banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Cansel K.'nın intihar etmesine sebep olan öğretmen tahliye edildi

Kayseri'de lise öğrencisi Cansel K'ye cinsel istismarda bulunarak intiharına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan öğretmen Bayram Ö, 4 yıl 2 ay hapse çarptırıldı. Sanık tahliye edildi.

12 Nisan 2016 Salı 16:24
Cansel K.'nın intihar etmesine sebep olan öğretmen tahliye edildi
banner321
Cansel K.'nın intihar etmesine sebep olan öğretmen tahliye edildi
Kayseri'de lise öğrencisi Cansel K'ye cinsel istismarda bulunarak intiharına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan öğretmen Bayram Ö, 4 yıl 2 ay hapse çarptırıldı. Sanık tahliye edildi.

Dijital Baskı

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, mahkeme heyeti, Bayram Ö'ye "müstehcenlik" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Cezası Yargıtay tarafından onaylanana kadar tahliyesine karar verilen Bayram Ö, cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlamasından ise beraat etti.

Lise öğrencisi Cansel Buse K, 17 Şubat'ta polis memuru babasının beylik tabancısıyla intihar etmiş, genç kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla matematik öğretmeni Bayram Ö. tutuklanmıştı. Bayram Ö. hakında "cinsel istismar, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve müstehcenlik" suçlamasıyla dava açılmıştı.

BAYRAM Ö.'NÜN AVUKATI MEDYAYI SUÇLADI

Tutuklu sanık matematik öğretmeni Bayram Ö., "Pişmanım söyleyecek bir şeyim yok" diyerek savunmasını yaptı. Sanık avukatı Selim Baz ise iddianamenin medyanın yaptığıhaberler ile mağdurenin arkadaşlarının ifadelerinden etkilendiğini ileri sürerek, "Yapılan haberlerden dolayı toplumun her kesimi, bakan düzeyindekiler tarafından bile ilgili ilgisiz açıklama yapıldı, olayı çarpıtmış. Medyanın bu baskısından dolayıiddia makamı etkilenmiş, medyanın her zaman haber alma hakkı var ama çarpıtmadan haber yapmalı. Yoksa yargının işini medya yaparsa iş çığırından çıkar. Kamuoyu ve medyanın baskısını anlıyoruz. Ama iddia makamı gerçek delillere bakarak iddianameyi hazırlamalıydı. Bu çarpıtmaları değerlendirmemeliydi. İddia makamı bu baskıyı kaldıramamış, TCK 104 ve 206'dan ceza istemiştir. Ancak müvekkilim yalnızca reşit olmayan bireye cinsel istismar davasından adilce yargılanmalıdır" diyerek savunma yaptı.

CANSEL'İN BABASI: BEN DE SENİN İÇİN HİKAYE YAZACAĞIM

Baba Mustafa K. mahkeme heyetinin kararı açıklamak için ara verdiği sırada tutuklu sanık Bayram Ö.'ye dönerek, "Buradan alacağın cezanın önemi yok. Zorbalık nasıl yapılıyor herkes görecek. Ben senin yazdığın hikayeyi satır satır burada okudum. Ben de senin için hikaye yazacağım" dedi. Mahkeme heyeti, aradan sonra yeniden duruşma salonuna dönerek tutuklu matematik öğretmeni Bayram Ö. hakkında kararını açıkladı. 2.
Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanığı 'Nitelikli Cinsel İstismar, Basit Cinsel İstismar, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakmak' suçlarından beraat ettirdi. Ayrıca, nitelikli cinsel istismar suçundan açılan dava, Cansel Buse K.'nın 17 yaşında olmasına rağmen rıza ile ilişkiye girdiği ve şikayet hakkını kullanamadan intihar ettiği için düşürüldü.

Dijital Baskı

Sanık Bayram Ö., TCK 226/3 'cinsel içerikli fotoğraf göndermek' suçundan 1 yıl hapis cezası aldı ancak bu 10 aya indirildi. Mahkeme bu cezayla ilgili olarak hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. TCK 226/3'ün birinci fıkrası uyarınca cinsel organını gösteren fotoğrafı almaktan 5 yıl ve 600 gün adli para cezası verildi, bu karar ise 4 yıl 2 aya indirildi. Bayram Ö., yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

Duruşma çıkışında ailenin avukatı Kamil Avşaroğlu, "Verilen karardan memnun değiliz. Kararı temyize göndereceğiz" dedi. Lise öğrencisi Cansel Buse K, 17 Şubat'ta polis memuru babasının beylik tabancısıyla intihar etmiş, genç kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla matematik öğretmeni Bayram Ö. tutuklanmıştı. Bayram Ö. hakında "cinsel istismar, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve müstehcenlik" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Cansel’in son anları güvenlik kamerasında

Kayseri'de öğretmeni tarafından tecavüze uğradıktan sonra polis olan babasının silahı ile başına ateş ederek hayatına son veren 18 yaşındaki Cansel Buse K.'nin son anları güvenlik kameralarına yansıdı.

OLAY:

Kayseri'de lise öğrencisi Cansel Buse K. aynı okuldan matematik öğretmeni B.Ö.’nün tacizleri ve okul yönetiminin durumdan haberdar olup ailesini bilgilendireceğini öğrenmesi sonucunda evinin banyosunda babasına ait silah ile intihar etmişti.



Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV