banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Cami yapılması için 48 yıllık okul taşındı

Samsun’da Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu arsaya 10 bin kişilik cami yapılması için 48 yıllık okul taşındı.

14 Eylül 2014 Pazar 18:41
Cami yapılması için 48 yıllık okul taşındı
banner229
Cami yapılması için 48 yıllık okul taşındı
Samsun’da Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu arsaya 10 bin kişilik cami yapılması için 48 yıllık okul taşındı.

Yapılan imar planı değişikliğinin iptali için dava açan Atakum Kent Konseyi eski Başkanı Murat Erkan, yargı sürecinin devam ettiğini belirterek, okulun kapasitesi yetersiz bir yere taşındığını söyledi.

Samsun'un Müftülüğü, merkez Atakum İlçesi'nin sahil kesiminde 30 dönüm üzerine kurulu 2 bin 700 metrekare kapalı alana sahip Samsun Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu yere 10 bin kişilik cami yapılması için geçen
yıl çalışma başlattı. Müftülük, Türkiye'de sadece 6 tane bulunan okulun bulunduğu arsaya cami yapılmasını isteyerek Valiliğe dilekçe ile başvurdu. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü bakanlığa yazı yazarak konuyla ilgili görüş talep etti. Bakanlıktan gelen 'olumlu' yanıtı üzerine, geçen yıl 12 Temmuz’da Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan nazım imar planı değişikliğiyle okul alanı kullanımı, cami yapımı için 'dini tesis alanı' kullanımına dönüştürüldü. Alan, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne, ardından da Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredildi. Bunun üzerine Okul Aile Birliği, geçen yıl 30 Ağustos'ta imar plan değişikliğinin iptali için Samsun 1’inci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Adli süreç devam ederken İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen 31 Ocak'ta okula gönderilen yazıda yarı yıl talilinde okulun boşaltılarak eski Gelemen Yatılı Bölge Ortaokulu binasına taşınması istendi. Okulda eğitim gören 300 öğrencinin velisi bu isteğe tepki gösterdi. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından taşınma kararı, eğitim yılı sonuna ertelendi. 2013- 2014 eğitim- öğretim dönemi karne törenin ardından okulun kapatılmasına tepki gösteren öğrenciler, velileri, kentteki bazı sivil toplum kuruluşu ve eğitim sendikalarının temsilcileri okul binası önünde eylem yapmaya başladı.

YARGI KARARI BEKLENMEDEN TAŞINDI

Yaklaşık bir ay süren okul nöbeti sonrasında geçen 14 Temmuz’da güvenlik önlemleri altında mevcut okul binası boşaltıldı. Tarım Anadolu Meslek
ve Tarım Meslek Lisesi, kullanılmayan Yatılı Bölge Ortaokulu binalarına taşındı. Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi 2014- 2015 eğitim öğretim döneminde yeni yerinde eğitim vermeye hazırlanırken, yargı kararın beklenmeden okulun taşınması veliler ve sivil toplum kuruluşları tarafından tepkiyle karşılandı. Yapılan imar planı değişikliğinin iptali için okul aile birliği ile beraber dava açan Atakum Kent Konseyi eski Başkanı Murat Erkan, yargı sürecinin devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Bilirkişi raporu bizi destekler yönde çıktı. Ancak Büyükşehir Belediyesi itiraz etti. Bilirkişi raporuna ek yapıldı. Bu raporda da yine, 'bu alanda böyle bir yapının ve imar değişikliğinin doğru olmadığı' belirtiliyor. Ama İl Milli Eğitim Müdürlüğü hukuku hiçe sayarak apar topar okulu boşalttı. Beklentimiz, mahkeme bilirkişi raporu doğrultusunda lehimizde karar vererek imar değişikliğini iptal edecek. Bu karar çıktığında, İl Milli Eğitim Müdürü ve idarecilerin velilere, öğrencilere ne söyleyeceğini çok merak ediyorum."



'OKULU TERCİH EDEN ÖĞRENCİ AZALDI'

Okulun Pazartesi günü yeni binasında eğitim öğretime başlayacağını belirten Murat Erkan, "Okul, mevcut fiziki koşullarının 3’te 1’i kadar olan bir yere taşındı. Öğrenciler artık burada eğitim görecekler. Bize gelen duyumlara göre bu taşınma nedeniyle okulu tercih eden öğrenci sayısının azaldığı yönünde. Bir ülkenin tarımına, hayvancılığına hizmet edecek bu gençlerimiz eğitimde yapılmış büyük bir hata var" diye konuştu.

TÜRKİYE'DEKİ 6 OKULDAN BİRİ

Samsun'da 48 yıl önce hizmete giren okulda geçen eğitim döneminde 26 öğretmen görev yaptı, 300 öğrenci eğitim gördü. Okula her yıl ortalama 30 öğrenci il dışından geliyor. Türkiye'deki 6 Tarım Meslek Lisesi'nden birisi olan okulun bulunduğu yerde okul binasının yanı sıra 110 öğrenci kapasiteli yurt binası, kütüphane, halı saha, çim saha, laboratuvarlar, 11 lojman, spor salonu, kütüphane, konferans salonu ve çeşitli idari binalar bulunuyordu.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV