banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Atatürk Havalimanı saldırısında ölenler toprağa veriliyor

Türkiye'yi derinden sarsan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazeleri son yolculuklarına uğurlanıyor. Cenaze törenlerine katınlar tek yürek oldu.

30 Haziran 2016 Perşembe 17:05
Atatürk Havalimanı saldırısında ölenler toprağa veriliyor
banner322
Atatürk Havalimanı saldırısında ölenler toprağa veriliyor
Türkiye'yi derinden sarsan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazeleri son yolculuklarına uğurlanıyor. Cenaze törenlerine katınlar tek yürek oldu.

web tasarım

2 gün önce Atatürk Havalimanı'ndan gelen bir haber tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Saatler geçtikçe bilanço ağırlaştı. Saldırıda ölenlerin sayısı 44'ü buldu. Teröre kurban gidenler bugün son yolculuklarına uğurlanmaya başlandı. İstanbul, Çorum, Samsun, Tunceli'den feryatlar yükseldi.

ZEYTİRBURNU'NDA YÜREK YAKAN FERYAT

Havalimanındaki bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren yabancı uyruklu Türk vatandaşı 5 kişi, Zeytinburnu’nda aynı camiden uğurlandı. Özbek asıllı olan ve Suudiarabistan’ın Cidde şehrinde yaşayan
ve çifte vatandaşı oldukları Türkiye’ye bayram ziyaretine gelen Kerime Amiri, Zehra Amiri ve Meryem Amiri kardeşler ile 9 yaşındaki yeğenleri Hüda Amiri’nin tabutları yan yana konuldu. Aynı saldırıda arkadaşlarını karşılamak için havalimanında beklerken yaşamını yitiren Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İşletme Bölümü mezunu Afgan asıllı Türk vatandaşı Habibullah Sefer’in Türk bayrağına sarılı tabutu da diğer kurbanların yanındaydı. 5 terör kurbanı için Seyit Nizam Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da çelenk gönderdiği cenazeler gözyaşları arasında toprağa verilmek üzere Cebeci mezarlığına götürüldü. Cenazelerin ardından" terörü lanetliyorum" diye bağıran bir vatandaş cenaze yakınlarının tepkisiyle karşılaştı. Kameralar önünde şov yapmakla suçlanan kişi uzaklaştırıldı.

MİLLİ GÜREŞÇİ SAMSUN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden eski milli güreşçi Serkan Türk'ün cenazesi, memleketi Samsun'un Çarşamba ilçesinde defnedildi.Yakınları tarafından alınan 24 yaşındaki Türk'ün cenazesi, Epçeli Mahallesi'ndeki akrabalarının evine götürüldü. Oğlunun tabutuna sarılan anne Nazmiye Türk, gözyaşlarına hakim olamadı.Helallik alınmasının ardından Türk'ün cenazesi, aynı mahalledeki mezarlıkta kılınan namaz sonrasında 17 yıl önce kaybettiği babasının yanına defnedildi. Cenaze törenine Türk'ün ailesi ve yakınları ile Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile vatandaşlar katıldı.



'KAÇ TANE ANNENİN EVLADINA KIYDILAR'

Terör saldırısında hayatını kaybeden Ercan Sebat’ın cenazesi İstanbul'da toprağa verildi.2 yıl önce yer hizmetleri görevlisi olarak işe başlayan Ercan Sebat’ın annesi Rukiye Sebat, "Kaç tane annenin yüreğini yaktılar orada. Bunlar nasıl bir insandır. Allahım sen bana sabır ver. Kaç tane annenin yüreğini yaktılar, evladıma kıydılar, canımın içi..." diyerek gözyaşı dökerek feryat etti.

ANNE AYAKTA DURMAKTA ZORLANDI

41 yaşındaki Ercan Sebat’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, öğle saatlerinde Üsküdar Bulgurlu Söğütlüçayır Camii’ne getirildi. Cenazeye Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ak Partiİstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin yanı sıra THY çalışanları ve Ercan Sebat’ın yakınları katıldı.


Ercan Sebat İstanbul'da toprağa verildi

Ayakta durmakta zorlanan anne Rukiye Sebat, "Ciğerlerimi söktüler. Evlat acısı çok kötü, Allah kimseye vermesin. Bu kadar annenin yüreğini yaktılar, Allah da onları yaksın. Allah onların belasını versin. Ne istiyorlar Türkiye’den. Türkiye kadar taş düşsün başlarına inşallah. Benim evladımı parçaladılar. Yüreklerimi yaktılar. Benim canımı yaktılar, evladımı yok ettiler. Benim ceylanımı hayatına doymadan benden aldılar. Buna dayanmak kolay değil. Kaç tane annenin yüreğini yaktılar orada. Bunlar nasıl bir insandır. Allah’ım sen bana sabır ver. Canımın içi" diye gözyaşı döktü.Ağabey Ertuğrul Sebat da uzun süre kardeşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

KEMAL KILIÇDAROĞLU DA CENAZEYE KATILDI

Yaklaşık 2 yıl önce Atatürk Havalimanı yer hizmetlerinde işe başlayan Ercan Sebat’ın, resim yapmayı çok sevdiği ve çocukluğundan beri karakalem resim yaptığı, birkaç kez de sergi açtığı belirtildi. Sebat’ın cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, 10 yıl önce vefat eden dedesi Avni Sebat’ın Ümraniye Kocatepe Mezarlığı’ndaki mezarının üzerine defnedildi.Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da cenazeye çelenk gönderdi.

'OĞLUM ŞEHİT OLDU'

Havalimanında gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden Tevfik Yusuf Haznedaroğlu gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Hazinedaroğlu’na son görevini yerine getirmek için camiye gelenler arasında gelecek hafta düğün yapacağı nişanlısı Nilsu Özmeriç de vardı. Sakinleştiricilerle ayakta güçlükle duran genç kadının boynunda nişanlısının yüzüğü, parmağında da kendi yüzüğü duruyordu.

Tevfik Yusuf Haznedaroğlu’nun cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Beylikdüzü Mevlana Camii’ne getirildi. Yakınları Türk Bayrağı’na sarılı tabutunun başında taziyeleri kabul ederken gözyaşlarına hakim olamadı. Baba Mustafa Haznedaroğlu duygularını "Oğlum şehit oldu’ hıçkırıklara boğuldu.

Yakınlarının teskin etmeye çalıştığı anne Cevriye Haznedaroğlu, yaşananlara isyan ederek "Sen ne yapmıştın ki karıncayı bile incitmezdin. Ellerine ne geçti, güzel oğlum benim” diye feryat etti. Fenalaşan anne ve abla Ayşe Haznedaroğlu’na sağlık ekipleri müdahale etti.

NİŞANLISININ TABUTUNA SON KEZ DOKUNDU

Cenazede güçlükle ayakta durabilen isimlerden biri de Yusuf Haznedaroğlu’nun nişanlısı Nilsu Özmeriç’ti. Genç çift, gelecek hafta düğün yapmayı planlıyordu. Davetiyeleri basılan ve davetlilere gönderilen çiftin 10 gün sonra düğünü vardı. Geçtiğimiz hafta gelinlik giyerek fotoğraf çektiren Özmeriç, nişanlısının tabutu başında gözyaşı döktü. Nilsu Özmeriç’in boynunda nişanlısının yüzüğünü taşıması dikkat çekti. Yusuf Haznedaroğlu’nun annesi ve nişanlısı el ele tutuşarak birbirlerini teselli etti. Nişanlısının Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunarak okşayan Özmeriç, uzun uzun cami avlusundaki tabuta baktı.

1 HAFTA SONRA EVLENECEKTİ

Nilsu Özmeriç’in dayısı Tayyar Işıksaçan, yeğeninin ilaçlarla ayakta durduğunu söyleyerek "Önümüzdeki hafta düğünleri vardı. Bu gençler geçen hafta gidip evlerini yerleştirdiler. Gelinlik damatlık giyip fotoğraf çektirdiler. Bu hafta da ayın 7’si ve 9’unda kına geceleri ve düğünleri vardı. Birlikteliklerini noktalamak üzere bir hazırlık yapıyorlardı" diye konuştu. Yaşayacakları evi döşeyen ve gelecek planları yapan genç kadın, cenaze aracına binerek sevgilisini son yolculuğunda da yalnız bırakmadı. Yusuf Hazineradoğlu’nun naaşı kılınan cenaze namazının ardından Hadımköy Gülbahçe mezarlığına defnedildi.

AİLESİ FENALAŞTI

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında yaşamını yitirenlerden Ertan An'ın cenazesi, Tunceli'nin Pertek ilçesinde toprağa verildi.

An'ın cenazesi, ailesi tarafından karayoluyla Pertek ilçesine getirildi. Pertek Cemevi'nde düzenlenen cenaze töreni öncesinde, 39 yaşında hayatını kaybeden Ertan An'ın yakınları zaman zaman fenalık geçirdi. Rahatsızlanan aile bireylerine 112 Acil Servis ekibince müdahale edildi. Alevi dedesi Hüseyin Güler, törende yaptığı konuşmada, İstanbul'da terör saldırısını yapanları ve arkasındaki şer odakları lanetlediklerini ifade etti. An'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Pertek ilçesine bağlı Yukarı Gülbahçe köyündeki mezarlığa defnedildi.

KAHRAMAN GÜMRÜK MEMURU HATAY'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Saldırıda teröristlere ateş açarak müdahale eden ve şehit olan Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu'nun (31) cenazesi de memleketi Hatay'ın Arsuz ilçesinde toprağa verildi.

Sakaroğlu'nun, Türk bayrağına sarılı tabutu Karaağaç Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek helallik alındı. Burada, Umut Sakaroğlu'nun annesi Zekiye Sakaroğlu, kardeşleri ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Sakaroğlu'nun, cenazesi daha sonra evinden görev arkadaşlarının ve vatandaşların omuzunda Şarkkonak Mahalle Mezarlığı'na getirildi. Sakaroğlu'nun cenazesine aynı saldırıdan yaralı kurtulan mesai arkadaşı Gümrük Muhafaza Memuru Aydın Doğan Tıraşoğlu da katıldı. Hastaneden çıkar çıkmaz cenazeye gelen Tıraşoğlu, Sakaroğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu başında nöbet tuttu.

Vatandaşlar zaman zaman terörü lanetleyerek "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından Sakaroğlu'nun naaşı mahalle mezarlığında defnedildi.

Cenaze törenine, Sakaroğlu'nun yakınları ile Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Nazım Çulha, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve vatandaşlar katıldı.

ADEM KURT BURSA'DA DEFNEDİLDİ

Saldırıda hayatını kaybeden kontrol memuru Adem Kurt'un cenazesi de dün toprağa verildi. Kurt'un yakınları Bursa'daki babaevinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul ediyor. Baba Mehmet Kurt, yaptığı açıklamada, oğlunun 5-6 yıldır havalimanında çalıştığını belirterek, şunları söyledi: "Vatan sağ olsun, millet sağ olsun, devlet var olsun. Terörü kınıyoruz, başka bir şey söylemenin manası yok. 'Vuran eller kırılacak' diyoruz, kırılsın inşallah. Devletin gücü var, bunları önlemesini bekliyoruz. Sadece kınıyoruz, ben de kınıyorum, siz de kınıyorsunuz, herkes kınıyor. Kınamakla bitmiyor bu işler. Başımız sağ olsun. 'Vatan bölünmez' diyoruz, sonra herkesin canı yanıyor. 'Ağlamayacağız' diyoruz, ağlamıyoruz. İnşallah geldikleri gibi gidecekler."


Çağlayan Çöl

Havalimanındaki simitçide stajyer olarak çalışan 21 yaşındaki Özgül İde, gözyaşları arasında Kürtçe ağıtlarla uğurlandı.

21 yaşındaki Özgül simitçide çalışıyordu

İde için özel bir otobüsle getirildiği memleketi Bekirhan ilçesinin Konaklı Köyü'nde cenaze töreni düzenledi. Cenaze sırasında Özgül İde'nin annesi Fatma İde ve babası Kazım İde ayakta durmakta güçlük çekti. Gözyaşı döken baba, saldırı haberini aldıktan sonra telefonla kızına ulaşmaya çalıştığını ancak başaramadığını anlatarak, "Sonradan Adli Tıp Kurumu’na gittim. Hayatını kaybedenler arasında kızımın da adını duyunca kendimi kaybettim. Okulu bitirip 1.5 ay önce stajyerliğini havalimanında yapan Özgül’ü kaybetmenin şokundayız. Allah kızımın ölümüne sebep olanlara hakkını koymasın" dedi.

Kazım İde, "Bizler havalimanına giderken bozuk para ve kemerimiz bile alınıyor. Onlar nasıl o bomba ve silahlarla içeri giriyorlar? İstanbul’da da anlattım; burda da söylüyorum. Bunlar nasıl içeri girdiler?" diye tepki gösterdi.


Özgül İde

Cenazede Özgül İde'nin bazı yakınları fenalık geçirdi. İde’nin cenazesi, Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.


banner234

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV