banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
16 Nisan 2024 Salı

NATO çağırdı, Türk askeri bölgeye intikal etti

4 kardeş, yan yana toprağa verildi

Kahramanmaraş’ta dün bir bağ evinde ayrı odalarda kendilerini asarak intihar eden 4 kardeş, yan yana toprağa verildi.

22 Nisan 2011 Cuma 18:42
4 kardeş, yan yana toprağa verildi
banner311
4 kardeş, yan yana toprağa verildi
Kahramanmaraş’ta dün bir bağ evinde ayrı odalarda kendilerini asarak intihar eden 4 kardeş, yan yana toprağa verildi.

Merkeze bağlı Dereli Köyü Alıçsekiki mevkinde Raden (31), Sacen (27), Rulin (30) ve Beranis (26) Sağocak kardeşler, eve gelen babalarının yardımcısı Hayri Tepebaşılı tarafından 4 farklı yerde ipe asılı olarak bulundu. Tepebaşı’nın ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, kardeşlerden birinde yaşam belirtisine raslarken yapılan tüm müdahaleler yetersiz kaldı.

Olay yeri inceleme ekipleri ve jandarma bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alırken, bölgeye gelen Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da evde incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş'ta bağ evinde iple kendilerini astıkları belirlenen 4 kardeşin cenazeleri olay yerinde yapılan 4 saatlik incelemenin ardından Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İlk belirlemelere göre 4 kardeşten Sacen'in evin arka tarafında bulunan kulübede, Beralis'in evin ön havlusunda, Raden'in evin sağ tarafında bulunan küçük kulübede ve Rulin'in de evin girişinde iple kendini astığı belirlendi.

HEYKELTRAŞ ANNE BİR HAFTA ÖNCE ÖLDÜ
Öte yandan, hayatını kaybeden 4 kardeşin anneleri Neyran Sağocak'ın heykeltraş olduğu ve 15 gün önce gittiği İstanbul'da rahatsızlanarak 15 Nisan'da hayatını kaybettiği ve Karacaahmet Mezarlığına defnedildiği ifade edildi.

ÇOCUKLAR ANNELERİNE AŞIRI BAĞLI
4 kardeşin annelerine çok bağlı oldukları ve cenazenin ardından Pazartesi günü Kahramanmaraş'a döndükleri bilgisine ulaşıldı. 4 kardeşin annelerine çok bağlı oldukları için merkezde bulunan evlerinde kalmadıkları ve bu yüzden bağ evini tercih ettikleri bildirildi.

BABA EVE KAPANDI
Bu arada avukat olan baba Necdet Sağocak'ın ölüm haberi ile evinden dışarı çıkmadığı belirtildi. Baba Sağocak'ın (65) Kahramanmaraş Barosuna kayıtlı avukat olduğu ve çevresiyle diyaloğunun zayıf olduğu ileri sürülüdü. Baba Sağocak'ın mitolojiye aşırı ilgili olduğu bu nedenle de çocuklarına ilginç isimler koyduğu belirtildi.

4 KARDEŞ YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ
Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Morgunda sabaha kadar süren otopsinin ardından 4 kardeşin cenazeleri yakınları tarafından alınarak Ulu Camisine getirildi. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından kardeşler, Şeyh Adil Mezarlığında yan yana toprağa verildi. Cenazeler toprağa verilirken yakınları gözyaşları döktü. İstanbul'da kısa dönem askerlik yaptığı öğrenilen Raden Sağocak'ın cenazesi ise askerler tarafından taşındı.

BABA CENAZEYE DE KATILMADI
Evlatlarının ölüm haberiyle sarsılan 38 yıllık avukat Necdet Sağocak evden hiç dışarıya çıkmazken verilen ilaçlarla sakinleştirilmeye çalışıldı. Yakın akrabaları ve arkadaşları Sağocak'a taziye ziyaretinde bulunurken, acılı baba çocuklarının cenazesine katılamadı.
Bu arada hastanede yapılan otopsinin ardından Sağocak kardeşlerden kan örneği alınarak Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği bildirildi.

Avukat Necdet Sağocak'la birlikte çalışan avukat Emine Ağaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Aile gerçekten çok üzgün. Sağocak kardeşler 15 Nisan'da anneleri Neyran Sağocak'ı kaybetti. Hakikaten bu acı onları çok etkiledi. Çünkü annelerine çok düşkündüler. Zaten Pazartesi günü İstanbul'dan Kahramanmaraş'a dönmüşlerdi. Annelerinin hatırasını görmemek için de bağ evine gitmişlerdi. Hepimiz çok üzüntülüyüz'' dedi.

HEPSİ EĞİTİMLİ
Öte yandan, annesinin ölümü ile askerden izine gelen Raden Sağocak'ın İngiltere'de elektrik- elektronik mühendisliği eğitimi aldığı, Rulin'in Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde muhasebe okuduğu, Sacen'in İzzet Baysal Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümünde eğitim aldığı öğrenildi.

Belaris Sağocak'ın da bir süre KKTC'de özel bir üniversitede radyo televizyon bölümünde öğrenim gördüğü ancak okulunu bıraktığı kaydedildi.

Abdulhamithan Mahallesi Muhtarı ve aynı zaman market işletmeciliği yapan Ali Fıstık, 4 kardeşin zaman zaman kendi işyerinden alışveriş yaptığını ve çok sakin bir kişiliğe sahip olduklarını söyledi.

Bu arada, 4 kardeşin ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV