banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Müşfik Kenter yoğun bakımda

80 yaşındaki Müşfik Kenter, akciğer kanseri nedeniyle yoğun bakıma alındı.

14 Ağustos 2012 Salı 04:13
Müşfik Kenter yoğun bakımda
banner304
Müşfik Kenter yoğun bakımda

80 yaşındaki Müşfik Kenter, akciğer kanseri nedeniyle yoğun bakıma alındı.
Kenter'in öğrencileri, haberi dün sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan duyurarak, hocalarının iyileşmesini dilediler. Tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter'in kardeşi Müşfik Kenter, Mayıs'ta, Amerikan Hastanesi'nde kalp ameliyatı geçirmişti.

Diplomat Ahmet Naci Kenter ve Olga Cynthia'nın oğlu olarak 1932'de İstanbul'da dünyaya gelen, Müşfik 1947'de, Ankara Devlet Tiyatrosu Çocuk bölümünde tiyatroya başladı. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirip devlet tiyatrosuna giren Kenter, 1959'da İstanbul'a geldi. Küçük Sahne'de bir dönem Muhsin Ertuğrul'la çalışan Müşfik Kenter 1960'da Site Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Yıldız ve Müşfik Kenter, 1962'de tiyatronun adını Kent Oyuncuları olarak değiştirdiler.

İngiliz Kültür Heyeti ve Rockefeller'den burslar alarak Amerika ve İngiltere'de tiyatro araştırmaları yapan ve incelemelerde bulunan Müşfik Kenter, İngiltere, Amerika, Fransa, Almanya, Yugoslavya, Kıbrıs gibi bir çok ülkede oyunlar sergiledi.

Müşfik Kenter, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan emekli olduktan sonra, Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Başkanlığı'nı ve Bakırköy Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği görevlerinde bulundu.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV