banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Kenya dans ederek elektrik üretecek

İngiliz müzisyen Sudha Kheterpal’den Kenya’ya temiz enerji formülü!

12 Temmuz 2014 Cumartesi 11:38
Kenya dans ederek elektrik üretecek
banner229
Kenya dans ederek elektrik üretecek
İngiliz müzisyen Sudha Kheterpal’den Kenya’ya temiz enerji formülü!

Kenya’ya yaptığı bir gezi sırasında Kenya halkının yaklaşık %75’inin elektriğe sahip olmadığını farkeden İngiliz müzisyen Sudha Kheterpal Kenya halkı için hemen kolları sıvamış ve bir proje başlatmış.

SALLA SPARK’I

Öncelikle Kenya halkıyla geçirdiği zaman da Kenyalıların dansa ne kadar düşkün olduklarını farkeden Sudha Kheterpal, dans ile oluşan hareket enerjisini elektrik enerjisine çevirmenin yollarını düşünmüş ve bu projeye hayat vermiş.

Web Tasarım

“Spark” adını alan bu proje de tasarımı Royal Sanat Üniversitesi tarafından yapılmış olan bir prototip geliştirilmiş.Spark adlı bu aleti 12 dakika kadar sallamak bataryasını doldurmaya yetiyor. 12 dakika uzun bir süreymiş gibi gözükebilir ancak Spark aynı zamanda ufak bir müzik aleti yani dans ederken ritim tutmak için de kullanılabiliyor. Böylece 12 dakika aslında keyifli zaman geçirilen bir süreye dönüşüyor.

Aletin bataryası dolduktan sonra ister yanında verilen usb uçlu lambayla ışık sağlanıyor, istenirse usb girişi kullanılarak cep telefonları şarj edilebiliyor.

Kenya’da gecenin karanlığını bir nebze azaltmaya çalışan ve insanlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışan bu projeyi desteklememek imkansız.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV