banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Bismil'de çatışma

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi’nde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı.

29 Eylül 2015 Salı 02:04
Bismil'de çatışma
banner266
Bismil'de çatışma
Diyarbakır'ın Bismil İlçesi’nde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı.

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi’nde dün biri 9 yaşındaki kız çocuğu olmak üzere 2 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan çatışmaların ardından bugün, akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında yeniden çatışma çıktı.

Akşam saatlerinde polis zırhlı araçlarından, Fırat, Avaşin, Rojava ve Tekel Mahallesi’nde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

Rojava, Tekel ve Avaşin Mahalleleri’nin kesiştiği Mem u Zin Bulvarı’nda
dünden beri PKK’lıların araç ve iş makineleriyle kurduğu barikatlar devam ederken, akşam saatlerinde buradaki PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Helikopterler ile insansız hava araçlarının da kullanıldığı çatışmalar nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Helikopterden gece görüşlü dürbünlerle tespit edilen PKK’lıların bulunduğu yerler, aşağıdaki güvenlik güçlerine anında bildirildi. Yerdeki güvenlik güçleri de zırhlı araçlarla aldıkları koordinatlar eşliğinde hareket ederek, söz konusu PKK hedeflerini yoğun ateş altına aldı. PKK’lıların, bomba düzenekleri ve yakıt dolu varillerle desteklenen patlayıcıları yerleştirildiği barikatları uzaktan ateşlerle patlamaya çalışan güvenlik güçlerine, ara sokaklardan çıkan PKK’lılar, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Çatışma sırasında ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi alınamazken, Dicle Nehri Kıyısı’ndaki Dicle Mahallesi’nde de uzun süre patlama ve silah sesleri duyuldu. Bismil İlçesi’ndeki çeşitli noktalarda, güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasındaki çatışmalar hala devam ediyor.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV