banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
18 Nisan 2024 Perşembe

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Twitter yasağına yürütmeyi durdurma

Ankara İdare Mahkemesi, Twıtter'a erişimin engellenmesine dair TİB'in idare kararının yürütmesini durdurdu.

26 Mart 2014 Çarşamba 12:43
Twitter yasağına yürütmeyi durdurma
banner299
Twitter yasağına yürütmeyi durdurma
Ankara İdare Mahkemesi, Twıtter'a erişimin engellenmesine dair TİB'in idare kararının yürütmesini durdurdu.

seo yazılım

Yaklaşık bir haftadır kapalı olan sosyal paylaşım sitesi Twitter'la ilgili mahkemeden vize çıktı.

Ankara 15. İdare Mahkemesi, Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Barosu'nun, Telekominakasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) Twitter'ın erişim engellenmesi kararının ardından yaptığı başvuruyu karara bağladı.

Twitter'a genel engelleme getirilmesinin "Hukuk devleti ilkelerine aykırı" olduğunu belirten mahkeme, TİB'in söz konusu kararının yürütmesini durdurulmasına karar verdi.
'ERİŞİM ENGELİ KALKMALI'

Kararı değerlendiren Ceza Hukukçu Yılmaz Yazıcıoğlu,
kararın ardından erişim engelinin kalkması gerektiğini söyledi.

Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

"TİB’in yaptığı işlem hukuka aykırıydı, hatta görevi kötüye kullanmaydı. Çünkü bizim kanunlarımızda başkanlığa verilmiş genel olarak engelleme, kapatma yetkisi yoktu. İdari tasarrufu olduğu için Danıştay’a başvurmak gerekirdi. Müracaat üzerine hukuk devletine yakışmayacak bu kararın yürütmesi durduruldu. Herhalde hukuksuzluğa daha fazla sebebiyet verilmeyerek Twitter’a erişim imkanı sağlanacak.

Burada görevi kötüye kullanma olduğu için ilgililer gerekli yaptırımsal bakımdan da mücadeleyi yapacaklardır. Hukuka aykırı olduğu için varsa tazminat durumu da doğar.

Tebrik ederim. Türk yargısı için önemlidir, Türk hukuku için önemlidir. Türkiye’de hukuki bir yargı boşluğu olmadığını gösteriyor."
KAPATILMASINA TEPKİ GÖSTERİLMİŞTİ

Türkiye’de yaklaşık 15 milyon kullanıcısı bulunan sosyal paylaşım sitesi Twitter, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Twitter’ın kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şöyle der, böyle der; beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü görecekler” açıklamasının ardından kapatılmıştı.

Twitter'a girmek isteyenler, TİB’in "Bu internet sitesi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koruma tedbiri uygulanmaktadır" mesajıyla karşılaşmıştı.

Ancak kullanıcılar başka yöntemlerle Twitter'a girmeyı sürdürmüştü.

Twitter’ın kapatılması dünya gündemine de gelmişti. Avrupa Birliği ve ABD, yasağa tepki gösterilmişti.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV