banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

TÜNELİN SONU

21 Aralık 2016, 10:48

TÜNELİN SONU

Zaman tünelinde koşar adım ilerliyoruz. Yüce rabbim bizlere muhteşem bir armağan sunmuş… Hayat…

Hiç birimizin yaşam şartları maalesef ki aynı değil. Bazılarımız para lüks içinde hayatımızı idame ettirirken, bazılarımız belki de eve ekmek alacak paraya muhtaç. Buna bağlı olarak her insanın hayata bakış açısı farklı. Emin olduğum tek şey, gariban insanların hayata bir sıfır eksik başlamış olması. Her yerde ezilen ve horlanan bu insanlar aza kanaat getirenler. Ellerinde olanla yetinmesini biliyorlar. Varlıklı insanlardan daha mutlu ve daha huzurlu yaşıyorlar. Sağlıkları yerindeyse, bir kap çorbaları ve başlarının üzerinde çatıları varsa yeterli. Yani “değiştiremiyorsan kabullen” tekniğini iyi öğrenmiş birçoğu. Varlıklı kişiler her istediklerini elde ettiği için belki de huzursuz, mutsuz bir hayat yaşıyor.

Arkadaşlar, bu hayata mutlu olmak için geldiğimizi kimse söylemedi. Mutlu bir Dünya’nın olduğuna inanmıyorum. Anlık sevinçler var, doğru. Mühim olan bu anların tadını çıkarmaktır. Dünya, benim gözümde bir çöplük. Lakin iyi insanların varlığı kötü insanlardan fazla. Eğer her birey kendini eğitirse, güzel düşünüp bunu hayat felsefesi haline getirirse, daha anlayışlı ve daha sevecen güler yüzlü olursa umarım Dünya yaşanılası bir bahçe haline gelir. Bu bahçe bizlerin elinde, istersek gül ekeriz, istersek diken.

Yurdumuz çok hassas dönemden geçiyor. Kimsenin kimseye tahammülü kalmamış. Umutları tüketmişiz. Aslan gibi evlatlarımızı teröre kurban veriyoruz. Annelerin yüreği kan ağlıyor. Medyaya bakıyorum lanet okuyoruz. Unuttuğumuz bir şey var… Kötülük kötülüğe davetiye çıkarır. Teröre lanet okumakla onlara hiçbir şey olmaz. Küfür neyi halletmiş bugüne kadar? Zayıf kişiler küfreder, zeki kişiler çözüm üretir, değişmez bu kural. Sevgi sevgiyi doğurur. Üzerimizde oynanan oyunlar, bizleri birbirimize düşürmek içindir. Sahnenin arasında senaryolar yazılıyor. Bunları bilelim ve sakin olalım. Sakin olup, güzel günleri arzular ve umut edersek yurdumuza bahar gelir.

Millet olarak çok güçlüyüz. Sanat la ilgilenelim, müzik dinleyip spor yapalım. “İnsanlığa nasıl faydalı oluruz” onu düşünelim. Ruhumuzu dinlendirelim. Siyaseti konunun uzmanlarına bırakalım. Siyaset çoğumuzu umutsuzluğa sürükleyip, mutsuz ediyor. Dua edelim; bu iç huzurumuz için gerekli bir nevi terapi. Mutsuz bir hayat, insanın metobolizmasını iflas ettirip hasta eder. Yavaş yavaş hayattan koparır. Gelecekle ilgili endişeleri bırakalım. Yaşamamız gerekenleri istesek de, istemesek de yaşayacağız. Tünelin sonunu yürüyerek göreceğiz. Ben inanıyorum ki, karanlık günlerin ardından güneş mutlaka bizlere gülümseyip, içimizi ısıtacak, Yeter ki, birbirimize saygıyı ve sevgiyi yitirmeyelim. Sevgiyle kalın…

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • Murat Mert 7 yıl önce yorumlandı

      yüreğine kalemine sağlık değerli yazarım sevgi ile yetişen bir toplum temennisiyle....

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV