banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

21 Ocak Süper Kanlı Kurt Ay Tutulmasının Burçlar Üzerindeki Etkileri

Bu senenin teması “değişim” demiştik. 21 Ocak 2019’da yaşanacak Süper Kanlı Kurt Ay tutulması da bunun en büyük tetikçilerinden biri. Ay Uranüs karesiyle bunu çok daha net hissedeceğiz ve “Ya değişeceğiz ya değişeceğiz!” Güneş cesaret ve dönüşüm gücü verirken Ay ise tamamlanmaları ve değişimleri hayatımıza çekmemize yardımcı olacak.

19 Ocak 2019 Cumartesi 15:32
21 Ocak Süper Kanlı Kurt Ay Tutulmasının Burçlar Üzerindeki Etkileri
banner291
21 Ocak Süper Kanlı Kurt Ay Tutulmasının Burçlar Üzerindeki Etkileri

Bu senenin teması “değişim” demiştik. 21 Ocak 2019’da yaşanacak Süper Kanlı Kurt Ay tutulması da bunun en büyük tetikçilerinden biri. Ay Uranüs karesiyle bunu çok daha net hissedeceğiz ve “Ya değişeceğiz ya değişeceğiz!” Güneş cesaret ve dönüşüm gücü verirken Ay ise tamamlanmaları ve değişimleri hayatımıza çekmemize yardımcı olacak.

Web Tasarım 

Neden kanlı? Neden süper? Neden kurt?

Ay tutulmaları Dünya’nın Güneş ve Ay arasına girerek, Ay’ı gölgelemesiyle oluşuyor. Dünya’nın gölgesi altında kalan Ay, Güneş’ten aldığı yansımalarla kızılımsı bir renge bürünüyor. Bu renginden dolayı da “Kanlı Ay tutulması” sıfatını alıyor. Bu tutulmayı “süper” kılan da olayın, Ay’ın Dünya’ya en yakın olduğu konumda gerçekleşecek olması. Çünkü Ay, bu yakınlıkta normalde olduğundan daha büyük ve parlak görünecek. “Kurt” sıfatı ise eski Kızılderili kültürüne dayanıyor. Ocak ayına denk gelen dolunayların tam tutulma anında kurtlar ulumaya başladığından bu tutulmalara “Kurt dolunayı” veya “Kurt Ay tutulması” denmeye başlandığı rivayet ediliyor.

Saat kaçta gerçekleşecek ve nereden izlenebilecek?

21 Ocak Pazartesi günü İstanbul saatiyle sabah 7.41’de başlayacak olan tam tutulma, 8.43’e kadar devam edecek. Kuzey Amerika, Güney Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinden izlenebilecek olan kanlı tutulmayı Türkiye’den izlemek ne yazık ki mümkün olmayacak.



Mitolojiden günümüze Ay neyi temsil ediyor?

Eski inanışlarda dişiliği temsil eden Ay, aynı zamanda tutkunun simgesi olarak bilinir. Güneş altın, Ay ise gümüştür. Antik medeniyetlerde büyük önem atfedilen Ay ve onun hareketleri zamanı belirlemede kullanılmış, Mezopotamya’da Ay’a bağlı olarak takvim düzenlenmiştir. Sümer mitolojisinde de Ay tanrısı olarak bilinen “Sin”, aynı zamanda kaderin ve bereketin de tanrısıdır.



Astrolojide dolunayın önemi

Ay tutulmaları aynı zamanda oldukça kuvvetli dolunaylardır. Kraliçe Elizabeth’in doğduğu güne şahitlik eden dolunay, insana güç verip bilinçaltını harekete geçirir. Tamamlanmaları simgeleyen bu doğa olayı, sona ermesini istediğimiz konular için de en uygun dönemdir. 21 Ocak’ın özel bir tarih olmasının nedeni ise, eski inanışlarda doğanın uyanışını temsil eden “Imbolc” bayramı öncesine denk geliyor olması. Bu bayram baharın gelmesine, bolluk berekete az kaldığını ifade etmesiyle önem kazanıyor.



Aslan burcunda ay tutulmasının kişiliğimize etkisi nedir?

21 Ocak’ta gerçekleşecek Ay tutulması, Aslan burcunda meydana gelecek. Aynı eksende gerçekleşecek olan bir sonraki ay tutulması ise 2026-2028 yılları arasına denk geliyor. Peki, bu tutulma bizi nasıl etkileyecek? Zenginlik ve parlaklığı temsil eden Aslan, astrolojide yaratıcılık, yöneticilik ve kendine güveni gösterir. Bu nedenle Aslan burcuna denk gelen tutulmalar egomuzu sarsabilir ve büyük resme odaklanmamızı engelleyebilir. Ancak bunu aşmak için kendi içimizdeki yaratıcılığa odaklanmalıyız. Onaylanma konusuna odaklanmayı bırakmalıyız. Ev hayatında, özel yaşamımızda daha açık ve net olmalıyız.

Eckhart Tolle’un “Şimdi’nin Gücü” kitabında da dediği gibi: “Siz o okyanussunuzdur ve elbette, siz aynı zamanda o dalgacıksınızdır ama gerçek kimliğini okyanus olarak idrak etmiş bir dalgacıksınızdır ve bu enginlik ve derinlikle kıyaslandığında, dalgacıklar dünyası o kadar önemli değildir.”

Yani okyanus olarak bu tutulma bizi nasıl etkileyecek, yükselen burçlarımızı esas alıp bakalım…

Koç: Lidersin, sakin kal, odaklan

Mars’ın bize verdiği güçle durumları yönetmenin zamanı geldi de geçiyor bile. Bu sene finansal olarak güçlü olmanın ve güçlü kalmanızın sinyalleri geldi. Aynı zamanda lider başlatıcı Koç olarak bu gücü realize etmemizin tam zamanı. İç dünyamızı ve köklerimiz etkileyecek bu Ay tutulması, sakin kalmayı bize öğretmek üzere gerçekleşiyor. Sakin ve huzurlu kalırsak tüm ilişkilerimizi yönetip gücümüze tekrar kavuşabiliriz. Küçük not: Bu tutulma aşkı getirecek olabilir, hazır olalım.

Boğa: Duygularını kabul et

Zaten Uranüs ile birlikte bir hayati değişim sürecindeyiz. Problem olarak gördüklerimizi problem olmaktan çıkarma ve çözme dönemindeyiz. Bu Ay tutulması ise günlük tüm konuları güzelleştirmek için bir işaret, bir fırsat olarak karışımıza çıkıyor. Aynı konular ve ilişkiler biraz duygusallık yaratabilir. Ancak o duygusallığa kapılmadan, doğru iletişim kurmaya devam edelim. Duygusallığa kapılmama yolunda kural 1: “Duygularını kabul et!”

İkizler: Adım at, hayata geçir

Yoksa ideal yol arkadaşımız, partnerimiz, ortağımız mı gelecek hayatımıza bu dönemde? Bu duygusal yalnızlık sona mı erecek? Tüm bunlar için önce hayattan almamız gerekeni almalıyız. Bir önceki tutulmada gelen mesajları hayata geçirmeli ve atmamız gereken adımları atmalıyız. Şu ana kadar kurduğunuz iletişim ve ilişkiler size yol gösterecektir.

Yengeç: Meditasyon yapmaya, sabırsızlığı azaltmaya ne dersin?

Birkaç gündür içimizde farklı duygular hissediyorduk. Bizi minnoş bir gerginliğe itebilir bu tutulma. Zaten Ay bizi fazlasıyla yönetiyor ve üzerine bir de bu tutulma gelince iç dünyamız biraz karışabilir. Meditasyon yapmaya ne dersin sevgili Yengeç? Şimdiden sabırsızlığını azaltıp bu hayati değişim için hazırlık yaparsan yıl ortasındaki tutulmayla gelecek değişikliğe de hazırlanmış olursun. Yeni hayat yolunla ilgili karşına fırsatlar gelecek ve sonunda yüzünün gülmesini sağlayacak, onları değerlendir lütfen.

Aslan: “Canım kendim” olarak içindeki gücü seyirciyle paylaş

Evet, biliyoruz “canım kendim” mottosuyla hayatını yaşıyorsun. Son iki senedir çok çalıştın, çok uğraştın. Bu da senin hayatındaki son değişim. Eğer sadece “canım kendim” der, sana söylenenleri duymaz ve değerlendirmezsen bu hayati değişimi kaçırırsın. O halde bu hayat çabasının ne anlamı kalır? Vakit, kendini baştan yazma vakti ve içindeki gücü seyircilere mütevazı bir şekilde yansıtma zamanı. Değişimi başlat, yeni yoluna ilerle ve tadını çıkar.

Başak: Seni zorlayan ilişkileri bitirme zamanı

Geçmişe bakmamak ve geleceğe doğru gitmek için doğru zaman. Özellikle toplumsal konularda kapına fırsatlar gelebilir. Hatta arkadaşlarından ve sosyal ortamlardan bekleyebilirsin bu fırsatları. Hadi onlara gözünü aç. Şanslısın çünkü bu tutulma seni direkt etkilemeyecek ama etkisini göz ardı etmeden fırsatları yakalaman için güzel bir zaman dilimi. İçini sıkan, daraltan ilişkileri bitirmek için de doğru zaman.

Terazi: Toplumda yükselişe geçiyorsun

İş hayatında ve toplumsal konularda kendimizi ifade ediş biçimimizde değişiklikler meydana gelebilir. Kendine güvenerek kendini bu yumuşak değişimi yaşamaya bırakırsan iç huzuru yakalayacak fırsatlar edinebilir ve toplumda yükselişe geçebilirsin. Bu yükseliş sırasında sana eşlik edecek insanlar da bu dönemde yanına gelebilir. Onlarla güzel iletişimler kurabilirsin. Not: Hep başkalarını düşünüyorsun. Tutulma günü iç dünyana gelen mesajı dinle ve kendini zirveye taşı!

Akrep: Yeni yolun hayırlı olsun

Geçen sene birçok değişimin başlangıcını yaşadın ve hissettin. Gökyüzü seni “Doğru yola gir, doğru insanlarla doğru işleri yap” diye çok zorladı. Zorlandıysan ve geçmişi geçmişte bırakıp içindeki güçle hareket ettiysen yeni yolun hayırlı olsun! Henüz geçmişi geçmişte bırakamadıysan son fırsat belki de. Bu tamamlanış senin bir kartal gibi uçman için son uyarı, son teşvik dersek az olmaz. İç dünyanda bir konuya sinirlendiysen bugünlerde temizlemen gereken o önemli konuyu buldun işte! Onu temizlersen kartal gibi zirveye çıkmak için tüm engelleri aşmış olacaksın. Yeteneklerinle donanmış yeni kariyerin hayırlı olsun!

Yay: Tesadüflere kapını aç

Yeni tesadüfler kapını çalabilir, hadi kapıyı aç! O tesadüfler seni özellikle uluslararası platformlara taşımak için geliyor. Seyahatler bu senenin gündemi ve meyvesi olabilir. Doğru seyahatler planladığından emin olursan Jüpiter’in etkisinden faydalanmak senin için kaçınılmaz ve güzelliklerle dolu olacak. Bu tutulmada geleceğine odaklan, o kapılara odaklan ve Jüpiter’in gücünü içinde hisset.

Oğlak: Zorlu yıl bitiyor, güzelliklerin gelmesine az kaldı

Ah, senin bir senedir yaşadıkların… Gerçekten zorlandın ama az kaldı. Özellikle ilişkilerinde, ortaklık konularında son tamamlanışlarını yaşıyorsun. İçindeki gücü keşfetmek ve daha da yukarı çıkmak için güzel bir fırsat ve güzel bir dönem. Satürn’ün zorlayıcı değil, güçlendirici etkisinden faydalanman ve bitirmen gerekenleri bitirmen için doğru zaman bu zaman. Bazı maddi getiriler bekliyordun, gelebilirler, hazırlıklı ol!

Kova: Romantizm zamanı

Biraz romantizm yaşamaya ne dersin. Bunu pek bilmediğini biliyoruz ama denemek için bu tutulmadan faydalanırsan ve tutulmadan (!) bunu yaşarsan şahane olacak. Sağlığına da dikkat et lütfen. Günlük yaşam dengesini doğru ilerletir, karşına çıkan romantizm fırsatlarını değerlendirirsen o zekanla hayata dair daha da güzel projeler üretirsin.

Balık: Gelsin yeni heyecanlar

Geçen sene en büyük sınavlarını ve değişimlerini günlük ilişkiler üzerinden ve odaklanman gereken iç huzurundan verdin. Eğer bunları yapamadıysan sağlıkla ilgili bir yerlerde tezahürler yaşamış olabilirsin. Ama müjde, çünkü artık bitti.  O değişim işaretlerini doğru aldıysan iç huzurunu, günlük rutinlerini ve ilişkilerini doğru oturttuysan, artık belki de yeni hobiler, yeni heyecanlar ve yeni aşklar için doğru zaman gelmiştir.

Sevgili tutulma senden korkmadığımızı söylemek isteriz.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV