banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Dolandırıcılar bu kez faka bastı

Telefon dolandırıcıları sınır tanımıyor. Ankara'da ve Balıkesir'de iki dolandırıcılık olayı gerçekleşti. Polisler dolandırıcılara fırsat vermedi.

23 Ocak 2016 Cumartesi 15:56
Dolandırıcılar bu kez faka bastı
banner322
Dolandırıcılar bu kez faka bastı
Telefon dolandırıcıları sınır tanımıyor. Ankara'da ve Balıkesir'de iki dolandırıcılık olayı gerçekleşti. Polisler dolandırıcılara fırsat vermedi.

Dolandırıcıların hedefinde bu kez Balıkesir'den 10 yaşındaki çocuk ve Ankara'dan 78 yaşında bir şehit annesi vardı. Balıkesir'de 10 yaşındaki çocuk 'hapis' lafını duyunca bütün paraları dolandırıcılara teslim etti. Ancak Balıkesir polisi oyunu bozdu. Ankara'da ise şehit annesini 13 bin lira dolandırmak üzere harekete geçen dolandırıcılara polis göz açtırmadı.

İşte detaylarıyla iki dolandırıcılık olayı...

beylikdüzü tabela reklam

Kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, 78 yaşındaki şehit annesini dolandırmak
isterken polis engeline takıldı. Bu kadarına da pes dedirten olay, Ankara'nın Kazan ilçesinde yaşandı.

2000 yılında Güneydoğu Anadolu'da şehit olan Jandarma Pilot Kurmay Yüzbaşının annesini telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan kişilerden biri, yaşlı kadının tüm parasını almak isterken suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri telefon dolandırıcılığı yaptığından şüphelendikleri kişileri fiziki ve teknik takibe aldı. Bu kişilerin Kazan'da bir evi arayarak para istediklerinin tesbit edilmesi üzerine Kazan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte operasyon düzenleyerek şebekenin bir üyesini suçüstü yakaladı.

Olay Atatürk Mahallesi Kazım Karabekir Caddesinde bulunan 5 katlı bir apartmanın 1. katında meydana geldi. Kendilerini polis olarak tanıtan kişiler Belkıs A'yı telefonla arayarak bir hırsızlık olayını araştırdıklarını ve nüfus cüzdanının bu hırsızlık olayında kullanıldığını söyleyerek evinde kaç lirası olduğunu sordular. 13 bin lira olduğunu söyleyen yaşlı kadına telefondaki kişi temize çıkması için parayı daha sonra iade etmek üzere eve gelecek kişiye vermesini istedi.

Bir süre sonra parayı almak için 16 yaşındaki M.S.S. eve geldi ancak şehit annesi karşısındakinin bir çocuk olduğunu görünce parayı vermek istemedi. Telefondaki kişinin kendisini ikna etmesi üzerine parayı teslim etti. O sırada eve gelen polis ekipleri zanlıyı parayı alırken suçüstü yakaladı.

Zanlı M.S.S savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ertesi günü telefon dolandırıcıları yaşlı kadını tekrar arayarak ''Dün sizi dolandırmaya çalışan şebekenin bir üyesini yakaladık.
Operasyonun devam etmesi için bize yardımcı olmanız gerekiyor'' diyerek tekrar para istemesi üzerine yaşlı kadın ''Tamam ben şimdi polisi arıyorum'' diyerek telefonu yüzlerine kapattığı öğrenildi.

Devlet görevlilerinin vatandaşlardan hiç bir şekilde para talep etmeyeceğini hatırlatan yetkililer vatandaşların karşılaştıkları bu gibi durumlarda daha dikkatli olmaları uyarısını yaptı.

HAPİS LAFINI DUYUNCA PARALARI DOLANDIRICILARA TESLİM ETTİ

Balıkesir'de 'Baban hapse girecek' diyerek küçük kızı kandıran dolandırıcılar evde bulunan para ve altınları kızdan teslim alarak kaçmak istedi.

Dolandırıcıların oyununu Balıkesir polisi bozdu.

Balıkesir'de dolandırıcıların hedefi bu kez 10 yaşındaki Z.E.U. oldu. Edinilen bilgiye göre; evde yalnız olan kızı ev telefonundan arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıttı. Babasının suç işleyerek yakalandığını ve karakola götürüldüğünü anlatan şüpheliler 'Baban hapse girecek. Evde bulunan paraları bize teslim etmen gerekiyor' sözleri ile küçük kıza kandırdı. Küçük kız, evde bulunan 19 bin TL nakit para ve 10 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını kapıya kadar gelen dolandırıcılara teslim etti. Para ve altınları alan şüpheliler olay yerinden ayrıldı.

Küçük kızın yakınlarını araması ile ortaya çıkan dolandırıcılık olayında polis ekipleri şüphelileri aramaya başladı. Şüphelilerden biri Balıkesir'de yakalanırken, araçla kaçan iki şüpheli Bursa girişinde yakalandı. Para ve altınlarla birlikte yakalanan şüpheliler Ö.A., M.P., ve M.Y. çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüphelilerin kendilerini polis olarak tanıtarak daha öncede yaşlı bir kadından 2 çeyrek altın ve bir ev hanımından da 5 bin TL para aldığı ortaya çıktı.



Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV