5)Bandırma-Orhangazi-İzmir yolu üçgeninde yeni köprü ile değerlenecek yol kenarındaki zeytinliklerin imara açılması ile ve zeytinlik olan çok büyük bir alanın Organize Sanayi Bölgesi arsası ilan edilmesinden gelecek değer artışı.

Sizlerden ricamız kampanyayı imzaladıktan sonra sık sık sosyal medya hesaplarınızdan paylaşarak konuyu gündemde tutmamıza yardım etmeniz, yörenizde tanıdığınız, bildiğiniz kişilerle sivil toplum kuruluşlarını konudan haberdar etmeniz ve mümkünse her türlü medya aracılığıyla konu ile ilgili görüş bildirmelerini sağlamanız.

#ZeytinHayattır demeye ısrarla devam edersek en azından bu yasama yılını atlatma imkanımız olduğunu sezdik.



Sağolun, varolun,

Salih Madra

Ayvalık Zeytin Üreticileri adına

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV