banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

18 Nisan 2024 Perşembe

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Çocuklara Balon Yasaklandı

Avrupa Birliği'nin (AB) kabul etmeye hazırlandığı yeni güvenlik kuralları kapsamında, küçük çocukların geleneksel oyun anlayışında önemli değişiklikler yaşanacak.

10 Ekim 2011 Pazartesi 22:49
 Çocuklara Balon Yasaklandı
banner266
 Çocuklara Balon Yasaklandı
Avrupa Birliği'nin (AB) kabul etmeye hazırlandığı yeni güvenlik kuralları kapsamında, küçük çocukların geleneksel oyun anlayışında önemli değişiklikler yaşanacak. Bu kurallardan en öne çıkanı, çocukların balon şişirmesinin yasaklanması.


AB’nin hazırladığı yeni “oyuncak güvenliği direktifi” altında, sekiz yaşından küçük çocuklar büyüklerinin denetimi olmaksızın balon şişiremeyecek. Bu karanın sebebi, çocukların yanlışlıkla balonu yutarak ölmelerine neden olabilecek kazaları önlemek.

Ayrıca, düdük, üflemeli oyuncaklar ve manyetik balık oyunları içeren çocuk partileri, bu oyuncakların çok riskli kabul edilen kimyasal madde içermelerinden dolayı yasaklanacak.

“ZARARLI” OYUNCAKLAR TOPLANACAK

Başta İngiltere’nin kabul etmeye hazırlandığı yeni kurallarla, bugüne kadar zararlı kabul edilmeyen birçok oyuncağı çocukların elinden alınacak.

İngiltere’nin Kent Üniversitesi’nden Frank Furedi, “Bu yasaklar çocukların hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağlayan tecrübeyi ortadan kaldıracak. Dahası, çocukların gelişimini sağlayan oyun alanını bir tehlike bölgesine çevirecek” dedi.

İngiltere’deki tüm oyuncakçılar, yeni oyuncak güvenliği direktifine uyumlu hale gelene kadar denetlenecek. Bu kapsamda, AB’nin tehlikeli kimyasal maddeler içerdiğine karar verdiği tüm oyuncak ayılar ve diğer oyuncaklar da toplatılacak.

OYUNCAKÇILAR ENDİŞE İÇİNDE

Yeni oyuncak güvenliği direktifinin ilk hayata geçeceği ülkelerden biri olan İngiltere’de, oyuncakçılar uygulanacak güvenlik testlerinden dolayı fiyatların önemli ölçüde artabileceğini belirtti.

Dahası, boyama kitaplarının bile yeniden tanımlanmasını gerektiren kurallar, korku masallarına bile kısıtlama getirecek.

AB’NİN DE KAFASI KARIŞTI

Bu kuralları savunan Avrupa Komisyonu’ndan bir yetkili, “İngiltere ve diğer AB üyeleri oyuncak güvenlik direktifini kabul etti. Amacımız anne-babaların en kötü kabusunu ortadan kaldırmak” dedi.

Diğer bir yetkili ise “Çocukların nesillerden beri balon şişirdiğini savunuyor olabilirsiniz. Ancak çocukların balon şişirmesini engellemekle güvenliklerini artırmış olmayacaksınız” ifadesini kullandı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV