banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Chrome, Firefox'u Geride Bıraktı

Google'ın tarayıcısı Chrome, geride bıraktığımız yılda başarılı bir büyüme trendi yakalarken, rakibi Firefox'u da geçmeyi başardı.

05 Ocak 2012 Perşembe 06:49
Chrome, Firefox'u Geride Bıraktı
banner229
Chrome, Firefox'u Geride Bıraktı
Google'ın tarayıcısı Chrome, geride bıraktığımız yılda başarılı bir büyüme trendi yakalarken, rakibi Firefox'u da geçmeyi başardı.

Tarayıcı rekabetinde geçtiğimiz yılın galibi Chrome oldu. StatCounter'ın gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarına göre, Firefox'un da gücünü arkasına alan Chrome bir yıl önce yüzde 15 olan pazar payını 2011 Aralık ayı itibarıyla yüzde 27'ye yükseltmeyi başardı.
 
Chrome'un destekçisi Firefox ise bir önceki yıl yüzde 31 olan pazar payını yüzde 25'e düşürdü.
 
Bilgi Çağı'nın haberine göre; farklı araştırma şirketlerinin sonuçları da Chrome'un 2011'de yakaladığı artış trendini bu yıl da sürdüreceğini gösteriyor.
 
EXPLORER DÜŞÜŞTE

Google'ın Mozilla ile yaptığı ortaklık sonucunda, Firefox'un 3 yıl boyunca Google'ın öntanımlı arama hizmeti olarak devam edecek olması da bu yükseliş trendine katkı sağlayacak gibi gözüküyor.
 
Tarayıcı pazarının lideri yüzde 39'luk oranla hâlâ Internet Explorer ancak Explorer hızla kan kaybetmeye devam ediyor.
 
MOBİLDE GRAFİKLER FARKLI

Google ise masaüstünde yakaladığı başarıyı mobil tarafta gösteremedi.
 
Chrome'un payı 27'ye yükselirken Firefox'unki yüzde 25'e, Explorer'ınki ise yüzde 39'a düştü.
 
Yüzde 16'lık paya sahip olan Google'ın Android tarayıcısı, Apple'ın pazarda yüzde 52 paya sahip Safari tarayıcısı tarafından ezildi. Buna karşılık Safari de Opera gibi masaüstüne bir ilerleme kaydetmedi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV