banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Ünlü tiyatrocu yaşamını yitirdi

Uzun süredir kanser tedavisi gören Türk tiyatrosunun usta isimlerinden, Devlet Tiyatroları sanatçısı Cüneyt Çalışkur, vefat etti.

01 Nisan 2011 Cuma 15:04
Ünlü tiyatrocu yaşamını yitirdi
banner266
Ünlü tiyatrocu yaşamını yitirdi
Uzun süredir kanser tedavisi gören Türk tiyatrosunun usta isimlerinden, Devlet Tiyatroları sanatçısı Cüneyt Çalışkur, vefat etti.
Türk tiyatrosunun usta isimlerinden, Devlet Tiyatroları sanatçısı Cüneyt Çalışkur,  vefat etti. 1954 İstanbul doğumlu Çalışkur uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. Sanatçının cenazesi Çarşamba günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

1978'de Ankara Devlet Konservatuvarı yüksek bölümünden mezun olan Çalışkur, aynı yıl Devlet Tiyatroları'nda görev aldı. 1994 yılından bu yana İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı olan Çalışkur'un imzasını pek çok oyunda gördük. Sanatçı Devlet Tiyatroları'nda "Ben Ruhi Bey Nasılım", "Leenane'nin Güzellik Kraliçesi", "Kredi Kartı-Vak'aa"nın da aralarında bulunduğu yıllarca kapalı gişe oynayan oyunları yönetti. Aynı zamanda "İstanbul Kanatlarımın Altında", "Bekle Dedim Gölgeye" adlı sinema filmlerinde, "Gümüş", "Keskin Bıçak", "Cennetin Çocukları" dizilerinde rol aldı.

Yönettiği oyunlarla pek çok ödülün de sahibi olan Çalışkur yazıp yönettiği "Kredi Kartı-Vak'aa"nın tanıtım metninde şu sözlerle kaleme almıştı hayat hikâyesini: "Yaşamında en çok kızını sevdi... İkibuçuk kez âşık oldu.. Takıntıları arasında; kitap, dvd ve araba almak vardır fakat araba kullanmayı hiç sevmediği için garajda besler. İhmal edilmiş güzellikten hoşlanır. (...) Oyunlarını kafelerde yazar, sahnede sahneye koyar, evde düşünür. Son zamanlarda, 'Ben n'aptım da böyle oldum?' diye düşünmeye devam etmektedir. Elde ettiği sonuçları, becerebilirse, ilerde yazacağı oyunlara yansıtacaktır."

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV