banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Bozdağ'da 1 kişi öldü 19 dağcı mahsur kaldı

İZMİR’in Ödemiş İlçesi’ndeki, faal olmayan bir kayak tesisinin de bulunduğu Bozdağ’a gruplar halinde düzenlenen yürüyüş sırasında 48 yaşındaki Dürdane Seringeç düşerek yaralandı ve askeri helikopterle getirildiği Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

08 Şubat 2015 Pazar 23:19
Bozdağ'da 1 kişi öldü 19 dağcı mahsur kaldı
banner267
Bozdağ'da 1 kişi öldü 19 dağcı mahsur kaldı
İZMİR’in Ödemiş İlçesi’ndeki, faal olmayan bir kayak tesisinin de bulunduğu Bozdağ’a gruplar halinde düzenlenen yürüyüş sırasında 48 yaşındaki Dürdane Seringeç düşerek yaralandı ve askeri helikopterle getirildiği Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Aynı bölgede bir süre sonra tipide mahsur kalan 19 dağcıyı kurtarma çalışması başlatıldı.

Bazı dağcılık kulübü üyeleri, birbirleriyle iletişime geçerek bugün gruplar halinde İzmir’in Ödemiş İlçesi’ndeki Bozdağ’a yürüyüş düzenledi. Faal olmayan Bozdağ Kayak Tesisleri’nin üst tarafındaki bölgeye çıkan grupta bulunanlardan 48 yaşındaki Dürdane Seringenç, bugün öğle saatlerinde düşüp yaralandı. Seringenç, Hava Kuvvetleri’ne ait bir helikopterle bölgeden alınarak Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Seringenç kurtarılamadı.

19 DAĞCI DA MAHSUR

Bu kez aynı bölgedeki tipide mahsur kalan 19 dağcı saat 15.00 sıralarında yardım çağrısında bulundu. Bir dağcılık kulübü üyesi oldukları belirtilen dağcıları kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili bilgi veren İzmir Valisi Mustafa Toprak, Bozdağ’da bugün düşüp yaralanan Dürdane Seringeç’in kaldırıldığı hastanede öldüğünü, akşam saatlerinde ise 19 dağcının tipide mahsur kaldığını söyledi. Bu bölgeye çıkılmaması için daha önce uyarıda bulunulduğunu belirten Vali Toprak, açıklamada şöyle dedi:

"Öğlen saatlerinde bir kişi düşme sonucu yaralandı. Daha sonra Hava Kuvvetleri helikopteriyle bölgeden alınıp Ege Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi, ancak hayatını kaybetti. Dağcılık kulüpleri birbirleriyle iletişime geçerek bölgeye gelmişler. Biz daha önce bu bölgeye çıkılmamasıyla ilgili uyarmıştık. Ancak dikkate alınmamış. Daha sonra saat 15.00 sıralarında bir başka grubun yoğun tipi nedeniyle mahsur kaldığı bilgisi ulaştı. Ödemiş Kaymakamı, İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD, UMKE ve jandarma ekiplerimiz bölgeye sevk edildi. İş makineleri de bölgeye gönderildi. Mahsur kalan dağcılara ulaşmak için çalışmalar başladı. Şu an mahsur kalan kişi sayısı 19. Bildiğimiz kadarıyla sağlık sorunları yok, telsiz bağlantımız var."

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Bozdağ’da oluşturulan kriz masasında ekipleri yöneten Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, "Saat 12.00-13.00 sıralarında Bozdağ zirvesine çıkan gruptan 19 kişi, iniş hazırlıklara başladığı saat 15.00 sıralarında tipi nedeniyle bölgede mahsur kalmış. Cep telefonuyla yardım istemeleri üzerine harekete geçtik. Bozdağ’da kriz merkezi oluşturuldu. Bölgeye havadan ulaşım mümkün değil. AFAD ve UMKE kurtarma ekipleri karayoluyla bölgeye hareket etti. Kriz masasında sağlık ekipleri önlem amaçlı bekliyor. Dağcılar aşağı indirildiğinde sağlık ekipleri müdahale etmeye hazır halde bekliyor. Mahsur kalan 19 dağcı ile aralıklarla telefonla konuşuyoruz. Sağlık durumlarınin iyi olduğunu öğrendik. Şarjları bitmesin diye uzun süreli görüşmüyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Gündüz Bozdağ’da dağcılık şenliği vardı. Bu olayın dışında talihsiz bir olay daha yaşandı. Zirve tırmanışı sırasında İDADİK (İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü) üyesi Dündane Seringeç adlı bir dağcı düşerek yaşamını yitirdi" dedi. Dürdane Seringeç’in öğretmen olduğu ve uzun süredir dağcılık yaptığı, pek çok tırmanış gerçekleştirdiği öğrenildi.

"DONUYORUZ, BİZİ KURTARIN, BURASI ÇOK SOĞUK’

İzmir Mevsim Dağcılık Kulübü yöneticilerinden Haktan Aslan, "Ben bugün kulübün başında değildim, dağa çıkan benim ekibimdi. Bir grup zirveye çıkıyor, 19 kişi inerken biranda tipi bastıyor. Mahsur kalıyorlar. Rotayı şaşırıyorlar. Ben de yerlerinde kalmalarını istedim. Saat 15.30’da Dağcılık Federasyonu Başkanı Bayram Ali Altuğ bölgeye gitti. Bir süre ona da ulaşamadık. Ancak, kulübümüzden 2 arkadaşımız AFAD’taki görevlilere bilgi verdi ve Altuğ’a ulaşıldı. Bozdağ’ın zirvesine çıkan grup, yaklaşık 400 metre aşağısına geldiğinde tipiye yakalanıyor. Bugün işyerimde tadilatımız vardı o nedenle ben tırmanışa katılamadım. Tırmanışı yapmadan önce hava durumlarını inceledik ve öğleden sonra yağış görünüyordu. Ben de uyarmıştım hocamızı, hava kötüleşirse fazla zorlamayın diye. Vadinin sol kısmı uçurum. Arkadaşlar belli bir noktaya geldikten sonra beni aradılar ve bulundukları noktada durmalarını istedim. Şu an yaklaşık 1800 metre rakımda olduklarını tahmin ediyorum. Bizim Mevsim Dağcılık Kulübümüzden 53 kişi etkinliğe katıldı. Ancak zirve ekibi 19 kişiydi. Diğerleri tırmanışı tamamlayıp döndü, ancak 19 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalanlardan İbrahim Bedir ile kısa bir görüşmem oldu, ’Donuyoruz, bizi kurtarın, burası çok soğuk’ dedi. Ben de buradan elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum" diye konuştu.


İŞTE ÖLEN O DAĞCI
İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) tarafından İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ’da düzenlenen kar şenliklerinde meydana gelen kazada bir dağcı hayatını kaybetti. Ölen dağcının Çin’in Mutsak Ata dağlarına tırmanan 3 dağcıdan biri olan Dürdana Seringeç (50) olduğu belirlendi.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV