banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

TEZGAH

14 Ekim 2013, 17:34
TEZGAH
Tuncay ÖCALIR
TEZGAH

3 Mayıs 1988 İtalya'nın Peteona köyü. İtalyan jandarması bir aracı çevirir. Araçta arama yapmaya başlar. Aracı ararken bagajı açtıklarında müthiş bir patlama olur. Üç jandarma görevlisi ve otomobili süren kişi o an orada ölür.Bu olaydan sonra yapılan operasyonlarda 127 silah, tahrip gücü yüksek patlayıcılar ve bol mühimmat yüklü depolar bulunur. İtalyan gizli sevisi SİSMİ'nin bu silahlarla bağlantılı olduğu ortaya çıkar. SİSMİ'nin arşivlerine girilir ve 26 Kasım 1956 tarihinde İtalyan ve Amerikan gizli servisleri tarafından Sovyetler Birliği ve Varşova Paktı'ndan gelecek silahlı bir saldırı gelmesine karşın oluşturulmuş ve gizlenmiş direniş örgütlerine dağıtılmak üzere depolanmıştır. CIA ve SİSMİ el altından yapılacak saldırılarda organize olmuş ve beklemiştir.



Genç savcı kendisine bırakılan dosya belki de tahrip gücü yüksek bombayı kucağına aldığının farkında olmadan davaya atanmıştır. Genç ve tecrübesiz olması aslında tesadüf değil davanın boyutlarının büyüklüğünde kaybolması amaçlı olduğu da aşikardır. Genç savcı beklenilenin aksine davayı sonuna kadar götürmüş ve dünyayı allak bullak eden olayı çözmüştür. 9 Ocak 1990 da Gladio adıyla anılan bir örgütün varlığını tüm dünyaya duyurmuştur. Gladio'yu deştikçe altından NATO ya bağlı gayri resmi silahlı kuvvetler ortaya çıkmıştır. 1950 li yıllarda imzalanmış NATO protokollerine rastlayan Savcı neye uğradığını şaşırmıştır. Gerçekte illegal sayılan bir örgüt aslında devletlerin(bazı devletlerin)oluşturduğu bir yapıdır.1991 Yılında genç savcı FELİCE CASSON Venedik'te ki davalarda bunu mahkeme önünde delillerle sunmuş ve örgütü deşifre etmiştir.



Fellice Casson yakın zamanda Türkiye ‘ye gelmiştir. Bir konferansa davet edilen  bana göre dünyanın en cesur hukuk adamı Türkiye ‘ de derdini anlatamamıştır. Çünkü koskoca ülkede bir tane bir tane İtalyan'ca bilen adam yokmuş gibi iki genç öğrenciyi tercüman diye getirmişlerdir. Ne garip ki Süper Lig ‘teki en az bütçeli takımın bile İtalyanca tercümanları varken koskoca Üniversiteli bu iki öğrenci tercüman olmuş. Sizce neden?



Allah'ın hikmeti ki bizde de malum darbe davaları bombalar vs anlatmaya gerek yok. Bunca fırtınanın koptuğu yerde belki de bizim için örnek teşkil edecek hiçbir bir yöntemi anlatamamıştır Fellice Casson. Şimdi diyeceksiniz ki elin İtalyan savcısından mı öğreneceğiz hukuku, davayı vs leri. İsviçre Medeni Kanunu'nun dan açtırmayın ağzımı. Hala anayasa yapamayan bir ülkeden bahsediyoruz. Darbecilere karşı çıkarız yaptığı anayasadan medet umarız

.

Neyse Felice Casson rezil olup gitmiş akşam özellikle belli Tv lerde ki Ana Haber bültenlerinde olay sempatik gösterilmiştir. Ambalajı da ‘'Casson öğrencilere güldü ‘‘.Ya arkadaş adam yüzyılın illegal yapılanmasının aslında legal olduğunu bugün demokrasi özgürlük diyen batının(ABD dahil) aslında kaos, gizli savaşlar, suikastlar komünizme karşı anti-komünizm timleri kurarak alenen savaştırdığını kanıtlamış adam. Kan dökülmüştür kan. Adam iki kelime söylemeden gitmiştir. Koskoca Fellice Casson hukukla ilgili hiçbir şey anlatamadı mı? Ya ağlasak. Yoksa Türkiye Cumhuriyet'inde İtalyanca bilmeyen adam olduğuna mı? Sizce?



Şimdi çıkmış dünya Nato, BM den derhal acil toplantılar ve Suriye, Mısır hatta Afganistan ‘da barış getirmesini ve acil yardımlar, müdahaleler yapmasını bekleyince Fellice Casson'la oturup konuşasım geliyor. Ağabey ne diyor bunlar? Nato diyor bir anlatsana Nato nasıl bir yapı? Her ülkede illegal yapı, silah, kan, kaos, birbirine kırdırma vs nasıl bir anda zemin bulup hemen sokaklara dökülüyor? Ben Felice'nin ne dediklerini çok araştırmış biri olarak şunu diyeceğine eminim. "İşine bak sen çocuk' 'der muhtemelen.



Dünyadaki bütün sokak olaylarının bir üst yapısı ve bir alt yapısı vardır. Ülkelerde yaşayan halkın hassasiyetlerine göre değişir bu kaşıma çabaları. Türkiye ‘de güzel ve yalnız ülkemde o kadar çok ki bu yara. Alevi, Kürt, Ermeni, laiklik, irtica, basın, Mit hangi birini sayayım. Elini atsan yara ! Bizi o kadar güzel kaşıyorlar ki. Bizde her seferinde şurayı da bir kaşısana diyoruz içerdeki satılık, seçkinci, menfaatçi, sözde milliyetçi görünüp aslında ne olduğu belli olmayanlarla.



Bizim veya diğer ülkelerdeki gençleri sokağa dökenler  özgürlük, yaşamıma müdahale ediliyor, bizi ikinci sınıf vatandaş sayıyorlar, en güzeli bu ağacımızı kesiyorlar vs isteklerinin onların umurunda  olduğunu mu sanıyorsunuz? Al örnek İran devriminde CIA kendi açıkladı bağlantısını geçenlerde. İran kendi kendini deşifre etti İsrail den silah alığını bu darbelerde. Ey arkadaş! Bu İran değil mi ABD‘nin azılı düşmanı? Bu İran değil mi İsrail ‘i yerle bir ederiz diye sürekli horozlanan. Sen silah aldığının yardım aldığın ülkelere neyle kafa tutacaksın e be akıllı. Kimi kandırıyorsun sen?

Yazmakla bitmez bu akıl oyunları.

Ergenekon, Ay ışığı , Sarıkız. Bulunan el bombaları bir özel yetkili savcının olaya el atması ve çorap söküğü gibi gelen bağlantılar. Biz Gladio ile savaşmıyoruz belki. Ama oynanan taktikler hep aynı değil mi? Kaos ülkelerin kaşınan yaraları ölen genç nesil.80 de dağıttıkları düşünen beyinleri şimdi düşünmesin diye sokağa dökenler sadece onlar, şunlar, bunlar sanan sevgili arkadaşlar olaylar büyüktür. Ha unutmadan United Kingdom. Nerde savaş petrol orda BP!  Nerde kaos orda rant silah satışı.Daha geçenlerde çıkmadı mı ortaya. Suriye ‘de kullanılan kimyasal silahlar İngiltere ‘den satılmış.Sonra İngiltere dünyaya Suriye ‘yi indirelim diyen ilk devletlerden olması yüzsüzlük mü? Yoksa klasik İngiliz menfaat oyunu mu?

Finalde Felica Casson un cümleleri ile bitireceğim. Dava ile ilgili sorulan en çok sorulardan birisi ona." Peki bu davayı yürütürken zorlandığınız en önemli zorluklar nelerdi?"

Casson: Medya. Medya itibarsızlaştırma ve yalan ve manipüle haberlerle halkın algısını değiştirme çabası. Gladio da çok sayıda komutan, sanatçı, iş adamı, gazeteci ve gazete sahiplerine ulaştık. Hepsi bir kahraman gibi gösterildi bazı yayın kuruluşlarında .Bizler itibarsızlaştırma kampanyalarına çok maruz kaldık. Davanın özünden çok ayrıntı haberleri gösterdiler. Çeşitli eylemler ve sokağa dökülme protestolar oldu."

Vay be benzer davalarla uğraşan bir ülke olarak bu olaylar 91 de de yaşanmış. Aktörler aynı senaryoyu hatta en iyi bildiği senaryoyu oynuyor itibarsızlaştırma ve kaos.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • nihal özdemir 11 yıl önce yorumlandı

      Bu çok özel yazınız için teşekkürler, emeğinize ve yüreğinize sağlık.

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV