banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Suriyenin kurtuluşu İttihadi İslamdır

24 Ocak 2014, 01:20
Suriyenin kurtuluşu İttihadi İslamdır
Muhammed Ferid ALİHÜSEYN

Suriyenin kurtuluşu İttihadi İslamdır

Suriyede 2011'den başlamış savaş artık 3 yıldır devam etmektedir,  Suriye Baas Partisi'ne sadık askerler ve gruplara bölünmüş iktidarı devirmek isteyenler arasında çatışmalar gidiyor. Çoğunlukla firari askerler ve sivil gönüllülerden oluşan muhalif güçler, merkezi bir liderlik olmaksızın direnişe geçmişlerdir.Daha sonra diger grupların savaşa katılması ve ayrı–ayrı savaşmaları büyük sorunlar çıkarmış hatta bir-birlerine karşı düşmüşler. Şuan 130 binden çok insan hayatını kaybetmişdir ve 12 dakkada 1 insan öldürülüyor. Buda insan katliamının devam ettiğinin ve bu rakamların geçici olduğunun göstergesidir. Raporlara göre on binlerce gösterici devlet hapishanelerinde hapsedilmiş, bu göstericiler sistematik işkenceye ve teröre maruz bırakılmıştır.Hayatını kaybedenlerden 89 bin 644'ünün sivil olduğu ve bu rakamın toplam rakamın yüzde 88'ine tekabül ettiği vurgulanan raporda, söz konusu oranın, yüzde 57 olan 2. Dünya Savaşı'ndaki sivil ölümlerinden büyük olduğuna dikkat çekildi. Raporda, hayatını kaybeden sivillerden 10 bin 914'ünün çocuk, 9 bin 911'inin de kadın olduğu kaydedildi.

Hapishanelerde de işkence sonucunda 2 bin 964 tutuklunun yaşamını yitirdiği belirtilen raporda, rejim güçleriyle girilen çatışmalarda 11 bin 849 silahlı muhalifin öldüğü aktarıldı.

Olayların başladığı günden bu yana rejim güçlerinin 215 bin kişiyi tutukladığı aktarılan raporda, 80 binden fazla kişinin de kayıp olduğu belirtildi.

Raporda, tutuklular arasında 9 bin çocuk ile 5 bin kadının yer aldığı, hapishanelerde rejim güçlerinin tutuklulara işkence edip, aç ve sussuz bıraktığı ifade edildi.

Yani tebliğ yapmak önemlidir mezhepçilik yapmak zaten İslamda hiçte doğru olmayan bir hareketdir.

Suriye için tek çözüm İslam birliğidir.Bütün Müslümanları bir olması kardeşlerine sahip çıkmasıdır.Çünkü biz bir olmadıkça İslam dünyasında olan acılar şiddetler terörler devam edecektir.

Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp-ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar. (Al-i İmran Suresi, 103)

Akacak kanı ancak İttihadi İslam durdurur.Artık daha fazla Müslüman kanı akmaması, İslam ülkelerindeki fakirliğin ve yokluğun son bulması için İslam Birliği'nin kurulması şarttır. 1,6 milyar Müslümanların oluşturduğu İslam birliği  bütün Müslüman kardeşlerimizin güvenliğini sağlayacaktır. Yoksulluk, terör,mezhepçilik,kargaşa aradan kalkır İnşaAllah İttihadi İslam olduğunda. Bunun için Müslümanlar biran önce İslam birliğinin kurulması için çaba göstermeliler.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV