banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

‘Gmail şifrenizi değiştirin’

İnternet arama motoru Google'ın elektronik posta hesabı Gmail hack’lendi.

11 Eylül 2014 Perşembe 14:49
‘Gmail şifrenizi değiştirin’
banner322
‘Gmail şifrenizi değiştirin’
İnternet arama motoru Google'ın elektronik posta hesabı Gmail hack’lendi.

Gmail'de 5 milyon hesaba ait şifre ve e-mail adresleri Rusya'da bir internet sitesinde yayınlandı.

Gmail kullanıcılarına uyarıda bulunan Google, kullanıcılarının şifrelerini değiştirilmesini istedi.

Yapılan açıklamaya göre, çalınan hesapların büyük bir bölümü Gmail’i İngilizce, Rusça ve İspanyolca kullanan üyelere ait.

Çalınan ve yayımlanan bazı şifreler sadece Gmail’i değil Google’ın elektronik ödeme plarformu Google Wallet’ı da kapsıyor.

Çalınan 5 milyon hesabın yüzde 60’ının aktif olduğu düşünülüyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan şirket, şifrelerin Google'a ait platformların dışından çalınmış olabileceğini iddia etti.

GOOGLE'DAN AÇIKLAMA

“Günümüzde internette yaşanan olumsuzluklardan biri de kullanıcı adı ve şifrelerine ilişkin listelerin web üzerinde yayınlanması olgusu. Google olarak kullanıcılarımızı korumak amacıyla bu tür listelerin ortaya çıktığında her durumu çok yakından takip ediyoruz. Bu hafta da Google ve diğer internet servis sağlayıcılarının kullanıcı bilgileri içerdiğini iddia eden birkaç liste yayınlandığını tespit etik.

Yaptığımız incelemede söz konusu kullanıcı adı-şifre kombinasyonlarının yüzde 2’den azının geçerli olabileceğini ancak bunlarla gerçekleştirilmeye çalışılacak oturum açma girişimlerinin büyük çoğunluğunun web korsanlığına karşı otomatik sistemimiz tarafından engelleneceğini belirledik. Bu doğrultuda durumdan etkilenebilecek hesapları koruma altına alarak kullanıcılardan şifrelerini sıfırlamalarını talep ettik.

Burada dikkat çekilmesi gereken en önemli nokta, hem bu hem de önceki durumların hiçbirisinde sızdırılan kullanıcı adı ve şifrelerin Google sistemlerinin güvenliğinin aşılması sonucunda elde edilmemiş olmasıdır. Bu tür bilgiler çoğunlukla diğer kaynağın kombinasyonu sonucu elde edilmektedir.

Örneğin çok sayıda web sitesinde aynı kullanıcı adı-şifreyi kullanıyorsanız ve bu web sitelerinden biri hack’lenirse, bilgileriniz diğer sitelerde oturum açmak için de kullanılabilir. Kimi zaman saldırganlar giriş bilgileri elde etmek için kötü amaçlı yazılım (malware) veya başka bir yerden geliyor izlenimi uyandıran taklit/oltalama e-posta (phishing) hilelerine de başvurabilmektedir.

Google olarak kullanıcı hesaplarının phishing, malware ve istenmeyen postalardan (spam) korunması için sürekli olarak çalışıyoruz. Örneğin sıra dışı bir aktivite tespit ettiğimizde bilinmedik cihaz ve lokasyonlardan gelen oturum açma girişimlerini engellenmekte, böylelikle kullanıcılar söz konusu aktiviteyi gözden geçirerek kendileri tarafından yapılıp yapılmadığını teyit edebilmektedir.

Güvenliklerini daha da artırmaları için kullanıcılarımıza aşağıdaki püf noktalarını öneriyoruz:

Sadece Google’a özel güçlü bir şifre kullandığınızdan emin olun. Hesabınız kilitlendiğinde size e-posta veya telefonla ulaşabilmemiz için hesap kurtarma seçeneklerinizi güncelleyin. Son olarak hesabınıza ek bir güvenlik katmanı sağlamak için iki-aşamalı doğrulama seçeneğinden yararlanmayı tercih edin. Kullanıcılarımız hesap güvenlik ayarlarını düzenlemek için g.co/accountcheckup adresini ziyaret edebilir.”




web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV